Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (41)

plakát

Naše planeta (2019) (seriál) 

Dechberoucí záběry, message o tom, jaký je lidstvo hamižný a tupý. A komentář Davida Attenborougha už je jen třešničkou na dortu.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Ach jéje. Já se tak těšila a ono nic. U romantických filmů je pro mě zásadní skvěle fungující chemie mezi hlavními protagonisty. Mezi Gaga a Bradleym jsem neviděla vůbec nic. Ani jiskřičku. Z toho pro mne plynou i ostatní problémy filmu. Všechno se mi zdálo nucené, momenty nabité citem mi na tváři vyloudily akorát tak úšklebek a emoce, které film zcela jistě zamýšlel, že z diváka dostane, ty by u mě nedohledal. Jedna hvěda za slušný písně (i když ta první Cooperova byla zdaleka nejlepší), druhá za Bradleyho alkoholika - toho jsem mu fakt věřila.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Smíchejte Grega House a Tonyho Starka, přidejte špetku Harryho Pottera, přikořeňte charismatem Benedicta Cumberbatche a nic jiného než takto skvěle vypečený hrdina vám nevznikne. Marvelovský filmový vesmír je obohacen o dalšího mňamózního superhrdinu a já se tetelím vzrušením a spokojeností téměř celé trvání filmu! I když jsem příznivce spíše konverzačních komedií a roztomilých detailů a gagů, i trikové pasáže na mě udělaly velký dojem. Prosím ještě!

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Klišovité je to samozřejmě dost, ale klišé je klišé z nějakého důvodu, že? Sem tam jsem měla pocit, že ze mě chtějí tvůrci vymáčknout slzy za každou cenu, a až na jeden opravdový moment s matkou hlavního hrdiny se jim to nepovedlo. Ovšem ne u každýho filmu musim bulet, že, takže i tak to byla krásná podívaná, obzvlášť díky Emilii Clarke, kvůli ní bych byla i lesba ♥, na druhou stranu i Sam Claflin je fešák a sympaťák k nakousnutí. Bavila jsem se, a proto 4*.

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Pořád krásné a velmi povedené, ale (asi nepřekvapivě) kvalitě jedničky se nevyrovná. Sem tam to dokonce byla trochu otrava, ale nová postava v podobě Hanka je super, stejně jako různé "špeky" českého dabingu.

plakát

Kolonie (2015) 

Huh, ty komentáře tady mě překvapují... Na mě to silně zapůsobilo a v kombinaci s hereckými výkony nemůžu dát nic jiného než 5*!

plakát

Italské námluvy (1994) 

Občas to bylo romantické až přespříliš. I tak ale čtyři *, ovšem nebýt Downeyho, byly by to tak... dvě.. a půl*.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Velmi dobrý, napínavý pilot. Tom svým charisma prýští v dáli a mě nezbývá než se nechat postříkat (Ehm, ehm...) Hughovi role Ropera sedne, i když mi asi bude chvíli trvat, než si na něj jako na záporáka zvyknu. Olivia je báječná. Moc se mi líbí i barevnost, kamera, výprava, no a zápletka bude, zdá se, dost zajímavá. Těším se! ------ Po dokoukání musím doplnit, že nic takového jsem ještě ve formě minisérie neviděla a líbilo se mi na tom úplně všechno. Napjatá jsem byla jak špagát většinu času, hlavní herci jsou samozřejmě bomba a i ten téměř pohádkový konec mi jako citlivce sedl.

plakát

Newyorská romance (2013) 

Film, z něhož na vás dýchne opravdovost a krásná atmosféra, civilní herectví hlavních představitelů a nezavadíte tu o žádná "americká klišé" obvykle se vyskytující ve filmech tohoto typu. Velmi příjemně jsem se bavila a ještě dlouho po zhlédnutí ve mně zůstal nesmírně hřejivý pocit :)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

V rámci prokrastinace od bakalářky jsem film zhlédla 3.2.2016 v 1:00 a musím říct, že jsem i po třetí hodině ráno, kdy film skončil, seděla v posteli s doširoka rozevřenýma očima a plná pozitivních dojmů! Jednak mě vždycky zajímalo téma umělé inteligence, protože ať se nad tím zamyslím sebevíc, nikdy se mi to samozřejmě nedaří úplně pochopit a domyslet, a to mě fascinuje, za druhé jsem se ani chvilku nenudila, u žádné pasáže mi nebylo trapně (což se mi u filmů tohoto typu moc nestává), občas jsem si až musela strčit do pusy pěst, abych svým smíchem nevzbudila zbytek rodiny (Hulk vs. IronMan a mnoho dalších, převážně konverzačních pasáží), většinu času jsem byla napjatá jak struna, no a akční scény byly myslím taky dost povedené, i když tomu mlácení kladivem, pěstma a sršení magií zas tak moc nefandím. No prostě pro mě bomba a musím říct, že i přes to, že v prvním díle byl záporákem Loki v podání mého milovaného a vynikajícího Toma Hiddlestona, dvojka je nepatrně nabitější.