Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tento film snad nikdy nezestárne, to jen já stárnu a všechny ty herecké hvězdy vedle mě mládnou. Pokaždé když ho znvu vidím, jen žasnu nad novým rozměrem, kterým mě překvapí. Hudba, příběh, kostýmy, koně, lokace - všecko dokonalý. To je hodně vysoká laťka.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Jeden z našich rodinných kulťáků. Řekla bych že bude v mých top 10. Ve své době zjevení, obzvlášť v totalitním Československu, kdy se do kina chodilo na Červenou kalinu. Pro mě jednoznačně nejlepší z původní trilogie. Můžu ho klidně vidět znovu a znovu, tohodle filmu se nikdy nenabažím. Charismatický, roztržitý, chybující hlavní hrdina, skvělý parťáci, atraktivní prostředí, zajímavá zápletka s autentickým podtextem, skvělá fimařina. Prostě vymazlený kousek, který nestárne.

Piano

Piano (1993)

Film je nadčasovej, úchvatnej, melancholickej, nezapomenutelnej... ... a za naprosto nepřekonatelnou geniální hudbu dávám všech deset prstů!!!!!

Terminátor

Terminátor (1984)

V osmdesátejch jsme to v kině hltali s vyvalenejma bulvama. Ty triky. Ten originální příběh. Ta dechberoucí akce. Ten orvelovskej přesah... Co dodat. Jeden z mých top 10. Klasika. Stačí slyšet hudební námět a mám huso-kužo.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Strašnej strach. A fuj to jsem se lekla. Dva nejčastější pocity u tohoto filmu. A je to tak i když ho vidím po dvaceti letech. Jasný, vesmírná loď mi už dnes připadá jako hračka a některý triky jsou taky už průhledný, ale jde o ten feeling, a ten tam je. A zůstane. Ps.: poprvý jsem měla na některý závěrečný scény pevně zavřený oči, a kdybych se v kině nestyděla, zacpu si i uši.

Ronja, dcera loupežníka

Ronja, dcera loupežníka (1984)

Nevím čím to je, že je mi severská kultura tak blízká. Snad tím že v mých žilách koluje i Švédská krev. Každopádně tahle pohádka je pro mě kulťák. Když na ni koukám, je ze mě zase bezstarostná dvanáctiletá holka, žiju v lese a proháním se na poníkách. Díky, Potvůrko podivná.

Život pod vodou

Život pod vodou (2004)

Já vlastně do dneška nevím co si o tom filmu mám myslet. Faktem je, že byl a zůstává zjevením, na které nezapomínám. Vzpomínám si na počáteční údiv (co to má bejt?), pocit zmatenosti (to snad nemyslí vážně?), procitnutí (asi komedie...), překvapení (akčňák!), zklamání (špatnej konec).... jako na houpačce. Takže z kina jsem odcházela pěkně rozložená. Ovšem fakt , že dodnes nosím v peněžence průkaz člena týmu Zissou - to o něčem svědčí. P.s.: skvělá hudba.

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Nejkrásnější film s Audrey Hepburn. Těším se na něj každý Vánoce, jak malý dítě na stromeček. A nikdy mě neomrzí. Svou hravostí, svým kouzlem starých časů, samožřejmě výkony herců, kulisy, kostýmy, nepřekonatelnou hudbou se zařadil mezi mých top ten.

Smoke

Smoke (1995)

Prostě boží.