Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (177)

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Krásná filmová pohádka a slovo filmová si zaslouží podtrhnout a zdůraznit. Po náložích Troškiád a podobných rádoby pohádek, skutečný balzám pro duši i oči. Nádherné lokace, cit pro záběr i kameru, zajimavé snímání, úžasná práce se zvířaty, krkavci. Klobou dolů před Marthou, i když ji moc nemusím, je to paní herečka a celý film, který na ní byl založen a asi i pro ní napsán bez problémů a zaváhání utáhla. Skvělá byla především v němé části filmu. Člověk se neubrání srovnání s legendární verzí se zlou královnou Ivanou Chýlkovou a "chrtem" Borisem Rösnerem, což je ale spíš horor než pohádka.

plakát

Obrovská žába (2014) (TV film) 

Nádherný dokument o tajích a extrémech mezi obojživelníky - žábami. Vynikající originální hudba, která skvěle podtrhovala úžasné zpomalené záběry, vizuály. Přestože se jednalo o dokument o přírodě dosahoval skutečných filmových kvalit. Zážitek!

plakát

Brána smrti (2015) (seriál) 

Velmi zajímavý a v dnešní době bojící se a odsouvající poslední věci až na okraj a za něj nanejvýš potřebný dokument o smrti a umírání.

plakát

Queen Rock Montreal 1981 (2007) (koncert) 

Přesně takhle by měl živák vypadat. Skvělá kapela, jejíž jednotliví členové jsou virtuozové na své nástroje. Hrají si se skladbami, vyšperkovávají je tak, že znění ještě lépe než na studiové nahrávce a k tomu skvělý kontakt s publikem. Spousta dnešní "skupin" by se mohla učit a pánové, pokud to neumíte takhle tak jděte do prdele a nezabírejte místo ve vysílacím prostoru!

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Echt true opravdický western, který jde až na samou dřeň žánru. Jasně vysoustružené postavy až westernově archetypální a přitom tepající životem. Vše dokonale dokreslují úžasné přírodní scenérie i hudba. Atmosféra jako řemen a skvělé herecké výkony od všech zúčastněných. Ústřední trojka je prostě božská!

plakát

Edith Piaf (2003) (TV film) 

Krásný dokument o legendě francouzského šansonu vrabčákovi z ulice. Neuvěřitelně temperamentní zpěvačka plná života, vášní i emocí, která vše co prožila dokázala tak nenapodobitelným způsobem vložit do písní, z nichž některé si i sama napsala. Životabudič a inspirace.

plakát

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě (2010) (seriál) 

Překvapivě střízlivý ruský dokumentární seriál o Velké vlastenecké válce nepřináší sice žádné převratné novinky, ale o problematice informuje věcně, zajímavě, přehledně a téměř bez zbytečného patosu. Historické záběry i fotografie jsou prokládány stručnými medailonky hlavních aktérů, čísly statistiky, představením důležitých zbraní a počítačovými animacemi.

plakát

Zlatovláska (1973) (TV film) 

Muzikálové zpracování známé pohádky, pod jistým režijním vedením nestorky českých pohádek paní Janečkové s příjemnou hudbou pana Michajlova i inteligentními texty pana Krečmara. Ústřední trojice slizský král (Jiří Holý zpívající skvělý hit Já, já, jen já), jeho sluha Jiřík (švarný Petr Štěpánek) i zlatovláska (Jorga Kotrbová přezpívaná Jitkou Molavcovou) je skvěle kompaktní a doplněná o krále otce zlatovlásky (Ladislav Pešek) a chůvu (Marie Rosůlková) i příjemná. Takhle si přestavuji českou oddychovou muzikálovou pohádku.

plakát

Zaniklý svět rukavic (1982) 

Vedle Svěrákových Ropáků jeden z našich nejoriginálnějších scifi snímků a opravdový klenot mezi animovanými filmy nejen geniálním námětem a scénářem, ale i zpracováním. Jednotlivé stylizované pasáže jsou dokonalé miniatury, k dokonalosti vybroušené diamanty. Černobílá Chaplinovská groteska; opulentní, dekadentní, surealistická Bunuelovská hostina; katastrofická scifi. Splendid.