Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný, scenáristicky prepracovaný film plný živých charakterov a jedinečných situácií a scén, krásnych príbehov (musím uznať, že ten záverečný vianočný je fakt zlatý klinec), herci hrajú ako o život a režisér ich vedie správnym smerom a vlastne celý film je tak nejak pokojne odrežírovaný, pokojne napísaný a skvelou Tomovou Waitsovou piesenkou ukončený zážitok, ktorý stojí za nejedno zhliadnutie. čo mňa osobne na filmoch najviac poteší je, keď vidím postavy, charaktery, ktoré nie sú papierové, o ktorých sa síce nedozviem všetko, ale viem, že sú kompletné - a také paul auster vytvoril. nie sú dokonalé, pretože tp sú ľudia. nádherné ľudské bytosti. no a epizódka s prezeraním auggieho albumu je skrátka báječná. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Příjemné pohlazení po duši v koprodukčním a nezávislém dílku. Tyto filmy točené z radosti a pro radost zatraceně mohu. Kouření jsem nikdy moc neholdoval ( v palírně k rezavé vodě) a před pár lety se zařekl a vsadil, že si zapálenou bílou tyčku do úst už nevložím. Občas si s rozkoší dám doutníček a vychutnávám ho stejně pomalu jako "Smoke". Mozaika charakterů sice občas šustne papírem, ovšem to je stejné zlo, jako nikotin obsažený v kuřivu tohoto snímku. A sakra teď si jdu tajně kuřnout s Auggiem. . ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Krásnej snímek! Jak se dokážou příběhy ze života prolínat. Klidně bych měl někde na rohu trafiku a poznával nový a nový lidi, koukal jak se po čase mění okoli, a tak. Nejvíc mě dostal monolog Harveyho Keitela. Takhle dlouhej proslov jsem ve filmu snad nikdy neviděl. Ten film je hrozně procítěnej a vybroušenej do detailů. A cigárko po něm chutnalo dvakrát líp. S hodnocením nemám co řešit. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pekný (ne)obyčajný príbeh prepletený životami obyčajných ľudí. Skvelý herci, ktorý film znamenite obohacujú vydali so seba maximum. Režisérske duo Wang/Auster si naložili poriadnu latku. A nie hocakú. Pre niekoho to môže byť obyčajný film, v ktorom sa nedá nájsť niečo hlbšie. Neviem ako ostatný, ale ja som tu našiel omnoho viac, než sa na prvý pohľad môže zdať... Jediný film, pri ktorom som dostal chuť na poriadnu cigaru. A to mimochodom nefajčím. 80% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ľudia nie sú dokonalí. Občas niekoho pozvú, aby u nich pár dní prespal, aj keď nemajú voľnú posteľ ani bočné úmysly. Inokedy zase dajú krabicu s bankovkami pod umývadlo a myslia si, že ich pred vodou ochráni nadpis „keep dry“. Niekedy sa im do života pripletie posol nečakaných situácii, aby spisovateľ mal o čom písať, predavač o čom rozprávať, či chlapec z čoho dospieť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Scénáře filmů Smoke a Vztek (1995) byly po úspěchu filmu přepracovány Paulem Austerem do knižní podoby "Smoke & Blue in the Face". (sator)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)

Reklama

Reklama