Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Seveřan (2022) 

Film, který jsem chtěl vidět v šestnácti.

plakát

Zaklínač - Kaer Morhen (2021) (epizoda) 

,,Cítila na ramenou jeho silné, pevné ruce. A ztratil strach zmizel. Ztratil se beze stopy. Červený hučící oheň vydával teplo. Jenom teplo. Černé postavy byly postavy přátel. Opatrovníků. V lesknoucích se očích byla zvědavost. Starost. A nejistota. Geraltovy prsty stiskly její paže. Ona je naším osudem.''  Jasně, neměli bychom srovnávat nesrovnatelné média. Stejně mám ale neodbytný pocit, že tady někdo knižní předlohu pochcal a zakopal na hnoji.

plakát

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) 

Velice uspěchaný start. Škoda toho. Knižní zaklínač se táhne jako smrad a má to důvod - ten svět je zajímavý a stačí čtenáři / divákovi sám o sobě. Henrymu jsme všichni trošku křivdili, zatím je skvělý. Hudba trefná, místy možná trochu moc výrazná. Kulisy a kostýmy uspokojivé, až na ty zbroje, nejen nilfgarďanů. Škoda osekání příběhu s Renfri na jeden díl. Zatím ale zůstávám opatrně natěšený na další díly.

plakát

Trabantem z Indie až domů (2019) (seriál) 

Podezřívám Dana Příbáně, že dává dohromady ty nejskvělejší magory, které v republice máme. Nemůžu se dočkat další cesty!

plakát

Proč? 13x proto - Série 3 (2019) (série) 

Strašně, ale opravdu strašně zvrácené. Úplně se to odklonilo od myšlenky původní série. Neukazuje to problémy dnešních děti, ale vykresluje to děti jako chladnokrevné cynické zločince. Je to ale pořád celkem obstojně natočené. Dokáže to překvapit. Tylerova linka to táhne a alespoň v ní zůstává střípek první série, která chtěla na něco upozornit a ne nahnat sledovanost na senzaci. Dětští herci hrají celkem dobře. Škoda jen, že nevypadají jako děti (Tony je fajn mexický strýček). Je mi z toho smutno..

plakát

Legendy z Dogtownu (2005) 

Super film o počátcích skateboardingu.... a i o tom, jak když se dělá něco pro prachy, tak to stojí za hovno.

plakát

Zákon gangu: Mayové - Perro/Oc (2018) (epizoda) 

První díl byl docela spoko start. Podobně jako SOA má i tohle zajímavé téma motorkářského klubu žijícího na hraně zákona a super soundtrack, který k tomu sedne jak prdel na hrnec. Na rozdíl od SOA to má ale nevýrazné postavy a hned od začátku jsme vhozeni do velké hry s kartelem a já si říkám, kam se můžou vyvíjet další série, když v té největší hře jsou chlapi z Mayans hned od začátku. First 9 bych viděl raději, ale tohle dost možná dokoukám taky. Opatrné 3 hvězdy.

plakát

Wind River (2017) 

Za tohle by měly padat Oskary. Minimálně Olsenka by ho zasloužila. Člověk napříč filmem čeká, kdy toho na tu blonďatou holku bude moc. Kdy se z té zimy a neúprosnosti sesype. Ale ona s tím bojuje a skoro vyhraje. Při prohře jí to ale nikdo nemá za zlé. Renner taky ukazuje, že to není jen jednorozměrná postava s lukem, ale že má více podob. Ostatně stejně je tomu tak i v Arrival. Sheridan předvádí skvělou práci, film šlape jak má. Stále kupředu, jen s drobnou zpátečkou v poslední třetině. Krásně pracuje s barevnou paletou i postavami a stejně jako paleta, i postavy jsou šedé. Zákon se zde bere do vlastních rukou za účelem vykonání spravedlnosti, účel světí prostředky. A dává to smysl. Skvělý hudební podkres. Zkrátka špičková filmařina se vším všudy.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

I po letech a mnohých projekcích, Shawshank zůstává nejlepším filmem zcela zaslouženě. Asi nejskvělejší filmová pointa. Krásná práce s kamerou a zvukem. Když má hrát hudba, tak hraje skvělá hudba a naopak, přesně ve chvílích, kdy má být ticho, nebo mají znít jen zvuky ptáků, je ticho, nebo zní zvuky ptáků. Všichni stárneme, ale Shawshank nestárne. Poté co jsem si poslechl audioverzi předlohy musím vyzdvihnout i to, jak skvěle se porvali se samotným převodem z knihy do filmu, což bývá mnohdy komplikované a předloha trpí na to, že vypravěč skáče z jedné doby do druhé, od jedné historky k jiné apod. Divák by z toho měl jen zamotanou hlavu, tak dost postav spojili v jednu a udělali sakra dobře. Méně je v tomto případě více!

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Čekal jsem od toho kolosální průser a jsem mile překvapen, protože to byl překvapivě dobrý film. Ano, je tam pár věcí, které mi moc k charakteru Hana nesedí, ano Emilia Clarke je sice pěkná, ale zato prkno a ano, Powellova hudba není to pravé ořechové. Jinak ale film šlape. Ehrenreich mě mile překvapil tím, že mě v té roli vlastně nesral a celkem jsem mu Hana i věřil. Co mě možná trochu děsí je fakt, že v Disneym umí skvěle psát postavy potrhlých droidů, ale postavy lidí už tak dobře nezvládají (to je spíš celkový povzdech, než výtka přímo k tomuto filmu), aneb opět tu perlí zábavný droid. Donald Glover je fajn, možná ho mohli víc vytěžit a mezi ním a Hanem nevzniklo úplně to pouto patrné v epizodě pět. Volá si to po pokračování, ale nejspíš ho to nedostane... což je škoda. Fakt mě to bavilo. PS: Woody Harrelson byl pro roli podvratného mentora skvěle zvolený, ale dostat šanci Nathan Fillion, tak se nerdi po celé galaxii tetelí blahem, ta role pro něj byla jako stvořená. Škoda.