Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (469)

plakát

Bastard (2023) 

Nádherný film, nejenom příběhově ale i pohlcujícím zachynecením ducha doby, stejně jako dechberoucími záběry pusté avšak podminivé jutské přírody. A Mikkelson jako vždy fantastický.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Je to privilegium i v dnešní době stále mít tu příležitost užít si 200-minutový historický drama z dílny pana Scorseseho. Navíc s takovým obsazením a dechberoucími výkony v čele s Lily Gladstone, Leonardem DiCapriem a 80-letým! Robertem De Nirem (to mi hlava nebere). Strojově konzistentní tempo vyprávění a přitom bez nikterak jednotlivě vyčnívajících momentů. Protože to prostě není jen sada scén poskládaných za sebe jako od jiných režisérů, ale jedna velká komplexní filmová epopej. Nádhera.

plakát

Cure (1997) 

No dá to práci a to čím dál tím větší... ale když už se poštěstí, tak pořád lze náhodně vyhrabat nějaký majstštyk. A tentokrát to byl Cure... nevšední, typicky japonský, ale zároveň zcela unikátní "remake" Fincherovy sedmičky, navíc s mysteriózním rozměrem navrch. Plný počet!

plakát

Poslední souboj (2021) 

WOW! Ridley Scott, co víc dodávat? Za mě nejlepší (velko)film roku. Takové filmy se totiž už dnes netočí. Obrovská škoda stávající sitauce a že se takováhle oslava filmu víc neohřála v kině, a v důsledku i tržně pohořela. Doufám, že se dočká adekvátního ocenění aspoň ve zlatých soškách, protože pokud by něco takového zůstalo v zapomnění, byla by to obrovská škoda. U závěrečného souboje člověk ani nedudá, a k tomu, že je celkové technické zpracování bezchybné, se navíc v jádru filmu skrývá tolik linií k rozjímání... Klobouk dolů a velké díky pane režisére!

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Některé dvojice jsou zkrátka ikonické a jejich souhra prakticky bezchybná... Přesně taková chemie přitom panuje i v tomto snímku, kde specifické pouto mezi dvěma hlavními protagonisty přenáší na diváka natolik příjemný pocit ze sledování až ho to lidově řečeno "zahřeje u srdíčka". A takové filmy, ty já rád...

plakát

Irčan (2019) 

V tomto případě rád přihmouřím oko nad všemi možnými stíny, jež by na Irčan mohly odkudkoli být vrhnuty.... Vždyť je to přece Scorsese! Mafie! De Niro! Pesci! Al Pacino! Keitel! "ÚÁ"... a po pravdě... kdy se nečeho takového ještě dočkáme. *****

plakát

Maják (2019) 

Těžce hodnotitelný snímek, natož pro "běžného" diváka. Herecky dominuje mistr Dafoe, přičemž příliš nezaostává ani Pattinson. O vizuální a technické stránce poté netřeba pochybovat, ta byla u Eggerse prvotřídní už u The Witch. Všeho všudy velmi svěží, neokoukaný námět. Za mě jedna z neunikátnějších alegorií řecké mytolgie vůbec. 4 a půl *.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Musím se přiznat, že jsem byl velice potěšen. Vzít si totiž na paškál něco tak kultovního a do dnešních dnů definujícího kinomatogratofický vrchol jako je Kubrickův Shinning, mohlo dopadnout přešpatně. Flanagan však dokázal dle mého vskusně zkombinovat vlastní interpretaci s původním mistrovským dílem... Samozřejmě, kritici budou tvrdit, že "vykradl" předlohu, nebyl dost originální, příp. že pro diváka neznalého souvislostí to byl prakticky nestravitelný paskvil. Dobrá... věc názoru. Z pohledu člověka, který však Shinning nejenom viděl opakovaně, ale podrobil i dost času analýze jeho různorodých uchopení, poskytuje Doctor sleep dvou a půl hodiny podmanivého zážitku, který utekl neskutečně rychle. A když se takto spojí dobrý pocit při sledování s po všech stránkách kvalitním podáním, nemám problém udělit plný počet.