Reklama

Reklama

Anna a apokalypsa

(festivalový název)
  • Velká Británie Anna and the Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na ospalé městečko zaútočí horda zombies a je na Anně a jejích přátelích, aby apokalypse zabránili. Kromě klasických metod, při kterých obvykle po plátně tečou litry krve, vsadí ještě na jeden způsob boje. Cestu k záchraně si pokusí vyzpívat a vytančit. Snímek, ve kterém se potkává několik různých žánrů, si právem zaslouží titul vánoční zombie muzikál. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když se sice nejedná o milionový nápad, nevypadalo to zase tak špatně, ale bohužel ne vždy se oba žánry podařilo sladit dohromady. Občas ty písničky přebývaly, jindy zase chyběly a možná by neškodilo obsáhnout víc hudebních stylů. Co se zombíků týče, tak tady se jednalo o solidní standard, což se dá říct i o gore. Největší doménou je ale obsayení, které vyšlo na jedničku a na Ellu Hunt se mi stačilo jen dívat. Žádný zázrak, ale na solidní průměr to stačí. 55% ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Žánrový kolotoč komedie/horor/muzikál ve vánočním hávu je silnou a zároveň slabou stránku tohohle snímku. Divák se totiž tak dlouho baví různými gagy a originálními nápady doprovázenými hudebními čísly, až ho pak může lehce zaskočit temný finiš. Na druhou stranu se jedná o natolik unikátní (a přitom dobře zvládnutý) mix, že by byla opravdu škoda si jej nechat ujít. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako teenageesky muzikal to funguje (hlavne na zaciatku) fantasticky. Sympaticke postavy (titulna hrdinka je na zozratie), mily humor, v pohode vianocna atmosfera a vyborne hudobne cisla. S nastupom zombikov vsak nastava problem. Koncept muzikaloveho zombie trashu nie je totiz uplne vyuzity, akcne sceny su priserne zle (co je najvacsi problem) a ku koncu som mal pocit, ze kukam na drahsiu, ale menej napaditu (a pre iny stat lokalizovanu) verziu paradneho socialistickeho zombi mordu. Skoda, ze tvorcom sa tak kruto nevydarili akcne pasaze, pretoze v inych aspektoch to funguje vynikajuco. Prekvapivo aj pri dojeni slziciek. V celku teda celkom spokojnost, no mierna pachut za vynimocnym zanrovym crossoverom(stacilo velmi malo) je trochu bolestiva. Slabsich 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem klasickou zombie zábavu s hudbou navíc a ve finále je to celkem smutný vánoční film. Přiznám se, že mě to docela dostalo a nejednou jsem si usmrkl, což za sebe vidím jako veliký plus. Dalším plusem je casting, skoro všechny postavy sympatické, hlavně Anna, ta byla výborná. Dojde i na nějaké to Gore, hudba byla celkem fájn, i když jsem spíše očekával Full Christmas soundtrack, ale nevadí, skladba (It's That Time of Year - Marli siu) zazpívaná Lisou, na večerním představení byla hodně fájn. "Pornografická, oplzlá špína" :o) Příjemné překvapení a určitě si to o další některé vánoce rád připomenu. (162. hodnocení) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na papíře mix vánočních filmů, zombáren a muzikálu zní dobře, ale výsledek teda není žádný srdcerváč, ba spíš naopak. Přesněji řečeno, svému cílovému publiku bude "Anna and the Apocalypse" připadat jako velký odvaz a drzá alternativa, ale to proto, že oním ideálním modelovým divákem snímku jsou teenageři. Hlavní postavy jsou ostatně profilované tak, aby právě s tímto publikem co nejvíc rezonovaly, jenže pouze marně prvoplánovým způsobem. Snímek nemá žádný přesah, který by diváky zasahoval katarzí jako např. bravurní seriál Skins. Zde si tvůrci vystačí s tím, že figury nechávají furt brejlit do mobilů a schematicky řešit nějaké jakože city a starosti dospívání, ale nikdy to nepřesáhne rovinu banální jednorozměrnosti. Na stejné vlně se veze také celkový styl, který nemá ani špetku nějaké nadsázky či campové přemrštěnosti, ale jen zůstává na rovině tymolínové unylosti disneyáckých středoškolských muzikálů. Na věci jako "Skautský průvodce zombie apokalypsou", "Zombieland" nebo "Shaun of the Dead" se Anna se svou glee apokalypsou vůbec nehrabe, byť by tvůrci rádi něco v tom duchu rádi měli, jenže zároveň chtěli něco, co nebude příliš násilné, jen sem tam trochu chlístanců, aby to nikoho z teen diváků neznechutilo, ale zanechalo to pár cool čůrků krve na tvářích protagonistů. Takže ve výsledku další rádoby "netuctový" projekt zaštítěný firmou XYZ Films, který ale právě z té jejím zakladatelem neustále vyzdvihované neokoukanosti dělá schéma samo o sobě. Bohužel je evidentní, že XYZ Films jen hledají neotřelé náměty, ale už tvůrcům nedávají potřebné dramaturgické vedení a kritický feedback. Namísto toho, aby z nápaditých námětů dokázali vykřesat jejich plný potenciál, spokojí se jen s prvoplánovou jinakostí, která ale sama o sobě zdaleka není zárukou dobrého filmu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro vznik filmu byl krátkometrážní film Zombie Musical z roku 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama