Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Warrior (2011) 

Nejlepší film roku, to aby bylo jasné hned na úvod. Čekal jsem dlouho, ale vyplatilo se to. Líbilo se mi, že oba dva hlavní hrdinové dostávali zhruba stejně prostoru, ikdyž v půlce to začalo vyznivat trochu víc ve prospěch Joela Edgertona, ale stejně všichni fandí jeho protějšku - Tom Hardy je jako buldozer, dokonce v ještě lepší formě než v Bronsonovi. Ale není to jen o svalnatých postavách, ale taky o hereckých výkonech a ty jsou tu vskutku parádní.

plakát

96 hodin (2008) 

Páni to byl nářez. Skutečně jsem nečekal, že mě to tak dostane, ale Liam si jde za svým tak nekompromisně, že mu člověk prostě věří každé slovo.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Perfektní komedie o jednom chlápkovi, který má všechno na háku. Při sledování se můžu vždycky potrhat smíchy a John Goodman zde opravdu válí. Navíc vždycky mě potěší, když slyším nějakou skladbu od mých oblíbených CCR. Prostě Dude tu zůstane a taky mi to dělá dobře.

plakát

Hard Boiled (1992) 

Naprosto dokonalá akční jízda od začátku až do konce. Chow Yun Fat stojící na straně zákona vypadá neskutečně stylově ( stejně jako dřív, když byl na druhé straně zákona - to byla taky jízda ale o tom jindy a jinde :-) Nikdo se nemůže považovat za znalce akčních filmů, pokud neviděl tenhle majstrštyk.

plakát

Kmotr (1972) 

Mistrovské epické dílo Francise Forda Coppoly. Jak rád toto slovní spojení používám, můžu si to říct tisíckrát a stále zní tak vznešeně a jak jinak by se taky dalo o takovém filmu mluvit. Schválně si v hlavě zkuste říct něco jako: Kmotr je hloupost, nebo nuda a BUM, hned vám nějaký šestý smysl napoví, že tady něco nehraje. Kmotr je skutečně jeden z nejlepších filmů, co kdy byly natočeny ( to ví přece každý, kdo se jen trochu zajímá o filmy). Jen těžko lze najít dílo, které by bylo ještě větší klasikou než tento příběh o rodině Corleonů.

plakát

Dexter: Early Cuts (2009) (seriál) 

Ačkoliv je to komiks a ještě navíc tak krátký, nepostrádá tu Dexterovu temnou atmosféru a navíc je hezké sledovat, jak Dexter začínal.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Tímhle filmem mě Sam Mendes přesvědčil, že je skutečně jedním z nejlepších režisérů současnosti. Tom Hanks v roli "tatínka - mstitele" vypadá vážně dobře a scéna kdy vyřídí těch 6 mužů v dešti by mohla klidně být v Kmotrovi. Ono vůbec herecké obsazení tohoto filmu vypadá vážně dobře a když k tomu ještě hraje hudba Thomase Newmana, není co vytknout.

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Chrám zkázy je nejslabší ze všech tří původních Indianových dobrodružství (celkově je nejslabší čtyřka). Je temný, není tak vtipný a hlavně Indyho malého kamaráda jsem nemohl ani vystát. Ale ani to, že je to slabší Indy neznamená, že je to špatný film. Hlavně závěrečná půlhodina je jedna velká klasika.

plakát

Americká krása (1999) 

Americká krása mě nechytla hned napoprvé., tehdy jsem to nějak nechápal. Až napodruhé jsem pochopil, že je to vlastně "jen" o tom, jak vzít život do svých rukou a potřetí a počtvrté atd. už jsem si užíval každou sekundu filmu. Kevin Spacey hraje jako bůh, kolem něj je řada dalších skvělých herců a hereček a k tomu všemu vyhrávají legendární písně jako The Seeker, nebo původní American Woman. Prostě krása.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Je to film, u kterého se sice na konci nebrečí, ale po skončení si lidé jako já řeknou, že to byla opravdu příjemná podívaná. Kevin Spacey hraje opět fantasticky ( tak jak to dělá vždycky) a s těmi brýlemi vypadá vážně stylově.