Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (221)

plakát

The Gray Man (2022) 

Chvíli jsem zvažoval bonusovou čtvrtou hvězdu za české reálie, ale ani ty bohužel nestačí na to, aby Gray Mana vytáhly z šedého průměru.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Důstojné a i po tolika letech kvalitní finále, které dokazuje, že si celá filmová série udržela vysoký standard od začátku do konce. Klobouk dolů před tím, jak tvůrci tento stále bobtnající kolos utáhli a jak se všechny dějové linky provázaly a rozuzlily. Toulky časem sice nikdy nebyly mým oblíbeným tématem, ale tady mi to tvůrci zvládli naservírovat ve snesitelné podobě. Ne u všech postav bude divák s jejich koncem spokojený (včetně mě), ale s celým filmem jako takovým snad ano.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Epizoda VII jakožto vykrádačka Nové naděje obohacená o pár lehkých inovací nakonec udrží pozici nejlepšího dílu nové trilogie. Epizoda VIII, rovněž inspirovaná původní trilogií, u mě zůstane nejhorší, protože její inovační pokusy a celkové uchopení série dopadly vesměs katastrofálně. Vzestup Skywalkera je tak někde mezi, protože je to slátanina tolika věcí, postav, lokací a prostě všeho, že si tam čas od času každý najde něco, co se mu bude líbit. Celkově to ale bohužel působí jako nekonzistentní fan service, kde se může každou chvíli stát cokoliv, protože když se snažíte vyslechnout všechna přání všech fanoušků, tak pak výsledný produkt vypadá, jako když pejsek a kočička vařili dort.

plakát

Tenki no ko (2019) 

Po veleúspěšném Kimi no na wa působí Tenki no ko jako klasické "dvojkové" pokračování, kde je všeho více, všechno je velkolepější, ale základní vzorec je v podstatě stejný, a tak při srovnání, kterému se v tomto případě člověk jen těžko brání, vítězí starší předchůdce. To ovšem v žádném případě nesráží kvality Tenki no ko, které nabízí opravdu nádherné vizuální zpracování, jímavou hudební kulisu a pěkný příběh, který diváka opět několikrát dojme. Rozhodně stojí za vidění, jen je to po prvním zhlédnutí spíš mezi 4 a 5 hvězdičkami než že by to bylo jednoznačných 5*...

plakát

Grill Hunters (2018) (pořad) 

Super nápad, zábavné pojetí a příjemná stopáž. Tvůrce to evidentně baví a odlehčenou atmosféru přenáší i na diváka. O kvalitách pořadu vypovídá hlavně to, že ačkoliv je o grilování, zaujal i člověka, který bydlí v panelákové garsonce bez balkonu. P.S. Klobouk dolů před Jesusovou češtinou.

plakát

Anna a apokalypsa (2017) 

Žánrový kolotoč komedie/horor/muzikál ve vánočním hávu je silnou a zároveň slabou stránku tohohle snímku. Divák se totiž tak dlouho baví různými gagy a originálními nápady doprovázenými hudebními čísly, až ho pak může lehce zaskočit temný finiš. Na druhou stranu se jedná o natolik unikátní (a přitom dobře zvládnutý) mix, že by byla opravdu škoda si jej nechat ujít.

plakát

Coco (2017) 

Až na trochu pomalejší rozjezd a zbytečně otravného psa Danteho je to krásná a dojemná podívaná. Trochu překvapivě to vzhledem k potenciálu není až tak vtipné, ale aspoň si člověk po čase zase uvědomí, že i bez válení se smíchy může být animovaný film výborný.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Tato série se definitivně přeprofilovala z filmů o autech a závodění na akční nálož, která akorát pracuje s auty trochu více než ostatní akčňáky. Divák, který tuto transformaci přijme včetně skutečnosti, že u tohohle filmu se má hlavně bavit a raději moc nepřemýšlet, pak bude s osmým dílem spokojený. Film přetéká originálními nápady od "autokalypsy" po mrazivé finále. Nešetří se vtipnými hlody ani adrenalinovými scénami. To vše navíc doprovází výborný soundtrack. Z herců mě nejvíc bavil Statham, ale i ostatní odvádí svou práci na výbornou. Navzdory tomu mi některé věci přišly až příliš za hranou na to, abych dal plné hodnocení.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Epizodu VII jsem kritizoval, že je to jen remake Nové naděje, což ale díky téhle epizodě začínám brát jako pozitivum, protože z předešlého dílu měl člověk aspoň pocit, že kouká na Star Wars. Pocity u tohohle filmu byly řekněme smíšené. První půlka je slabá a nudná, snaha o humor je vesměs neúspěšná a přichází ve špatných momentech. Druhá polovina je lepší, ale stejně jsem si vždycky povzdechl, když z plátna zmizeli Luke a Rey, protože ostatní dějové linky mě zkrátka nezaujaly. Došlo na pár zajímavých zvratů, některé scény zahřály u srdíčka a závěrečná bitva byla vizuální laskomina. Poslední z Jediů už sice není pouhým remakem, ale člověk má stále pocit, že místo nové trilogie sleduje jakýsi epilog trilogie původní, a mě už neustálé zoufalství rebelů vůči Impériu/Prvnímu řádu, kterému vždy něco vyhodí do vzduchu (zjevně zbytečně) za cenu takřka 100% ztrát, pomalu divácky vyčerpává. Tohle sice nebude populární věta, ale... epizody I-III se aspoň snažily o originalitu, tady se jede tak moc na jistotu, až je nová trilogie tak trochu prázdná, sice obecně neurazí, ale mě ani moc nenadchla.