Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom diele bojoval za seba, v druhom za všetkých, čo sa nestihli vrátiť domov. Teraz si ide pre svojho kamoša, plukovníka Trautmana, čo o ňom vždy hovoril len v superlatívoch. Myslel si, že jeho vojna skončila, ale krvilační Rusáci z Afganistanu ho presvedčia o opaku. Je to duel dvoch vymierajúcich štruktúr - Johna Ramba a všetkých, čo stoja proti nemu. Jedna z tých štruktúr vymrie počas necelých dvoch hodín, o to už sa Johnny postará. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jedná se o nejslabší díl. Že je to naprosto bezmozkovej vejplach by mi nevadilo. Potíž je v tom, že film víceméně nepřichází z ničím novým a v podstatě recykluje to co jsme viděli ve dvojce. Akce je tu taková nenápaditá průměrná. Nevím no není to špatnej film, ale na komoru mě netrefil. Nejvíc pobaví slogan na konci : Věnováno hrdinnému Afghánskému lidu. Obvzlášť podívá li se na to člověk optikou současnosti.60% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podľa niektorých slabé. Ja by som povedal, že iba slabšie, alebo podobne dobré ako predošlý diel. Príbeh o Afganistane okupovaní Rusmi ma niečo do seba a nie je to len scenáristický výmysel, ale reálne sa to stalo. Nehostinná krajina plná skál, hôr, jaskýň tento krát supluje Vietnamsku džungľu, no ani tu nemá Rambo problém hrať svoju hru na mačku a myš. Rozpočet je tento krát ešte väčší ako minule a v dobe uvedenie šlo takmer o najdrahší film. Núdza o výbornú akciu nie je a je jej tu raz, ak nie aj dva krát toľko, čo v predošlom diely. Navyše je natočená skutočne výborné, ma spád a grády. Nechýba hromada výbuchov, prestreliek, obrnených vozidiel, tankov, helikoptér, či divoká jazda na koňoch za slobodu. Tretí Rambo ma toľko akcie a dobrých scén, že si môžete vybrať ktorá je lepšia (infiltracia na ruskú základňu, jaskyňa, finále). Rambo je stále drsňák (Sly dokonca tvrdí, že bol v životnej forme) a akcie sú ešte lepšie a to je hlavne to, čo ma na treťom Rambovi baví. Stallone vie potiahnuť svojou charizmou aj slabší film na vyššiu úroveň a Jerry Goldsmith znova zložil brilantný soundtrack, ktorý skvelo funguje v akciách, ale aj v dojemnejších častiach filmu. Obľúbený soundtrack: Another time. 80% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh by měl slitování. On ho nemá." Rambovi jedna válka skončila, tak si našel jinou a vydal se bojovat se sovětskou armádou. Se samopalem, nožem, detonátory, lukem a hrdinným afghánským lidem to nemohlo pro známého tesaře, doktora a horolezce dopadnout špatně. Já jsem se u toho tedy s Topperem Harleym dost nasmál, zejména údajná zvěrstva Sovětů byla propagandisticky zábavná a pod americká moudra o tom, jak se poučili z Vietnamu a do Afghánistánu by nikdy nešli bojovat, by se G. W. Bush určitě ochotně podepsal napalmem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

(Zatiaľ) najmasovejšia akcia tejto série (tanky, výbuchy), no na celkovom efekte film stráca. Zmysluplnejší scenár by sa hodil, lebo toľko priehľadnosti si a primitívneho príbehu nakopeného v jednom filme si náš veterán nezaslúži. A ja sa rovnako ako pri Rockym, teším na dôstojnejšie ukončenie série. 60%. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)
  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)
  • Rambo III se dočkal i komiksové adaptace, kterou vydalo v roce 1988 nakladatelství Blackthorne Publishing. Společnost Sega zase vydala v roce 1989 stejnojmennou videohru. (curfew77)

Reklama

Reklama