Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Věčně mladá (2015) 

Film je hodně tlačený přes emoce, takže si jistě najde jak fanoušky tak odpůrce. Oproti Buttonovi se dle mého názoru jedná o jednodušší film, ale těch 110 minut jsem se nenudil a film dokázal udržet mou pozornost. To, že shoda náhod díky kterým Adaline přestala stárnout, bude vědecky vysvětlena v roce 2035 a že na to režie nešla jednoduše přes nějakou magii oceňuji a pobavilo mě to. Blake Lively je nádherná herečka a roli zahrála dobře. Romantické duše si zde jistě najdou své. Pro mě slabší 4*.

plakát

Legenda (1985) 

Především vizuálně, ale i hudebně pohádka na slušný úrovni, která by teda asi snesla lepší příběh. Ani ten Cruise s mlíkem na bradě to tam moc nekazil. Ale hlavně ten ďábel! Kdybych byl menší, tak bych se z něj asi počůral!

plakát

Riddick (2013) 

Sic to není jednička, ale na Riddickovi si prostě trochu ujíždim, a proto to musí být za 5*!! Na druhou stranu by si určitě tahle postava zasloužila víc..

plakát

Bible (2013) (seriál) 

No nevím. Nebylo to zas tak špatný fantasy, ale je tam až moc mezer a občas už se autor předlohy nechal unést a zacházel do extrémů a groteskních situací a to se páni režiséři ještě oproti předloze drželi při zemi. Tolkien svoje dílo pojal mnohem realističtěji a měl ho více promyšlené. Teď mi přijde hrozně nedoceněn, když je mnohem méně Tolkienovců než křesťanů. To nechápu :-(

plakát

Smrtonosná past 3 (1995) 

Všechny původní díly jsou dobrý, ale tenhle je prostě nejlepší! Willisovi i Jacksonovi tleskám!

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Jednička je jenom jedna. Drago je nenahraditelný. Ale přesto mám asi nejradši právě tenhle poslední díl. Jasně, že se najdou lidi, co to pochčijou kvůli senilnímu mentorování nebo za přestylizování zápasu a nerespektování původní série točené postaru jako u všech těhle comebacků, ale tohle mě nemůže nasrat. Stallone se po 16 letech perfektně vrátil do své nejlepší postavy, uzavřel věčný kult a já se tak nebojím dát za 5*... Vtipný na téhle sérii taky je, že v roce 1976 zahrál Stallone boxera za zenitem, který dostal poslední šanci na titul v těžké váze a o 30 let později opět zápasí jako boxer za zenitem o titul v těžké váze :-D.

plakát

Rambo III (1988) 

Určitě nejslabší Rambo, ale pořád to má koule. Docela mě pobavilo klasické vykreslení zlých rusáků a Ramba jako amerického zachránce. No a o 15 let později.... :-)

plakát

Nájemní vrazi (1995) 

Jiný role sedly Stallonovi víc, ale je to v pohodě. Filmu by ale dle mého názoru dost prospěla kratší stopáž, přes 2 hodiny to mojí pozornost udržet nedokázalo. Přesto jsou to slabší 4*. Herecky mi tady sedli asi všichni tři hlavní protagonisté.

plakát

Komando (1985) 

Oproti Stallonovi, kterýmu toho Ramba i celkem věřím, nejde Arnoldovi věřit ani hovno, ale jeho neuvěřitelně skvělej neherckej výkon (škrábanec od granátu, co padnul metr od něj mě položil) vytváří takovej punc kultovnosti, že musím hodnotit za 5*. Ve scénáři taky padlo pár legendárních hlášek, který si může dovolit říct snad jen Arnold. Hudba, která občas začne hrát v tu nejnevhodnější chvílí jen dotváří samotný kult... "I'LL BE BACK!"

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Vizuálně velmi zajímavý film, to nepochybně, byť mě tohle "umělečno" většinou moc nebere. Obsahově nic moc. Zařadil bych to do kategorie, která je určena pro pseudointelektuály, kteří hledají něco někde, kde toho moc není. Přesto si to za všechno ostatní zaslouží zhlédnutí, tudíž někde mezi 3*-4*. Knižní předloha mě ale po filmu vůbec neláká. P.S.: "Kdyby Bůh byl, tak by věřící zahubil."