Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Švédští Muži, kteří nenávidí ženy mají v sobě určitou magii, která mně začarovala takovým způsobem, že jsem začal přemýšlet o přečtení celé série Millénium a už se neuvěřitelně těším na další filmy. Řešení starých, dávno zapomenutých zločinů je téměř vždy zajímavá záležitost, v tomto případě podpořena použitím selského rozumu a absencí hi-tech vychytávek.

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Jistěže. This means War se nejspíš nezapíše do kinematografických dějin, ale na jarní popkornovou oddychovku je to velice příjemný snímek. Některé skeče jsou sice předvídatelné jako východ slunce, ale na druhou stranu je vyvažují ty, které jednoduše dostanou celé kino. PS: Už se těším na Povstání Temného rytíře. Tom Hardy vypadá vážně dobře.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Přemýšlím, jaké hodnocení by tento seriál měl, nebýt jeho nekompromisně lepšího bratříčka, nebýt té sebejisté reklamní kampaně.

plakát

Drive (2011) 

To je tak, když se zamilujete do špatný ženský :) Filmů s obdobným tématem už pár natočeno bylo, Drive je z nich ale nejspíš nejlepší. Estetickou vizuální stránku si snad nelze neužívat. Ty barvy vás prostě dostanou! Bohužel jsem si díky délce dialogů, Goslingovým výrazům a celkově nataženosti nerad zavzpomínal na Joe Blacka (stále, i po 13 letech je to dost otravné, nic se nezměnilo!).

plakát

V pasti (2005) 

Tak z tohodle budou moje dvě nejdražší ještě hodně dlouho nesvý. Až na pár nelogičností dost zajímavej snímek, nenudil jsem se, dojem z tohodle filmu ve mně zůstane nejspíš pár týdnů, dal-li by bůh a být Slade špatnej režisér tak naštěstí jen pár hodin. Škoda až moc výrazné a přehnané hry barev. PS: Muži, jestli nechcete mít při sledování divnej pocit v kalhotech, nedívejte se!

plakát

Drive Angry (2011) 

Ze začátku to nebylo tak špatné - kráska, pěkné auto, Nick a vtipná smrt. Jenomže pak se to zlomilo. Obvykle je docela těžké určit, kdy film přejde v trapnost. U Drive Angry ten okamžik zaznamenávám docela jasně. Rozhodně je to ta přestřelka, kdy Nicolas v jedné ruce drží whisky, v druhé zbraň, v puse doutník, na klíně ženskou a střílí nepřátele s brainem zombie. A od tohodle okamžiku jde všechna důstojnost a tím i celý film do hnoje.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Podivuhodné je, že mně film začal bavit až ve chvíli, kdy Cate dospěla do své současné krásy. Nejsem zásadním odpůrcem tříhodinové stopáže, ale když si v průběhu filmu několikrát říkám "Kdy už to proboha skončí?," je asi něco špatně. Fincher k tomuto, pro něj neobvyklému, tématu nepřistoupil vůbec špatně, jen ten příběh je tak nezáživný, až to bolí.

plakát

Win Win (2011) 

Mám rád nezávislé filmy, přesto nevím, co si o Win Win myslet. Na drama málo dramatické, na komedii málo humorné. Silné 3*

plakát

Hra (1997) 

Hra se rozjíždí pomalu, ale graduje, graduje a když Fincher nabere ono tempo, až do konce vás nenechá vydechnout. Konec bych přirovnal ke konci nepřekonatelného Sedm, přesto Hru řadím mezi filmy, které vyplňují kinematografickou elitu.

plakát

Ceny Anděl 2010 (2011) (pořad) 

Tak jestli vám už ani toto, za*raní čsfd pokrytci nestačilo, tak nevím. Skvělá, originální a hlavně vtipná moderátorská dvojice zabodovala na plné čáře a já se díky nim ani minutu nenudil.