Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Světlonoc (2022) 

Někteří rádoby "kritici" už úplně ztratili pojem o tom, co znamená výborný film. A SVĚTLONOC je výborný film z mnoha dobrých důvodů, které jsou často v jiných recenzích popsány jako nevýhody! 1. Právě prolínání žánrů mu dodává na světovosti - a navíc to výsledné formě nijak neškodí, není to nijak na sílu uplatňováno, nutí to být ve střehu. 2. Prolínání motivů (sociální rovina, náboženské předsudky, vzdělání a nevzdělání) je úžasně dráždící a nutící přemýšlet nad tím, co je příčinou čeho. A ve finále z toho tak nádherně vyplouvá obyčejná zakomplexovanost. Pochybuju, že jsem v tomto ohledu viděl přímočařejší film. 3. Přímočarý odsudek nejen pouhého sexismu, ale skutečného násilí i sexuálního násilí je sakra v pořádku, když existují lokality, kde k tomu dochází v takovéto míře. A je úplně jedno, že zrovna v tom vašem Prdelákově - ať už je to Praha nebo Nová Ves - (milí recenzisti) to "takhle přeci není". Drobné chyby v netočení některých scén mi vůbec nevadí, protože takovýto film v našich krajích dlouho nebyl. Zvykejte si na JINAKOST:-)

plakát

Notting Hill (1999) 

Kdo na to začne koukat, tak to musí dokoukat a dát tomu pětku, v nejhorším případě čtyřku.. Protože ten film má přeci pro daný žánr naprosto všechno. Je to dojemné, je to úsměvné, je to zábavné.... Navíc je to i po stránce technické naprosto profesionální filmařina. Vyčítat tomu, že to není strhující nebo že je to příliš nereálné, je "chucpe"!

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Příběh velmi povedený, pohádka nenudila a od začátku vtáhla. Nebyla ( v mezích žánru) předvídatelná. Některé herecké výkony velmi osvěžující a vtipy vkusně vtahovaly i dospělého diváka...

plakát

Vysoká hra (2020) (TV film) 

Napadat Krajča za to, že hraje "ryzí charakter bojující proti mocným" je blbost: a) nehraje zrovna ryzí charakter b) hraje moc a moc dobře c) to, že jeho Kryštof-kempy podporoval Agrofert, neničí můj pohled na Krajča-člověka a už vůbec ne na Krajča-herce - prostě je to naprosto jedno.

plakát

Jak si nepodělat život - Nonstop lahůdky (2019) (epizoda) 

Jsme nadšený! Je to situačně komediálně laděno, je to hluboký a plyne to tak lehce... Možná nejlepší český počin roku 2019 - hodnotím to jako samostatný kousek, koneckonců "Lahůdky" měly premiéru už v létě na Letní filmové škole. Vynikající kamera, skvělý scénář a výborné herecké výkony. Navíc jde o neotřelý příběh toho, jak těžké je se rozhodnout konat a jak těžké je (pro někoho) přestat pořád utíkat a začít dodržovat alespoň nějaká pravidla hry ...

plakát

Jak si nepodělat život - Až budou krávy lítat (2019) (epizoda) 

ŔÍKÁM NAPLNO: Výborný počin české televize! To je téma, kterému by se veřejnoprávní televize věnovat měla a který by měla zpracovat uvěřitelně, atraktivně i s hloubkou. VŠECHNO SE PODAŘILO!

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

U seriálu jsem ani jednou nemasturboval! Zato jsem se asi stokrát zasmál, stokrát jsem se nestačil divit a stokrát jsem brečel...

plakát

Most - Série 4 (2018) (série) 

Absolutně nechápu ty, kdož hovoří o snižující se kvalitě této série... Tak samozřejmě, že "IV" musí být v něčem jiná v něčem stejná jako "I". A v tom je právě neuvěřitelná genialita tvůrců. Protože to, co je tzv. stejné, je ve čtyřce povýšeno na hluboký lidský rozměr s naprostým pochopením motivací a chování všech zúčastněných. A to co je jiné, vám tak trochu (a nebo hodně!) vyrazí dech...

plakát

Výchozí bod (2014) 

Dokoukal jsme film a zdál se mi být chvílemi zdlouhavý a zbytečně popisný... dal jsem tři hvězdičky i přes bezesporný okamžitý citový zážitek. Ráno jsem se probudil a stále jsem ho měl v hlavě, protože mi večer před usnutím nedal spát, jak jsem přemýšlel nad řadou věcí - to se stane málokdy, takže měním na čtyři :-)

plakát

Sing Street (2016) 

Je to výborné! Písničky nemůžu dostat z hlavy. Dialogy jsou vtipné nebo mají svůj význam - často oboje. Náctiletí herci hrají civilně a uvolněně. Nemá to žádný zbytečný patos a přitom to diváka citově vtáhne. Doporočuji!!!