Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Černobílý svět (2011) 

Hmm.. řemeslně dobře zvládnuté, film sám o sobě mě bavil. Ale je v něm až příliš holywoodského patosu a rádoby humorných scén, které celkový dojem z filmu zbytečně kazí. Ale nic jiného se asi ani nedalo očekávat, že.. A nepřipomíná vám hlavní hrdinka Michaela Jacksona?

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Film bych rozdělil na tři části. První asi půl druhé hodiny bylo úžasné, flashbacky do minulosti jednotlivých hrdinů, spousta zpomalených, vizuálně úchvatných záběrů se skvělým podbarvením starými hitovkami, jasných 5*. Druhá část, rozvíjející současný děj. Naprosto předvídatelná nuda plná klišé, bez sebemenších překvapení nebo zvratů, slabé 2*. A konečně finále, které zachránilo celý dojem z filmu. Závěr mě mile překvapil, po střední části jsem tohle rozhodně nečekal, žádní jednoduší černobílí hrdinové, to se zase tak často nevidí:), 4*. Celkově dávám 4*, ale minimálně prvních 90 minut je naprostá pecka!

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Kuky je pro mě naprosté překvapení. Tolik vynikajících nápadů, vtipných momentů a takový spád příběhu jsem opravdu nečekal. To vše je korunováno bezchybným zpracováním. Svěrák opět nezklamal, bravo!

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Sled velmi hezkých záběrů.

plakát

Stalag 17 (1953) 

Přijemný film, který budí zdání, že američtí vojáci měli v německých zajateckých táborech pěkné lehárko:) Dojem kazí mizeně přehrávající představitel Zvířete.

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Vynikající mystifikační dokument, výborně jsem se bavil. Jak vidno, v "dnešní době" mohou být umělci všichni a uměním všechno:)

plakát

Slzy extáze (1995) 

Údajně jeden z nejexperimentálnějších filmů Pinku eiga. Zřejmě se nejedná o příliš reprezentativní vzorek žánru, i přesto mě však tento můj první kontakt s pinku filmy (na LFŠ UH 2011) naprosto zklamal. Prachmizerné herecké výkony a postsynchron (což ale asi patří ke koloritu pinku), absence jakéhokoliv děje (neberu ani rodinku, jejíž členové se postupem času nějakým záhadným způsobem doberou toho, že jsou mimozemšťany. Omlouvám se za spoiler:), nebo alespoň spojovací linie mezi jednotlivými obrazy dělá z filmu sled nesmyslných a náhodně uspořádaných "erotických" scének s jediným společným. Po skončení projekce vám v hlavě pořád dokola zní otázka: "Proč?" Jednu hvězdičku dávám za úsměv, který mi svou absurditou na tváři vykouzlilo nekolik málo momentů.