Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 309)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Jako celoživotní fanda dávám tu čtvrtou hvězdu už jen proto, že to konečně někdo solidně a uvěřitelně natočil. Ale nemůžu pominout i dost věcí, z kterých jsem už tak nadšenej nebyl. Znatelně zvolněné tempo v polovině zamrzí, rozjezd byl o dost našláplejší, ale stane se. Ale brzy si člověk všimne, že i když je to udělané velmi slušně detailně a přesně, je postapo svět dost prázdný. Sem tam barák, pár lidí ...interiéry jsou fajn, ale exteriéru se dá dost vytknout. Ale například obsazení je hodně příjemný, Lucy i Cooper jsou parádní. Maximus už moc ne, je spíš otravnej a romantická linka mi přišla dost křečovitě naroubovaná. Tuhle řadu beru jako vysvětlující a úvodní, takže uvidíme, jak se to kvalitativně posune, zatím celkem dobrý.

plakát

Ponyo z útesu nad mořem (2008) 

Tak tenhle svět mě moc nebavil, musím přiznat. Být to víc ulítlé, možná by to bylo zajímavější, ale kromě animace a nálady šel scénář úplně mimo.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Velmi roztahaná, byť zábavná věc. Obsazení a atmosféra je v podstatě dokonalost, tam nemůžu nic namítat. Kája je skvělá a hromada zábavných postav má švih a charakter. Ale jestli tomu škodí seriálový formát nebo co... Hlavně v druhé půli kolísá tempo možná až moc a je tam znatelná vyplňovací vata. Není to nic hrozného, ale když jsem po pár dílech neměl čas a náladu, kupodivu jsem se po pauze do posledních dílů musel trochu násilně přinutit. Tak nějak jsem čekal, že budu přikovanej, ale kupodivu ne.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Vizuálně sice fajn, ale jinak přehnaně epické a v kině až nečekaně hlasitě uřvané. Velkolepá rozmáchlost sice občas ohromila, ale v ději mi chyběla větší pestrost, postavy kromě patetických prohlášení a zvolání nemají skoro žádné dialogy, žádné odlehčení, zklidnění tempa... K žádné postavě jsem si nevytvořil sebemenší vztah, vývoj děje je na mě prostě moc jako kronika z nadhledu. Délka taky skoro až až, celou dobu výrazně depresivní a atmosféra na mě ležela jak těžká deka, byl jsem celkem rád, že to skončilo.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Tohle bylo odlehčený až moc. Takovej Matthew Vaughn z Wishe. Občas nápad, ale nedotaženej, občas vtip, ale silně osamocenej, občas vizuální poetika, ale přehnaná. Dalo se to vidět, ale fakt to hrozně skřípe, nechápu proč to nešlo pojmout trochu vážněji, takhle to ani divák nebude brát vážně. Obsazení spousty známých postav filmu pomáhá, kromě nepochopitelné volby nečekaně prdelaté Bryce Dallas Howard, která se mi nikdy nijak zvlášť nelíbila. Tady je už ale vysloveně jako pěst na oko. Zbytek v pohodě, Sam Rockwell to klasicky  zvládá. Ale ty děsivý zvraty celou dobu, nelogický otočky a nesmysly... V kombinaci s délkou je to místy fakt těžký sledovat, což bych nikdy nečekal, že o filmu od M. Vaugna někdy řeknu.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Zápletka a jeskynní část celkem ušla, ale jinak je tam plno nesmyslů, nelogických zkratek a herecky je to hodně slabé. Millie neznám, asi mi ani nevadila, ale například Angela Bassett hraje jako po obrně, to jsem úplně koukal co tam předvádí. Král, nějaké vedlejší rozumné role...nic. Tou omáčkou okolo se očividně nikdo nezatěžoval a všechny prachy padly na draka, který alespoň stojí za to. Ale hodnocení tady zase ( aspoň částečně ) zkreslené tupou progresivistickou úderkou. Viz některé komentáře.

plakát

Vše pro firmu (1998) (TV film) 

Sice dost televizní, ale jinak velmi milá adaptace Karla Poláčka. Obsazení je silně nadstandardní, Barbora Srncová je opět k sežrání.

plakát

Land of Bad (2024) 

Příjemně solidní akce a děj není vůbec debilní, ale nečekaně má hlavu a patu. Špína, krev a boj v rozumně realistickém balení, kamera velice přehledná. Je to napínavé a putování osamělé jednotky džunglí pod dohledem dronů baví. Ale že v centrále je jediná linka, kam se dá dovolat, na zdi ve společenské místnosti? A profesionální vojenský personál telefon navíc vyvěsí, protože ho ruší při sledování basketu? Ale no tak.

plakát

Ptáci stěhováci (2023) 

Průměr všech průměrů, fakt nic extra. Celkem milý a animace fajn, ale hodně pro mladší ročníky, tudíž málo vtipů a víc pitvoření. Ani originální námět nebo něco, prostě jeden z mnoha.

plakát

Velký Bill (1936) 

Hodně velkoryse natočený western se skvělým obsazením. Jean Arthur je kočka, Garry Cooper opět klaďasí na plný plyn a například mladý Anthony Quinn jakožto indián mě vysloveně odboural. Navíc je tu krásná neznámá Helen Burgess, která bohužel téměř nic dalšího nenatočila a zemřela na zápal plic v pouhých dvaceti letech. Film je sice dost přitažený za vlasy a postavy se chovají velmi odlišně od svých reálných předloh, ale jako malebná básnická licence to celkem nevadí. Akce na svou dobu hodně dobrá, lidi se museli dost bavit. Tyhle ranné westerny jsou samozřejmě hodně naivní a ve spoustě věcí nedotažené a neobratné, ale kouzlo to rozhodně má.