Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (353)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Rotoskopie bezkonkurenčně za pět hvězdiček, tady není o čem. Vypadá to krásně a v týhle animovaný podobě vyzní dokonale atmosféra. Nic takovýho u nás ještě nebylo natočenýho, což rozhodně stojí za ocenění, ale nalijme si čistého vína. Alois Nebel je tady nadhodnocenej jako hrom, kdyby nebylo revolučního způsobu natočení filmu, tak bysme se tu pohybovali kolem 40 až 50 % si troufám říct. Režisér Luňák dokázal nacpat 84 minut NIČEHO do sakra pěkného estetického obalu.

plakát

Anakonda (1997) 

Anakonda je dost dobré béčko, které táhne nahoru výrazný záporák Jon Voight a také Jennifer Lopez. Anakonda je počítačová a gumová až to bolí a jsou tu některé přehnané scény, kdy si říkáte co je zase tohle, ale Amazonie je pěkná a napětí taky sem tam zafungovalo.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Druhý Anděl Páně v mých očích ještě o něco překonává první díl, protože zasazení na zemi v období mikulášského večera snímku moc a moc prospělo a celkově bylo hodně roztomilým rozhodnutím. Ona atmosféra Krumlova je prostě nezapomenutelná a když se k tomu přidají další postavy v čele s výborným Bolkem Polívkou jakožto příšerným krejčím Košťálem a dobře hrající Vicou Kerekes, získáváte kvalitní vánoční pohádku s nádherným vizuálem. "Nesvaté trio" v podání Majer, Liška, Taclík se také staralo o porci zábavy a o hlavních postavách Uriáš, Petronel (Trojan, Dvořák) ani nemluvím, protože mezi těma dvěma funguje chemie, kdy jsou schopni do sebe neustále střílet jednu vtipnou hlášku za druhou a přitom nikdo z nich nemá navrch. Ty dva musí mít člověk rád. Jirko Strachu natočil jsi kvalitní pohádku, která má právem tak veliký úspěch.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Natěšenost byla veliká, ale tenhle snímek nemá co nabídnout. Příběh je tak jednouduchej, až to bolí a neosloví vás v něm nic. Nic zajímavýho se taky nestane a ani nic překvapivýho. Na druhou stranu to nuda nebyla a dalo se to dokoukat. Nicméně příběh po dvacetičtyřech hodinách vyšuměl a zbylo jen - ona podvádí jeho s ním - . Víc asi nečekejte. 50%.

plakát

Apollo 13 (1995) 

"Houston, we have problem!" Ne narozdíl od skutečných kosmounatů, které ve vesmíru postihla nehoda film Apollo 13 opravdu problém nemá a to vůbec nikde - od kamery po hudbu (aby ne když jí komponoval mnou neustále do nebes vynášený James Horner). Herecky zazářili všichni hlavní účinkující a nejvýš stavím Eda Harrise. Toho chlapa začínám mít opravdu hodně rád. Napětí se skrývá za každým sepnutím čudlíku, či rozsvícením kontrolky a co teprv při setmění, když se modul dostal na odvrácenou stranu Měsíce a ztratil signál. Nechápu jak je ti borci dole dokázali dostat zpátky stejně jako to, jak dostat větší čtvercový těleso do menšího válce. Pánové z NASA na to asi mozky maj :-)

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

A máme tady moderního Robina Hooda! Bože jak já tyhle temné seriály a komiksový postavy miluju! A to nemluvím o hrdinech, kteří se ukrývají za převlek a chrání své město. Arrow je další seriál do mý noty a zapadá do mýho ražení. Hlavní hrdina je skvělej a v převleku mu to sekne. Když začnou lítat šípy z luku tohohle mstitele, tak nemám slov. Flashbacky zpátky na ostrov jsou parádní a díky nim aspoň víme, co se tam teda vůbec stalo. Líbí se mi, že seriál není jenom o vybíjení záporáků, ale že se tu taky rozjíždí kolotoč intrik. A nakonec už jenom dodatek, že seriál kterej se v pilotním dílu nebojí kopnout do série Twilight a nebo do Kardashianek a v průpovídkách tohle zesměšnit se prostě musí ocenit. Jenom doufám, že se tenhle seriál moc neprovaří a zůstane tak nějak stranou, tak to mám radši.

plakát

Atentát (1964) 

Ojedinělý film o tomhle tématu a vůbec nevadí, že se výcvik natáčel u nás a ne opravdu v Anglii. Můžeme být rádi, že film vůbec vzniknul vzhledem k době natáčení. Tříjazyčnost v podobě angličtiny, němčiny a češtiny také není vůbec na škodu, naopak dodává atmosféru, která pracuje velmi dobře po celou dobu. Heydricha nebudete mít rádi, stejně jako naše parašutisty bude milovat. Velmi dobře zpracovaná tématika atentátu se závěrečným: "Vstejte se, nic se fám nestane." Na to se nedá jen tak zapomenout.

plakát

Auto (1977) 

Otřesný dabing, což není chybou filmu podotýkám, ale bohužel žádné superlativy k tomuto "hororu" nemůžu připojit. Auto poháněné samotným ďáblem? Kokotina na entou. Úvodní smrt cyklistů nelogická, což mě opravdu v hororech neskutečně vytáčí, protože co uděláte, když za vámi jede furt auto? Přeci zrychlíte ne, aby vás mohl přežvejknout. Samotné auto vizuálně ničím nezajímavé, příšerný střih a já opravdu nevím, co bylo v tomto filmu dobré. Opravdu blbost, které je lepší se vyhnout.

plakát

Avatar (2009) 

Takhle má podle mýho vypadat sci-fi velkofilm. Všechno je megalomanské. Cameronovi se podařilo vytvořit nádhernej mimozemskej svět s krásnou faunou a florou. Celé to působí jako objevitelská příručka, která nám ukáže různá místa Pandory ze všech možných úhlů pohledu a nakonec i ze vzduchu, ale to samo mi nestačilo. Vejšku tomu dala až přidaná hodnota v podobě devastace planety "nebešťany", bitvy a rozhodování hlavního hrdiny, za kterou stranu nakonec bude bojovat. To mě bavilo mnohem víc, než hodinu a půl se dívat na květiny a zvířátka, i když to bylo taky hezké. Závěrem oceňuju techniku, kterou zde lidé používali...70% postačí, zas na takový vlně euforie se nevezu.

plakát

Avengers (2012) 

Marvel Studios jeho komiksové adaptace prostě umí. Sice jsem toho od nich ještě tolik neviděl, ale zamilovávám si je čím dál víc. Po prvním shlédnutí Avengerů je mi jasné, že musím co nejdřív znova, abych všechno pochytal a pochopil, ale první dojmy jsou naprosto skvělý. Avengers jsou po akční stránce náhul jako blázen a díky tomu si můžeme užívat toho, jak to jeden superhrdina natírá tomu druhýmu a naopak a nakonec jak to všichni superhrdinové natírají záporákům. Každej je svým stylem boje úplně jedinečný a byl jsem rád, že každý dostal zhruba stejnej prostor na plátně. Parta byla taky úplně skvělá a fandil jsem všem. Příběh byl hodně jednoduchej, ale hlavně srozumitelnej a to že byl jednoduchej mi vůbec nevadí, protože je to komiksovej příběh a tak to musíme brát. Na něj je příběh dostačující bych řekl. Došlo i na hodně vtipných momentů, takže já jsem byl z Hulka, Kapitána, Hawkeyho, Black Widow, Ironmana a Thora úplně oddělanej. Hlavní záporák parádní a jeho armáda to byla vizuální lahůdka.