Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor
  • Drama

Recenze (173)

plakát

Pražský student (1913) 

„Pražský student“ není čistě hororový film, ale mísí se v něm prvky dramatu a dalo by se říci, že v některých chvílích i komedie (např. ve scénách, kde Liduška pronásleduje Balduina s komtesou - ty jsou opravdu hodně úsměvné:-)). Na svou dobu je překvapující i dvojrole režiséra a herce v jednom - Paula Wegenera, kdy si zahrál jak studenta Balduina, tak zároveň zlého dvojníka. Překvapující je hlavně z toho důvodu, že po obrazové stránce není poznat, že se jedná o filmový trik. Myslím, že tvůrci nemohli pro postavu Balduina vybrat lépe. Se stupňující se atmosférou je výraz Paula Wegenera jako zlého dvojníka čím dál víc „psycho“ a celý zážitek umocňuje dramatická scéna na konci filmu se záběrem na Balduinův hrob. Tento film je příběhem jak o nešťastné lásce, tak o chorobné touze po penězích, pro které by člověk udělal cokoliv, jen aby získal, co chce. Chudý student Balduin v tomto případě podepsal smlouvu s ďáblem. Ďábla zde symbolizuje postava dobrodruha Scalpinelliho, který si v podstatě přivlastní polovinu jeho duše (odraz v zrcadle – zlé dvojče). Prostřednictvím zlého dvojníka se pak snaží získat celou Balduinovu duši, což se mu v závěru skutečně povede. Chápu, že pro diváky v tehdejší době muselo být toto dílo opravdu silným zážitkem, proto si zasloužilo zařazení do hororové kategorie. Z filmu na mě čišela přímo divadelní atmosféra (kulisy zámku s přímým vstupem do lesa; chování herců), kdybych nevěděla, že se děj odehrává na plátně, přísahala bych, že sedím v obecenstvu a pozoruji dění na jevišti. Možná se jednalo opravdu o divadelní herce, ale tuto informaci jsem nikde nedohledala.

plakát

Hasič u Folies - Bergere (1928) 

Krátký humorný snímek zachycující stav v opilosti v kombinaci s chlípnou myslí. :)

plakát

Pour la fête de sa mère (1906) 

Zajímavý snímek, v němž se ukazuje, že už v roce 1906 měli Francouzi smysl pro černý humor.

plakát

How It Feels to Be Run Over (1900) 

Pro lidi to musel být v té době šok, ale to je tak jediné, co si z tohohle kraťasu divák odnese.

plakát

Violetta (2012) (seriál) 

Prostě klasická telenovela. Člověk se u toho občas alespoň pobaví. :-)

plakát

Mickeyho klubík (2006) (seriál) odpad!

Ta animace je příšerná a každý díl pitomý jak necky. :( Nemohu si pomoct.

plakát

End After 9 (1966) 

Sakra, tak tohle veledílo vážně přijde směšné jen mně? Asi se mnou není něco v pořádku, ale vůbec mi to nevadí! Hlavně, že umím napočítat do tisícovky!

plakát

The Captured Bird (2012) 

Čistě reakce na Tom_Lachtan: Jakýpak spoiler? V oficiálním popisu je to napsané v podstatě stejně.. ;) PS: :))) Povedeme si tu snad nyní "PS" konverzaci? (: