Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Řeknu to takto... 5 Oscarů a brilantní práce Anthonyho a Jodie! Tleskám, smekám nad jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Hopkins podal výkon, který se prostě jen, tak nevidí a shlédnutí je snad nutnost (v angličtině podotýkám).

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." Nemusí se psát něco, co je jasně dané. Stačí se podívat - 2. nejlepší film / 1. nejoblíbenější. Hanks podal absolutně neskutečný výkon a že to stálo za to!

Iron Man 3

Iron Man 3 (2013)

Stahují se mračna... A sakra jak to třetímu dílu pomohlo! Black z toho vytěžil jak se patří MAXIMUM. Všechno šlape, běží jak se patří. Bůh ví, že Robert se pro Tonyho Starka narodil, protože sledovat třetí díl byla ne třešnička... ale OBROVSKÁ TŘEŠEŇ na výtečném dortu! Neznám mezi sebou fandy Marvelu a Iron Mana, kteří by nadšeně nešly do kina ještě jednou. Jediná připomínka, kterou mám je snad 3D, které tomu dle mého poněkud ubírá, ale absolvovala jsem jak 2D, tak 3D a 2D bylo rozhodně kvalitnější! V tomto mistrovském díle se skrývají 2 hvězdy. Robert Downey Jr. a Shane Black. 100% za efekty, herecké výkony, režii, kamery, scénář a za to, že fandomu Iron Mana srdce zaplesalo!

Thor

Thor (2011)

Pročetla jsem pár komentářů a některé jsou až příliš zbytečně kritické k vážně dobrému počinu jakým byl Thor. Ukázka, když se povede samostatný filmu hrdiny od Marvelu. Ze začátku mi lezl ten týpek s kladivem pěkně na nervy, ale po 20 minutách se ukázalo, že se z něj vlastně klube největší sympaťák filmu což mu už zůstalo. Možná si nezaslouží 5 hvězd, ale 4 rozhodně, jelikož to šlapalo, jen škoda, že kromě Thora a Lokiho se ve filmu nedá opřít i o jiné postavy.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Byla pro mne čest tento film sledovat. Neexistuje a ani existovat nebude lepší ztvárnění o holocaustu, jakým způsobem nám ho pan Spielberg podal! Je snad povinnost tento film vidět. Probudí v člověku úctu a zároveň šok.

Hačikó - příběh psa

Hačikó - příběh psa (2009)

"If Hachiko wants to wait, then Hachiko should wait." Krásný příběh se skvělým obsazením. Člověku se může zdát, že film se snaží tlačit na srdce a city diváka. A ano, je to pravda, ale proč se nenechat někdy řídit tímto pocitem a prostě si film se slzami v očích užít? Stačí přeci jen sledovat výkon Richarda a Hachiho.

Příšerky s.r.o.

Příšerky s.r.o. (2001)

A právě díky těmto filmům mám takovou citovou vazbu k animákům. A že je to až moc dětinské? No, přece za každým animákem nemusíte hledat rádoby vtipné scénky. Ten film je na svojí dobu skvěle propracovaný a v jeho době to byl můj nejoblíbenější animák. Příšerkám NAZDAR! 5* bez debat, je to animovaná klasika, která stojí za to!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Důvod proč je tento film unikátní? Hans Zimmer, Christopher Nolan, Christian Bale a hlavně Heath Ledger! Nemusíme nic víc psát, stačí se jen dívat a užívat si absolutní šílenství Jokera! 5* je jen samozřejmost.

Avengers

Avengers (2012)

Nemůžu napsat nic jiného než WAU! Od Avengerů jsem čekala hodně, ale nečekala jsem, že to splní mé očekávání, tak abych byla ještě překvapená. A byla jsem. Captain a Hulk nemají, tak skvělé filmy jako Iron Man a Thor, ale dohromady je to tak skvělá podívaná, že při shlédnutí tohoto filmu vždy smekám. Možná i protože když jsem celoživotním fanouškem něčeho takového a splní se vám o tomto filmu sny, tak prostě nemůžete nic jiného dělat. Downey to tam jako vždy sází tak, že nemám ani čas si to všechno vychutnat na jedno shlédnutí a ostatní nejsou vůbec pozadu. 100% bez přeháněk, bez výhrad!

Titanic

Titanic (1997)

Tady si můžeme snad jen užívat legendární kousek od Camerona, který je už prostě klasikou. Nemusíme se tu udřít nad velmi kritickým komentářem. Stačí napsat: VÝBORNÉ a nepárat se v kritice, která není vůbec nutná.