Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Moc příjemná podívaná, jen s tím rozdílem, že přístupnost Pána prstenů v kinech bych dal od 15 let a Hobbita od 10 :)

plakát

Kdo přežije - Markézy (2002) (série) 

Dobrá podívaná do té doby co vyřadili Huntera a další postavy, které se nechovali jako bezcharakterní nuly.. Bohužel to skončilo jednou z nejhorších verzí co snad mohlo.. Banda lenochů postupně vyhazuje lidi, který po nich chcou aby něco dělali, až zůstalo pár jedinců, kteří měli problém si zajít pro jídlo.. ( s vyjímkou Katty..) no a to že celou soutěž vyhrála asi nejfalešnější osoba co na ostrově byla by mi ani tolik nevadilo, jen kdyby si pak nehrála na hluboce věřící katoličku, ikdyž to je dost možná pravej důvod, proč byla její hra silnější, než hra druhých..

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tříhodinové čekání na pointu, která někde zabloudila.... (největší zklamání tohoto roku)

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Stejně jako první série epická podívaná. Tentokrát sice bez Andyho Whitfielda, ale Gannica byl zahrán přinejmenším výborně a postava Crixe, ta zajišťuje kvalitu. Nechybí ani intriky, které nás zvednou ze židle a vyvolají v nás chuť ovlivnit průběh děje :) U každého asi trochu jinak, ale já bych snad i zabíjel ;) Prostě kdo má rád akci a napětí je tu jedno lahodné sousto...

plakát

Celestinské proroctví (2006) 

Zajímavý film, myslím že není lehké udělat chutnou podívanou pro diváka na takové téma. Navíc když se člověk kouká aniž by tušil o čem skutečně je. Osobně si myslím, že film má autentický podklad. Věci jsou sice trochu přikreslené (Takový duchovní vývoj nemůže být otázkou několika dní, ale to omlouvá filmová podstata a vedlejší děj. Ke konci už to bylo také přetažené za vlasy proto 4 a né 5 hvězdiček) , ale i tak. Kdo z nás by nechtěl vědět jaké to tu ve skutečnostu je? Spojení s duchovnem přes intuitivní lidksou podstatu (klíč je v nás) považuji za dost možné... Určitě doporučuji skouknout a potom nad filmem popřemýšlet a třeba si i něco odnést :)

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Nikdy před touto podívanou, bych si asi nepomyslel, že mě natolik zaujme film, ve kterém stvárnil hlavní roli pes. Ale tady to opravdu stálo zato. Ke konci mi šly slzy do očí, ale poté jsem se naplnil klidem, který mi dodal na jistotě, že vše dopadlo dobře :) Nádherná podívaná, která by ale nebyla určitě tak povedená, bez motivu této psí rasy...

plakát

Avatar (2009) 

Myslím, že není nutno psát o kvalitě filmu ani pohledu na lidstvo. Zkrátka vyjimečná podívaná, kterou si jistě ráda zopakuje většina z nás!

plakát

Mentalista (2008) (seriál) 

Konečně kriminálka, která se nechová jako rádo by velká, ale pouze jako střídmá a nic nekopírující od svých žánrových kolegů. Prvek který zde oceňuji, je proměnlivost, díky které můžu skouknout i více dílů za sebou a nebudu se nudit. Občas je to sice pohádka, ale u každého dílu se i pobavím, což je vlastnost, kterou u většiny kriminálek nenajdeme. Další plus je postava Ptaricka Janea, kterou Simon Baker stvárnil na jedničku.

plakát

Hranice života (2005) 

Je život opravdu jenom smyšlená fikce v režii našeho podvědomí, které nás jen opakovaně vystavuje našim skrytým slabostem a je možné se probudit a zjistit, že vše byl jen zlomek ničeho a že skutečnost se vymiká všemu co známe? Časoprostor ve kterém člověk žije a chápe ho takový, jaký se mu podle jeho smyslů jeví může být úplně jiný. Film realitu popírá, vykládá ji pouze jako soubor segmentů ke kterým má klíč každý, ale jejich obsah se otevře až ve chvíli, kdy je ho člověk schopen úspěšně využít. Podívaná to byla netypická, téměř celý film jsem myslel, že se jedná o ohranou pointu, kde je hlavní hrdina zúžován psychyckou poruchou, ale posledních patnáct minut změnilo mé očekávání a tak i názor na film.