Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 312)

plakát

Accident Man (2018) 

Solidní béčko, překvapivě ani ne moc nablblé. Velice dobré souboje a pár vtipů co stojí za to.

plakát

Adamovo žebro (1949) 

Konverzační paráda s výborným ústředním párem. Ale nemůžu si pomoct, hrozně mi vadil ten samotný proces a argumentace obhajoby. Tahle feminizační témata mi přišla někdy dost nesmyslně přitažené za vlasy, jako zrovna v tomhle případě. Navíc role jsou rozděleny podobně jako ve většině filmů s těmito dvěma, emancipovaná, často až moc rázná, silná sebevědomá Katharine a klidný, argumentující a často ustupující Spencer Tracy. A jako již po několikáté musím říct, že jsem na jeho straně.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vizuálně působivý, ale nudný astronautův dušezpyt. Něco mi uniklo nebo se tam dvě hodiny nic nedělo?

plakát

Africká Královna (1951) 

Viděno po dlouhé době, komentář si to tedy zaslouží. Hlavní pár je naprosto skvělý, Katharine je o něco úžasnější, navíc poprvé v barvě. Konverzaci dávám plnou palbu, exotice taky, jako příběh je to bohužel trochu slabší, místy silně nereálná cesta lodí, či spíše lodičkou bez viditelných zásob a hlavně bez hromad paliva. Sem tam vyrazí Humphrey Bogart " pro ňáký palivo ", načež se skutečně vrátí se smutnou náručí klestí, že by z toho člověk ani polívku neuvařil, na což poté parní stroj jede celý den. Nálada filmu tím trochu kulhá, samozřejmě samotné putování je ovšem jen symbolem, takže se to dá zkousnout.

plakát

After the Thin Man (1936) 

Opět výborný konverzační humor, kdy se pořád pochechtáváte hlody trousícímu Williamu Powellovi, který zase půlku filmu drží v ruce skleničku. Zápletka je příjemně tajemná, navíc jedna z prvních rolí mladičkého Jamese Stewarta, navíc záporná.

plakát

A Futile and Stupid Gesture (2018) 

Tu bizarnost, chrlení vtipů a nápadů, nenásilnou čtvrtou stěnu, atmosféru sedmdesátek a cestu do zákulisí začátků Saturday Night Live, National Lampoons a tak nějak základů tohohle typu humoru, to musím ocenit. Film je plný známých jmen, ale ne tváří, což je celkem zábavné, pozorovat jak by asi vypadal mladý Chevy Chase, nebo Ivan Reitman. Casting je velice přesný a nápaditý. Em Rossum potěšila. Jinak se jedná o tak rozháranou formu vyprávění a chrlení gagů, že to určitě každému nesedne.

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

Naprosto překvapivě mne dostávala lyrická část snímku. Navzdory soudruhování a patetickému vlastenectví i po těch letech a v dnešní naprosto odlišné době, pro mne nebyl problém vidět v těch vojandách normální mladé holky se svými sny a problémy. Tahle přenositelnost emocí jde na vrub brilantní režii a kameře a civilním a uvěřitelným herečkám v rolích jednotky v sukních. Dá se tomu vytknout rozvleklost a stopáž, navíc místy je to skutečně hodně propagačně rudé. Ale jako poplatné tehdejší době se to dá pochopit a filmu to ubírá z naléhavosti jen málo. Přestřelky a boj byly místy trochu odfláknuté, ale to bylo skoro vedlejší.

plakát

Akce Lady Marlène (1975) 

To nudnější z přehršle podobných francouzských komedií je ale pořád solidní zábava. Spousta známých tváří té doby potěší, i když scénář trochu klopýtá, hlavně v první půlce. Druhá je výrazně svižnější a akčnější a i když to není třeskutě vtipné, zábavné to je.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Tři hvězdy za nádhernou mladou Jennifer. Její časté převleky mě vážně bavily. Některé díly jsou velice slušně dramatické a příběh to má solidní, byť logicky časem ta linka dvojitý agent, trojitý, hodný je zlý a naopak, už omrzí. Dost mi ale vadilo přihlouple laciné televizní budování napětí, kdy cvičení agenti ač jsou někdy skoro nadlidsky výkonní dělají imbecilní rozhodnutí. Speciálně Sydney, aby mohla svoji úžasnou postavu předvádět v desítkách bojových scén, chodí do akcí s holýma rukama, nevezme si zbraň ani když složí po zuby ozbrojeného chlapa...To mi dost vadilo, potom zápletka působí děsně lacině, protože pak jen nevěřícně zíráte na zvraty v ději které jsou úplně krkolomné a zbytečné . Repetetivnost misí je trochu otravné sledovat. Ale zlé to není, první série navnadila.Edit. po třetí sérii končím, zůstává jen krásná Jen a děj už pomalu nedává smysl. Scénář je...no...řekněme všelijaký. Výbuchy, méně a méně logická akce, zvraty u kterých už jen vrtí člověk hlavou, další a další postavy a chatrné zápletky...Už to dál není zábavné. Začátek a to všelijaké špionování, technické hračky, Marshall a dvojí identita byl ale na tři hvězdy.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Tak tady se jim to opět pro jednou víc povedlo než nepovedlo. Hodně originálních zápletek, nechutné hlody celkem s mírou a vtipné narážky na leccos. Sice je to někdy vysloveně absurdní, ale dobře to odsýpalo a některé gagy jsou fakt ultimátní, člun s uprchlíky, cikánský tábor...