Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (407)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Mnoha lidem přijde Velký Gatsby jako film s nudným příběhem našperkovaný spoustou lesku. Mně zaujal, už jen tím, že se mi líbí 30. léta na filmovém plátně. DiCaprio a Mulligan podali skvělé výkony. Je pravda, že jádro příběhu mohlo být více zajímavější, ale v podstatě to celkem pomíjím, protože mě strhla kamera, efekty a propracování detailů. Film jsem sledovala ve škole v rámci hodin anglického jazyka, takže si to v nejbližší době pustím ještě doma a možná můj dojem bude ještě hlubší. Na závěr bych ještě chtěla zmínit, že větu "God sees everything" mám na mysli od shlédnutí Gatsbyho opravdu často.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Leonardo byl jedním slovem božský. Myslím, že tohle je jeho životní role a věřím, že získá Oscara. Unášely mě scény, kdy vedl proslovy, v těchto momentech jsem si říkala, že práce na burze musí být šílenost sama o sobě. Od začátku bylo jasné, že jednou se mu všechno vymstí, jak už to bývá. Kdybych hodnotila Jordana jako člověka, nenáviděla bych ho pro jeho pokrytectví, snobství a sebestřednost, ale tady hodnotím film - a ten je bravurní. Nejdříve jsem se zalekla 180 minut, ale ani na minutu mě film nenudil, byla to jízda plná kokainu (a jiných drog), peněz, vtipu, nadávek, holek a hlavně krásných modrých očí Leonarda.

plakát

Život Adèle (2013) 

Jediné co mě trochu zamrzelo byl vynechaný přechod mezi dospíváním a dospělostí, který mohl být dost zajímavý, ale i to dokážu přehlédnout, protože se mi film celkově hodně líbil. Představitelka Adele mě dostala, její výrazy (a vlasy) byly skvělé! Myslím, že tohle byl první film s lesbickou tématikou, který jsem viděla a asi těžko budu hledat lepší. Ani trochu mi 180 minut nevadilo, naopak u takto realistických filmů si tajně přeji, aby nikdy neskončily.

plakát

Divoši (2012) 

Nejdřív jsem si říkala, jak mi asi do filmu plného drog a zločinu bude pasovat Blake Lively, kterou mám zafixovanou jako vždy dokonalou Serenu (Gossip Girl), ale kupodivu se mi tu hodně líbila. To stejné se ale nedá říct o Hayek. Připadala mi jako páté kolo u vozu a role jí podle mě moc dobře nesedla. Jinak děj na mě zapůsobil prakticky od začátku a vydrželo to až do konce (i když ten nebyl zrovna nejlepší). Oliver Stone je skvělý režisér a má své filmy propracované opravu do detailů. Byla jsem unešená z prostředí, ústřední trojice, soundtracku a taky z mobilního vyzvánění. Určitě se k Divochům ještě v budoucnu vrátím, při nejmenším kvůli Aaronovi.

plakát

Helena (2012) (seriál) odpad!

Za co, Pane Bože, za co, trestáš tento prostý lid?

plakát

Hon (2012) 

Jako první bych chtěla zmínit, že atmosféra byla asi nejchladnější, s jakou jsem se kdy u filmu setkala. Upřímně řečeno, tu malou holku jsem po celou dobu nesnášela! A při každém jejím slově moje nenávist jenom rostla. Nicméně, téma je opravdu skvělé a Mads Mikkelsen byl více než skvělý. Byla jsem překvapená, jak prakticky okamžitě obyvatelé města syrově vyřadili ze společenského života Lucase. Když už se film chýlil ke konci, pořád jsem dumala, jak to asi skončí. A závěr, jaký si pro nás Vinterberg přichystal byl opravdu výborný.

plakát

Klip (2012) 

Kde ti (mladí) lidé mají v poslední době hodnoty?!

plakát

Obchod pro sebevrahy (2012) 

Jsem tak trochu zklamaná. I když ani nevím proč, nečekala jsem od toho bůhvíco, ale přesto .. Písničky byly zbytečně dlouhé a na mě jich tam bylo docela hodně, ale to je asi tím, že muzikály zrovna dvakrát nevyhledávám. Jinak myšlenka je moc dobrá a zpracování taktéž, ale to bohužel nestačí. V hlavě mi ale utkvěla jedna věta pronesená v písničce, kterou asi jen tak nezapomenu : "Život je jako plátek sra*ky natřený máslem z obou stran!"