Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

William Wallace, postava která se člověku vryje do paměti tak, jako snad žádná filmová postava. Člověk, který pro svobodu položil život. Když jsem film viděl poprvé ani jsem si nemyslel, že to Mel Gibson hraje, tak dokonale stvárnil svou hlavní postavu. Vynikající film, který by měl vidět každý a každému by měl také zanechat určité poselství i do dnešní doby a to že pro zradu a podlost tu není místo. Skvělý zážitek, ve kterém se v člověku prostřídají snad veškeré emoce.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Tento film mne velmi zaujal, nejen díky celkově vydařenému snímku v režii Ridley Scotta, ale také díky dokonale vytyčeným ctnostem, které by si měl každý člověk chovat na prvních místech, vždyť co by člověk byl bez míru a který z lidí dnes rozezná co je dobré a co zlé, jen správná víra a dar rozumu nás drží na správné cestě. To je podle mne hlavní pointa filmu. Také vynikající výkon Orlanda Blooma v roli Bailiana, kde mě naprosto přesvědčil. Ať si tvrdí kdo chce co chce, tento film zůstane mezi mou elitou i nadále.

Princ z Persie: Písky času

Princ z Persie: Písky času (2010)

Od první minuty vynikající podívaná, která se narozdíl od podobných snímků ve své kvalitě stále stupňuje. Zrada, která zahajuje vynikající dějovou linii, doplňovanou intriky a proti tomu mladý princ Dastan, který zjistí až příliš mnoho. Vynikající herecký výkon v podání krásné princezny Gemmy Artetron a tradičně skvělý výkon Bena Kingsleyho.To vše zaručuje vydařenou podívanou, která by neměla chybět ve sbírce všech příznivců napínavých romantických příběhů, po kterých se člověku příjemně usíná :)

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Zamotanost lidké psychyky a sní spojené uvádění do velkýh omylů. To je to, co lidstvo provází odjakživa a v čem spočívá perfektní dějová linie tohoto filmu. Když už má přijít rozuzlení filmu, tak všemu dodá na velkoleposti poslední scéna, kde mi opět naskočila husí kůže, ale to už byl konec. :)

Bratři

Bratři (2009)

Film, který se zabývá problematikou mezilidských vztahů, dokonale popisuje vztah dvou bratrů, kteří jeden na druhého nedají dopustit. Síla tohoto filmu spočívá v citové stránce člověka, který chce víceméně návrat do starých kolejí, pak ale přichází na to, že mu to svědomí nedovolí a že už nic nebude jako dřív. Psychyka člověka je nanejvýš složitá a přitom křehká věc, kde stačí málo nebo moc a vše se zhroutí.Vynikající hudební doprovod a výkon Tobey Maguire.

Počátek

Počátek (2010)

Zajímavý nápad, který těží hlavně na lidské nevědomosti. Režie si tak s filmem může dělat co chce a my jim to budeme hltat jako malé děti :) Zaujal mne výrok, že myšlenka je největším parazitem. Pokud je tedy myšlenka největším parazitem, pak co je potom člověk jako myslící bytost?..:) Když se člověk nad celým filmem zamyslí, uvědomí si jak málo vlastně o sobě samém ví... Čím více bude takovýchto filmů natočeno, tím více bude pro člověka námětů k přemýšlení a film v takovémto podání se tak nestává jen dvouhodinovým zabitím času...