Reklama

Reklama

After the Thin Man

Trailer
Komedie / Romantický / Krimi / Mysteriózní
USA, 1936, 112 min

Obsahy(1)

V tomto pokračování filmu THIN MAN se manželé Nick a Nora Charlesovi (William Powell a Myrna Loy) vrací z New Yorku do San Francisca. Po návratu jsou Nořinými příbuznými pozváni na večeři. Charles, manžel Nořiny sestřenice Selmy, se už několik dní neobjevil a proto rodina poprosí Nicka o jeho detektivní služby. Hned další den je ale Charles zavražděn. Nick se společně s policií chopí komplikovaného případu a je jasné, že další vražda na sebe nenechá dlouho čekat. (worm14)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

HVM 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série o manželském páru, kde on chce přestat být detektivem, zato ona by se jím ráda stala, je pro mě i dílem druhým nejlepším (pětka vede). Mezi Williamem Powellem a Myrnou Loy to krásně jiskří, jejich Nick a Nora se neustále škádlí, vydatně popíjejí a kudy chodí, tudy perlí. I v tomto díle na nás čeká vražda, tedy spíše vraždy, a tentokrát je v zástupu podezřelých i Nořina sestřenice, a tak se – k našemu pobavení a Nickově zděšení - seznámíme s její rodinou. Než dojde k odhalení vraha, kdy Nick typicky sezve všechny podezřelé na jedno místo a čeká, až vrah podlehne atmosféře okamžiku a prořekne se, navštívíme například party, kde naživo zazní i slavná píseň „Sing, Sing, Sing“ – zde poprvé ve filmu. Když k tomu všemu přičtu ještě psí hvězdu Skippyho jako pana Astu a fakt, že se zde objeví Jimmy Stewart v jedné ze svých prvních rolí (a jaké!), je to u mě bez váhání za plný počet. You bet you! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhé stretnutie s Nickom a Norou ( báječní Powell a Loy ) má šťavňatejší scenár a je zábavnejší než jednotka. Humor je opať excelentný, večne pripitý Nick vyšetruje vraždu a pritom mu pomáha jeho atraktívna manželka. Ich psík Asta má taktiež slušný priestor a musí si vyriešiť svoj partnerský problém, tieto scény sú veľmi zábavné. Vo vedľajšej úlohe sa stretávame so začínajúcim Jimmym Stewartom. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Yep, lepší než jednička. Já se ale spíš divím, že tehdy prošla série detektivek, jejichž hlavní hrdina je konstantně pod parou :) Asi je to tím, že je Powell v tomhle stavu naprosto okouzlující a konstantně hláškuje, takže to cenzory muselo zlomit. Zápletka dvojky je výborně zamotaná (vůbec jsem netušil, která bije...), Myrna Loy je zase sladká až na půdu a bonus v podobě rodinných trampot Asty nemá chybu. Snad další díly alespoň drží vysokou laťku, protože Powellem moderovaná debata chrápajících příbuzných je nepřekonatelná :) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Who's that?" "Oh, you wouldn't know them, darling. They're respectable."   Viac než vydarené pokračovanie výbornej komédie The Thin Man (1934), ktoré si zachovalo všetky potrebné ingrediencie svojho predchodcu, najmä úžasne charizmatickú dvojicu (skvelí William Powell a Myrna Loy) s výborným vzájomným iskrením, doplnenú podareným psíkom (Asta) a perfektný sarkastický humor (napr. ten rozhovor chrápajúcich nemal chybu). A samozrejme nemôže chýbať ani kriminálna zápletka, ktorá slúži predovšetkým ako krovie pre ten skvelý konverzačný humor ("Where is this brother of yours that didn't kill anyone?"). Ešte aj po 86 rokoch veľmi svieže dielo pulzujúce v rytme swingu.   "You see, it's New Year's Eve, Aunt Katherine." "The old battle axe." "Shut up! Excuse me, Aunt Katherine, I was talking to the dog." ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je tu ďalšie pokračovanie charizmatického Nicka, ktorého nič nevyvedie z miery. Aj tu je najprv zoznámenie s postavami a ich charaktermi. Samozrejme nemyslím tým Nicka a ani jeho pôvabnú manželku, lebo s ich charaktermi som sa už zoznámil skôr. Ale musíme sa bližšie zoznámiť zo skupinou podozrivých a i keď zločin príde o čosi neskôr, tak ako náhle sa do toho zainteresuje Nick, tak už to krásne odsýpa. Aj tu sa veľa scén odohráva na malom priestore ako v byte či na polícii a i keď sa tiež jedna o ťažkú konverzačku, tak ani na chvíľu nenudí a je zaujímavé, že detektívny príbeh i tu ako aj v jednotke bol často prekrývaný takými rodinnými malichernosťami a tak nie je ako ine detektívne filmy a to je určite len dobre. Výborná scéna bola s naháňaním psa a celkovo si tu psík Asto strihol nádherne a hlavne vtipne sceny, tá zo zahrabávaním jamy bola top a od neho by sa mohol učit aj samotný Rex. Rozohrané to bolo zas úžasne a Nick nenechal svojej postave nič dlžný a tak samozrejme silne 4* a teším sa na ďalšie príbehy o charizmatickom detektívovi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Film existuje aj v počítačom kolorovanej verzii. (Svadbos)

Reklama

Reklama