Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Tento díl je prostě má srdcovka a dle mého i to dosud nejlepší ze Star Wars :-) Samozřejmě, v dnešní době už jde hodně na oči technická zastaralost, a jelikož i ten příběh je jen další bodík pro archetyp "Záchrana světa v rukou vyvoleného" a Leia na sebe bikiny nahodí až v šestém díle, nelze než se obrátit na nostalgii a s klidem říct: It's just the best. Deal with it.

Bláznivá střela

Bláznivá střela (1988)

Geniální komedie/parodie, která vás nenechá ani na chvíli oddychnout. Tak bych asi popsal svou nejoblíbenější komedii. Leslie Nielsen alias Frank Drebin hraje svou životní roli, a nejen díky jemu se (alespoň doufám) budete po celou doby filmu stejně jako já svíjet v křečích smíchu. Jelikož se humor světové kinematografie změnil, je dnes něco byť jen podobného jako tento film nenatočitelné, a proto neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

No, Petere, kloubouk dolů, natočit film podle geniální literární předlohy tak, aby uspokojil nás zaryté fanoušky, i lidi, kteří s Tolkienem nikdy nepřišli do styku, není vůbec jednoduché. Natočit ale tento film tak, aby zavřel hubu i všem filmovým kritikům, to už je něco zhola nemožného. Vynikající scénář, skvělé obsazení, výborné herecké výkony, režie, kamera, hudba, i výprava (prostředí Nového Zélandu dělá svoje). Film vás vtáhne do děje a nepustí, s postavami se sžijete, ani na minutu se nebudete nudit, a vůbec, proč tady sáhodlouze básnit o jednom z nejlepších filmů všech dob? Doporučuju zhlédnout v angličtině a v rozšířené verzi, je to o něčem jiném.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Nejlepší a mnou nejoblíbenější film ze série Indiana Jones, a vlastně asi nejlepší dobrodružný film vůbec. Spielberg opět odvedl skvělou práci, a stejné (ne-li větší) zásluhy se musí připsat Johnu Williamsovi, jehož hudba je opět výborná. Poslední křížová výprava ale staví svůj úspěch i na skvělých hercích, Ford je charismatický jako vždy, ovšem hlavní perlou tohoto filmu je "Stařík" Connery, který chrlí jednu hlášku za druhou, a hlavně díky němu a jejich vztahu otce/syna s Indym, který dodává tomuto dílu větší hloubku než u předchozích filmů, je tento díl dílem nejvtipnějším, nejchytlavějším a nejspíš i nejdojemnějším.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kloubouky dolů, Shawshank je úžasný film, a opakovat věci již 1000 krát řečené by zde nemělo valný smysl...Není to bezchybné, je to stejně manipulující, jako Forrest Gump, a Happy End jako z Růžové zahrady vám nechá na rtech trpkou pachuť, že tohle se zbytkem filmu příliš nesouhlasí...Nebo jen hledám chyby tam, kde nejsou? Film mě každopádně i se svým pomalým tempem naprosto pohltil, a to mu ani po čase upírat rozhodně nebudu.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Po mírně rozpačitých dojmech ze třetího dílu musím říct, že Temny rytíř byl skutečná špička. Co na tom, že většinu obstaral Heath Ledger a hudba Zimmera/Howarda, tenhle film má úžasnou atmosféru a graduje přesně tak, jak by akční thriller gradovat měl - zadek z křesla odlepíte až pár minut po závěrečných titulcích. Nolan má stále problémy s bojovými scénami, ale zlepšení zde oproti Batman Begins rozhodně je a většinu času i chápete, co se vlastně děje. A tak mu to v rámci dokonalosti zbytku filmu můžeme s přehledem odpustit :-)