Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Když se mě jakýsi nepodstatný ťunťa zeptal na 3 nejoblíbenější filmy, byl to vnitřní boj. Nečekaná pointa je, že Pride and Prejudice je pro mě jedním z těch nejlepších tří (spolu s Hero a Dead poets society). Mno co vypíchnout. Krásná poetická kamera, něžná hudba a pro mě srdcerozbušující příběh. No je to tu opět, romantika. Člověk se prostě neubrání. 100%

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků (1989)

Za mě 100%. Asi jsem ani na začátku nečekala, že tohle prostředí může vyplodit tak silný příběh. Vztah učitele s žáky tady již byl a osobně bych se o poezii nevyjadřovala nijak krásně. Ale tenhle film mě zasáhl. Naprosto. Líbí se mi všechny myšlenky, jež se Robin Williams snaží ukázat svým žákům a jen jsem smutná z těch lidí, kteří to tak nevidí. Postava Roberta Seana Leonarda byla jednou z těch, na které se nezapomíná. Prostě... hodně mě to vzalo a nevím přesně, jak to vyjádřit. V tomto žánru je to určitě nejlepší film, který jsem kdy viděla. Carpe diem!

Hrdina

Hrdina (2002)

Nadšení, uchvácení, dokonalost. O to lepší to bylo vidět podruhé a potřetí. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů a marně hledám stejně dobrý. Hero je podle mě mnohem lepší než Tygr a drak či Klan létajících dýk. Strašně na mě funguje ta čínská poetičnost jako třeba záběry červeného listí ve vánku (normálně tvrdím, že lyrika je na hov.., ale když někdo umí...). Změny barevného prostředí na mě působily úžasně, taktéž herci a pointa. Zkrátka líbilo se mi to od začátku do konce.