Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (50)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Byl jsem na podiu s rockovou legendou ve filmu, který se legendou stane.

plakát

Wind River (2017) 

Excelentní kriminálka s parádní atomosférou. Rennerovo zatím nejlepší výkon.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Konečně dostal Jackman brutální nekompromisní příběh, který si zasloužil. Má to pár drobných mušek, ale kašlat na to, je to paráda. Spolu se štěkem v První třídě jednoznačně nejlepší Wolverine 😊

plakát

Kolonie (2015) 

Film, který vám spolehlivě zvedne žaludek. Film, který má neuvěřitelně depresivní atmosféru. Film, ve kterém Emma hraje jak o život. Film, ve kterém Bruhl potvrzuje, že je jedním z nejlepších herců mladé generace. Film, který má jednu z největších filmových sviní za posledních pár let v podání neskutečného Nyqvista. Film, který musíte vidět. Film, který si zaslouží plnou palbu jako máloco jiného.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Vynikající film a velké překvapení začátku roku. Pohádka o podnikatelském snu kapitalizace zisků a socializaci ztrát v řádech bilionů, kdy by se i Klausovi protočily panenky. Tohle není čistokrevná řachanda jako byl Vlk, tady vám často bude doslova zle z toho, co všechno bylo možné a bez jakékoli kontroly. Film vás doslova protáhne bahnem finančnictví. Nejsmutnější je, že takhle nějak to skutečně bylo. Každopádně největší kinozážitek od Rivalů, což je co říct. Poučení: Mějte rádi poezii! :-)

plakát

Vetřelci (1986) 

Dle mého nejlepší díl série. Zatímco jednička, i když skvělá, má místy příliš pomalé temto, tady vše ubíhá dynamicky vpřed. V podstatě válečný film plný vojenské taktiky a unikátní výzbroje. Prostředí vesmírné stanice tomu dodává správnou klaustrofobickou atmosféru. Parta vojáků zosobnuje všechny možné lidské vlastnosti, takže není problém si je oblíbit. Po první poznávací hodině se spustí pořádná řež, která dá zapomenou i na těch pár zastaralých triků. Poučení: je fajn, že se najde pár lidí, co jdou na 20 let starý flák do kina a není jim přes 30 :-)

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Obrovská nestárnoucí klasika a jeden z nejlepších Hitchcocků. Film se skvěle vyprávěným příběhem, podpořený inovativní a dynamickou mistrovo režií. Luxusně vybraný hlavní pár mezi kterým létají jiskry jak o život. Každý dialog je radost poslouchat a člověk se potuleně usmívá vtípkům a sexuáiním narážkám, na svou dobu slušně odvážných. Film, který určil podobu jiného slavného agenta plného akce a hlášek. Praotec je ale jenom jeden. Poučení: Nejdecentnější erotická scéna ever při závěrečných titulcích :-)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Luxusní záležitost. Nejlepší akční film za nevím jak dlouhou dobu a jeden z nejlepších comebacků režiséra. Kdo by si pomyslel, že je ve svých letech schopen přijít s takovu smrští šílené a originální akce, před kterou se musí většina dnešních digiomalovánek poklonit. O příběh nepřekvapivě tolik nejde, podstatná je akce a zase akce. Ta je bravurní a podpořena skvělou muzikou. Spousta úchylných detailů vás vtáhne do uchvacující atmosféry plné beznaděje. O hercích nemá cenu mluvit, to je kvalitka. Hardy si svých 20 slov užil naplno. Doufejme, že se nám rozjíždí nová série, potenciál tady rozhodně je. Poučení: I v dnešním Hollywoodu má někdo koule natočit film, kde císařský řez nedopadne jako v Ordinaci v Růžové zahradě :-)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jeden z těch šťastných případů, kdy se pokračování podařilo dorovnat kvalitě jedničky. Opět super herci a pár luxusních scén. Mluvit ale o nejepičtějším filmu za poslední desetiletí, apod., je nonsens. A ne, pořádné burácení a z vás druhého Pána prstenů neudělá. Ale na dnešní poměry určitě vysoce nadstandardní blockbuster.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Důstojný zakončení téhle seriálové kapitoly. Šlo to trochu jinou cestou než jsem čekal, což bylo asi i dobře. Kdybych si zopakoval před projekcí některé dřívější filmy, tak bych si určitě některé pasáže Endgame užil určitě mnohem víc. Z předchozích filmů si pamatuju fakt jenom minimum a to jsem je viděl skoro všechny, žádný ale dvakrát.