Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (221)

plakát

Vejška (2014) 

Nebudu zapírat, že Gympl mi po mnoha směrech vyloženě nesedl, ale přesto budil dojem filmu. Vejška pro mě byla koukatelnější, ačkoliv méně vtipná a temnější, ale spíš než jako samostatný film působí jako osmdesátiminutový epilog právě Gymplu. Z herců byl nejlepší Kraus, s tím si člověk vážně užije.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Pátý díl jsem přirovnal k Dannyho parťákům, no a sedmý díl má zase docela blízko k Matrixu. Akčí filmy by většinou nebyly tím, čím jsou, kdyby tam realita nedostávala trošku na frak (proto existují Bořiči mýtů), ale co se děje v Rychle a zběsile 7 je natolik přepálené, až to vyvolává úsměv na tváři (sádra, honička s dronem atd.). Kromě komické akce je problémem také scénář, který působí jako kompilace těch nejkýčovitějších akčních hlášek, na které si člověk vzpomene. Pouhou ironií osudu už je pak fakt, že nešťastně zesnulému Paulu Walkerovi jde v tomto filmu ze všech postav nejčastěji o kejhák (autobus atd.). Abych ale také zdůvodnil ty 4*, vizuálně se mi to velice líbilo, takže pochvala režii, kameře a střihu. Navzdory zmíněným záporům pro mě sledování bylo zábavné a rozhodně jsem se nenudil. Hodně se mi líbil záporák ztělesněný mým oblíbencem Jasonem Stathamem a jímavou rozlučku s Walkerem netřeba více rozvádět. Musím ale přiznat, že během celého mého působení na ČSFD jsem se tak dlouho nerozhodoval nad hodnocením, jako právě u F&F 7. Kdybych byl fanouškem série od samého počátku, snesl bych tenhle díl asi těžko. Jelikož jsem ale sérii objevil až v roce 2015, užil jsem si to jako takovou naleštěnou jednohubku.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Jednou jsem slyšel, že Rychle a zběsile je série, kterou nikdo vyloženě nemiluje, ale když běží jeden z jejích filmů v televizi, tak ten kanál už nepřepnete. No a u šestého dílu to platí dvojnásob, protože přestože jsem si sledování užil, působí tak nějak zbytečně. Vše zachraňuje naprosto poslední scéna, která se napojuje na Tokijsou jízdu a přivádí na scénu Jasona Stathama skutečně fenomenálním způsobem.

plakát

Tady a potom (2015) 

Ať chceme, nebo ne, některé věci nejdou vzít zpět a druhá šance pak vlastně nic neznamená. Přes své nesporné kvality má u mě Tady a potom příliš mnoho nedostatků na to, aby to bylo na víc než 3*.

plakát

Zasněžené stezky (2015) 

Velice dobré herecké výkony, poutavá atmosféra, hravá režie a kvalitní práce s rozložením příběhu dělají z tohoto filmu nevšední zážitek, který si rád minimálně ještě jednou zopakuji. Jeden z těch filmů, kde ke kompletnímu porozumění jedna projekce nestačí.

plakát

Dřímající obr (2015) 

Kamenem úrazu jsou necharismatické a především krajně nesympatické postavy, ke kterým nejen že si nevytvoříte žádný kladný vztah, ale budete jim vlastně vesměs spíš přát jen to nejhorší. Film samotný nemá moc silný příběh a některé dějové linky zůstanou bez rozuzlení. Velmi dobrá je kamera a zajímavý byl také střih.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Jelikož mám k této době blízko, byl mi film opravdu MNOHOKRÁT doporučen. Začátek snímku, výslechem počínaje, sliboval, že se mi dostane opravdu výtečné a hlavně realistické (v rámci uměleckých možností) podívané. Částečně ano, ale přesto se objevilo dost aspektů, které u mě film s přibývajícími minutami srážely až nebezpečně blízko k průměrným třem hvězdám. Tím hlavním je přerod Wieslera. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale zrovna tyto dvě odposlouchávané (ne zrovna fascinující) osoby by podle mě nepřiměly změnit stranu ani nezkušené žabanty, natož ostříleného mazáka a jedno z es Stasi. Navíc ani není jasně vyobrazeno, na základě čeho mělo k tomuto obratu dojít, snad ne Sonate vom Guten Menschen? Některé scény jsou pak naprosto zbytečné a absolutně nevyužité (pád zdi). Také by asi bylo lepší zobrazovat letopočty, než každých pár minut - o 4 roky později, o další 2 roky později atd. Jak již bylo řečeno, mnohé postavy působí loutkovitě a jednoúčelově, rovněž je z filmu cítit, jak moc mu jde o sbírání cen. NICMÉNĚ se ve finále jedná o kvalitní snímek s jímavým koncem, byť trošku pohádkovým, který Životu těch druhých vysloužil mé čtyři hvězdy. 80%

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Byli to takoví Dannyho parťáci na kolech, ale jednalo se o příjemnou podívanou a herecké obsazení také potěšilo. Fyzikální zákony tu oproti předešlým dílům dostávají na frak, ale ve srovnání s tím, co následovalo v dalších dílech, je to zlatý.

plakát

Turbo-Charged Prelude (2003) 

Užitečné přemostění mezi prvním a druhým dílem. Udělat to beze slov byl zajímavý a vlastně vcelku dobrý nápad, ale o to víc pak vyniká a bije do očí, že se tam z těch necelých 6 minut půlku času furt jen třese rukama...

plakát

Špión (2015) 

Oddechová záležitost, při které se ovšem člověk SKUTEČNĚ POBAVÍ. Minimum trapnosti, maximum humoru.