Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Koudelka fotografuje Svatou zemi (2015) 

Kdyby byl film beze slov, byl by skvělý. Skvělé záběry, skvělé fotky. Komentáře mimo, neujasněné, neobjektivní. Možná kdyby byly komentáře o fotografování (čemuž Koudelka zřejmě rozumí), tak by to bylo o mnoho lepší.

plakát

Píseň moře (2014) 

Co když můžou být i mezi námi Selkie, které chřadnou, když nemůžou najít svůj smysl?

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Čekala jsem film postavený na sexu; ze začátku se bála, že půjde o pohádku o princi na bílém koni; a výsledkem byl film, který mluvil o tom jakou cenu má pro člověka vnitřní svoboda, o hranici, kdy se to "zlomí". Ale myslím, že z toho šlo získat víc.

plakát

3-iron (2004) 

Nestávají se sny naší skutečností? Nepomáhají nám přežít?

plakát

Patema nohama vzhůru (2013) 

Co je vzhůru nohama? Kdo je vzhůru nohama? Co je pravda a co lež? Co když je to naopak než nám tvrdí ostatní. Co když jsou věci naopak než si myslíme sami. Film je také kritikou diktátorských režimů.

plakát

Attila Marcel (2013) 

Úvodní citát dokonale vystihuje myšlenku filmu: "V naší paměti se najde vše; je to jakási lékárna, kde padneme tu na utišující lék, tu zas na nebezpečný jed." (Marcel Proust) Zajímal by mě Chometův "svět", chtěla bych do něj někdy nakouknout. Dokáže "vidět" to co vidí málokdo. A dává to do svých filmů. Úžasná kamera...

plakát

Vévodkyně (2008) 

Film dokázal znázornit utrpení, které vévodkyně musela prožít ... ale pořád jsem čekala něco hlubšího ... naději, či smysl, prostě něco ... nepřišlo. Velice slabé ve srovnání s filmem Královská aféra.

plakát

Královská aféra (2012) 

Film o lásce, o naději, o touze něco změnit k lepšímu. O tom, že ne vždy se to povede. Ale i když se zdá vše ztraceno, úspěch může přijít.

plakát

Švindlíři (2003) 

Příliš předvídatelné. Snad jen drobnůstka je jiná než by se dalo čekat. Ale to je dost slabé na to, že brzy bylo jasné, jak to skončí a při různých scénách bylo jasné proč jsou a k čemu povedou.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Dítě bylo dle očekávání nadšené, já jsem (dle očekávání) film protrpěla. Nicméně nutno říct, že se zde objevila vcelku dobrá myšlenka, která se nesla celým filmem, což je na dnešní dětské filmy nadstandard.