Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Taký oddychový feel-good film, ktorý ale trošku pokazí prekombinovaný záver. Ridley Scott na svojom konte takýto film ešte nemá a očividne si ho s chuťou strihol, akurát posledných 15 minút dá celému filmu iný tón. Neočakávane a zbytočne. V tomto prípade by menej bolo naozaj viac. Nicolas Cage je tradične výborný (nepatrím k jeho odporcom - a úprimne povedané ich nechápem), Sam Rockwell nanešťastie nemá veľa priestoru. Alison Lohman však naozaj prekvapuje, hrá presvedčivo a v jej 23. rokoch jej ľahko uveríte, že má 14 (koniec, koniec...). Napriek trošku nešťastnému koncu mal film dobrú atmosféru a bavil ma (pričom obľubujem Cagea), takže pod štyri nejdem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Odér čistiacich saponátov sa vznáša nielen nad dlážkou hlavného hrdinu - fóbiami zmietaného podvodníka, ale aj nad celým filmom. Prílišné sústredenie na kvalitné spracovanie odsýpajúceho deja vytvorilo síce dokonale čistý antiseptický povrch s prekvapivou pointou, no na tomto vyblýskanci sa nepodarilo zachovať takmer ani smietku emočnej zainteresovanosti diváka. Čo je vo filme s rodinnou zápletkou trochu prieser. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

o troch úspešných, ale zjavne náročných projektoch (Gladiátor, Black Hawk Down, Hannibal) si chcel Scott evidentne oddýchnuť a prvýkrát za svoju kariéru natočiť niečo hravejšie a odľahčenejšie. Voľba padla na príbeh podvodníka trpiaceho rôznymi fóbiami, ktorému sa pred dverami nečakane objaví dcéra, o ktorej nemal tušenia. Matchstick Men má toho veľa dobrého a v jednotlivostiach je občas neodolateľný. Vycibrený vizuál, peknú hudbu a výborne obsadeného aj hrajúceho Nicolasa Caga je miestami radosť pozerať aj počúvať. Celá táto námaha sa však rúca vinou nie príliš vyladeného scenára. Celé to šliape iba na pol plynu, nie je to ani poriadne vtipné, ani napínavé a záverečný zvrat zbaví film takmer všetkých sympatií a pri opätovnom sledovaní ničí predchádzajúcu príjemnú atmosféru. Diváci sa do kín nehrnuli a Scott sa vrátil k vážnejšej látke v podobe historického Kráľovstva nebeského. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile potesilo, Ridley Scott pro neho netypickej film zvladl perfektne. Scenar je docela promakanej a ani od chvile, kdy se Cage potka s dcerou, tempo nevazne a nestava se z toho nejaky drama o usmirovani rodiny, jako tu uz hodnekrat bylo. A zaver, pro nekoho mozna prekombinovanej, mi prisel naopak velmi dobrej a necekanej. Co se tyce hercu, jasne jim kraluje Nicolas Cage, opravdu bych mu veril, ze je takovej magor. Do nekterejch scen vnasi osvezeni Sam Rockwell, jen skoda, ze ho reziser tak malo vyuziva. A pak tu je Alison Lohman, nevim jak to ta holka dela, ale nejdriv fakt vypadala na 13 a pak na 20 a krom toho hrala celkem slusne. I kdyz je film misty krapet dramatickej a misty to prejde do thrilleru, je to predevsim komedie, se spoustou skvelejch forku, ale vetsina z nich stoji na Cageovi. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opět dokladem toho, že rutinér formátu R.S. může natočit cokoli a natočí to dobře, ba víc než dobře... A jasně, že tahle taškařice nepatří mezi vrcholy páně režisérovy tvorby. Ale proč taky? Je to jen taková lehce ujetá hořká komedie o tom, že i velký švindlíř je bezbranný vůči velkému švindlu, navíc, když sám si naběhne na ty věci >citové< ... :-) Cage je (zvláště v úvodu filmu) prostě skvělý, v roli >neurotického multifobika< Roye působí, jako by se pro tuhle postavu snad přímo narodil. Filmu po řemeslné stránce lze těžko něco vytknout, scénář je výborný a děj má spád, při němž se opravdu nenudíte. Navíc ten absurdní konec mi připadl velmi vydařený, protože i přes celý předchozí děj má svou logiku a navíc je opravdu naprosto nečekaný... Zábavné, napínavé a s originální pointou... Tři a půl hvězdičky za film, za nerváka Cage pak bez debat zaokrouhleno nahoru... Raz dva tři... :-))) - - - P.S. A buďme prosím všichni rádi, že tuhle ptákovinu natočil právě >nekomediální< Scott! Právě proto je tenhle film tak bizarní, až je vlastně skvělý... - - - P.S. (17.3.2012) Když tady tak s odstupem čtu některé ty bláboly v komentářích, žasnu. To tu někteří mudrlanti opravdu nepochopili pointu? Nebo holt musí mít všechno polopatičce? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)
  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama