Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (339)

plakát

Roh Gondoru (2020) 

Když jsem se na tenhle českej krátkometrážní film chystal, nic moc jsem od něj nečekal a nešlo mi do hlavy, že má hodnocení přes 70 %. Ale po tom, co jsem přešel začátek viděl zpracování souboje, zvuk, hudbu a střih, musím uznat, že si to hodnocení rozhodně zaslouží. Jasně, hlavní postava je trochu prkenná a našlo by se asi mnohem víc věcí k vylepšení, v takovýhle kategorii je to příjemný překvapení.

plakát

Slova v bublinách (2020) 

Přibližně do půlky filmu jsem se musel snažit, abych u sledování vydržel. Slova v bublinách, které jsou v podobě haiku v celém filmu (zřejmě nejsem pro haiku dost vyspělej), mě spolu s příběhem úplně neoslovovaly do chvíle, než začalo pátrání po jedné gramofonové desce. Od tohoto okamžiku jsem byl tímhle anime snímkem lapenej, dokud ze mě nevyždímal pár slz :-) Nakonec mi ani nevadila pro mě netradiční animace a zasloužený 4* jsou na světě :-)

plakát

Chaos (2021) 

Námět vypadá na první pohled skvěle. Sci-fi o obsazení jedné planety výsadkem ze Země, o původních obyvatelích, jakožto nepřátelích, kteří měli zabít všechny ženy kolonizátorů a o myšlenkách obyvatel, které se na planetě zhmotňují a je obtížné je před okolím skrývat. A to byl možná ten problém. Todd (Tom Holland) postupně zjišťuje, díky havarované vesmírné lodi, co se ve skutečnosti na planetě přihodilo, když všechny ženy zmizely. Ale jeho pouť za poznáním, spojená se seznámení se s neznámou přeživší z vesmírné lodi, je víc než znepříjemněná opakovanou (spíše neúspěšnou) snahou o ovládání hlasitých a viditelných myšlenek. Jelikož je nejmladší z osady, měl nejméně času se to naučit a tudíž jeho myšlenky pro mě byly už dost otravné. Jinak se mi nápad moc líbil a je to materiál snad pro celej seriál!

plakát

Uncharted (2022) 

Jakožto xboxář, nejsem herní sérií jen pro PS nijak svázanej a omezenej. A možná proto se mi film líbil. Vlastně si nevzpomínám, kdy byl nějakej film tak naplněnej akcí a většinou i povedenym humorem. Určitě za to může i rozumná stopáž. Duo Holland a Wahlberg (pro mě navždy Marky Mark) bylo svým vzájemnym dobíráním fakt zábavný. Trochu mi to připomínalo filmy jako Lara Croft nebo Indiana Jones, což je asi u filmu o hledači pokladů logický :D Akční scény působily reálně ač byly nereálný :D Film je plnej zvratů a je jasný, že tohle je jen rozjezd :)

plakát

Cherry (2021) 

Tenhle film se nedá obecně doporučit všem, protože téma závislosti, společnýho užívání a postupnýho pádu na dno (který má každej jinde) je tu vyvedeno vážně barvitě. Připomnělo mi to Requiem za sen (2000), z něj mi taky nebylo nejlíp. Ale stejně jsem se od něj nemohl odtrhnout. Znovu už bych ho vidět nechtěl, ale to jedno zkouknutí za to stálo. Jen bych si ho nepouštěl před spaním, pro mě poněkud "těžký" téma na noc.

plakát

Dueljant (2016) 

Zase další dlouho odkládanej film, kterej se mi náramně líbil! Skvělá cesta pomsty profesionálního "duelanta", zasazená do Ruskýho impéria 19. století. Příjemně temný, povedený kostýmy a napětí po celou dobu ideální délky filmu.

plakát

Zemřít šťastný (2018) 

Jeden z filmů, kde od začátku tušíte/víte, jak to dopadne. To mě ale od filmů podobnýho typu neodrazuje :-) Bylo to zase trošku jinak podaný, žádný lítostivý a k pláči nutící scény. Byl tam humor - zemitej, tradiční problém s alkoholem, neutěšenej vztah otce se synem, takže to bylo zase ze života :-)

plakát

Svéráz českého rybolovu (2021) 

Ano, podle názvu si nejde nevybavit ruskej hit Svéráz národního rybolovu (1998) Ovšem do jeho kvalit, ač je to neporovnatelný, měl daleko. Mě tenhle dokument přišel spíš jako parodie, poprvé jsem se docela zasmál, viděl jsem tam podobný postavičky, co znám z různejch vesnic a hospod. Ale když jsem se na dokument koukal podruhý, bylo mi z toho celkem smutno.

plakát

Prázdnota (2020) 

Ach, zas ty zbytecny stopaze ... 😁 A to z toho mohl bejt moc fajn film, kdyby se 45 minut "okrajelo". Napeti, netradicni pribeh, ponura atmosfera tam je. Ale ta dylka ... 🤨

plakát

Sweet Tooth: Chlapec s parožím (2021) (seriál) 

Ze začátku jsem si myslel, že to bude až příliš "pohádkový" a bude to zaměřený spíš na mladší část publika. Ale postupně, ačkoliv tam ten "pohádkovej" aspekt zůstal, ten super příběh s hybridním klukem Gusem a prolínání se několika příběhovejch linií, který popíšou, jak se vlastně hybridi objevili, aby se mohli v závěru prolnout, mi přirost k srdci. I přes to, že někdy ty hybridi vypadali jak z kurzu "malování na obličej" :-)