Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (50)

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Po příznivých prvních ohlasech jsem doufal, že dostanu díl aspoň na úrovni 5. No, nestalo se tak. Chválený byl humor, nadsázka a Statham. Hlášek ve filmu je opravdu spousta. Bohužel 90 % z nich je klasicky na hranici průměr/trapnost, takže v tomto směru žádná změna. Zasmál jsem se dvakrát, což je smutná bilance. Hlavně scéna z vězení a duo Rock/ Statham si říkalo o varianci na Tango a Cash, bohužel se scénou z TaC se to nedá srovnat. Nadsázka místy vidět je, ale čekal jsem jí poooodstatně víc. U Stathama jsem 2/3 filmu přemýšlel, co všichni chválí. Nakonec to zachrání pár posledních scén, ale taky mohlo být podstatně lépe. Akce je je velmi fajn, s tím se ale při takovém rozpočtu počítá. Potěšilo také pár dějových zvratů a Charlize, která si záporačku užívá a naštěstí má dost prostoru. To, že je FF čím dál tím více debilní, to nepřekvapí. Problém je ale, že příběh je až zvrácený. Najdete situace typu, v minulém dílu jsi zabil pár mých kámošů a tunu civilistů, ale čert to vem, teď jsme nejlepší kámoši. Závěr tedy jako vždy, debilní až na půdu, ale na akci je jednou kouknout dá :-)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Konečně dostal Jackman brutální nekompromisní příběh, který si zasloužil. Má to pár drobných mušek, ale kašlat na to, je to paráda. Spolu se štěkem v První třídě jednoznačně nejlepší Wolverine 😊

plakát

Místo u moře (2016) 

Obdobný případ jako Hell or High Water. Tedy kvalitní film, který se stal jedním z hlavních oscarových kandidátů především z důvodu slabé konkurence minulého roku. Co je bez diskuse jsou herecké výkony, Casey si asi pro plešouna opravdu dojde. Děj bohužel ničím nepřekvapí. Co naopak překvapí je zvláštně zvolená hudba během klíčových scén a dialogů.

plakát

Inferno (2016) 

Nejslabší díl trilogie a to už je co říct, když první dva díly byly čistokrevný průměr. Tam alespoň blbost scénáře tolik neurážela. Příběh, doufejme už posledního, Langdona, je totiž jeden fail za druhým. Kromě Hankse, kterému tato role nikdy pořádně nesedla, vázne i obsazení ostatních rolí. Pokud herci nesedí už typově, je problém věřit jim jejich bláboly o to větší. Vše je založeno na náhodách, na znalosti všech tajných chodeb na světě a absurdním příběhu plného nelogických zvratů. Tak snad Hanks a spol. využijí svůj nesporný talent příště lépe. Tohle je pro všechny zúčastněné ztráta času, pro jejich konta ale zřejmě ne :-)

plakát

Ve jménu krve (2016) 

Béčko se vším všudy. Člověk by čekal aspoň nadupanou akci, ale té je poskrovnu a spíše nás čeká tuna dialogů proměnlivé kvality. Největší plus je bezesporu Gibson, který asi zobe slušné vitamíny, když má skoro v 60 takovouhle fyzičku. Škoda, že jeho kariéra skončila tam, kde skončila, protože to v sobě pořád má. Jinak čistokrevný průměr z typického amerického vidlákova, kde pár gangsterů dostane na budku a uslyšíme u toho trochu těch životních mouder.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Poctivý návrat do 90. let, kdy byl tento žánr na svém vrcholu. Rozhodně nadstandardní zábava, ve které září naplno hlavní duo. Díky velkému natěšení ale přišlo drobné zklamání. 90 % forů a hlášek znáte z traileru a krimi linka taky upřímně není nic extra. Některé činy mi do komedie ne úplně pasovaly. Kdyby se ještě trochu šláplo na plyn, tak 2. díl je jasná klasika.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Ničení kvalitní série v přímém přenosu. Už minulý film prakticky znegoval všechny předchozí a tento díl vesele pokračuje ve spoustě nelogičností a o nějaké návaznosti či dokonce originalitě si může nechat jenom zdát. Postavy nestárnou a chovají se nelogicky. Klasicky jako v několika předchozích dílech se rozejdou, aby v závěru zas byli všichni kamarádi nebo narazí na starého známého bůhví z jaké časové reality. Je to škoda, protože duo McAvoy a Fassbender je papírově snad nejsilnější ze všech komiksových unevers, a to jak herecky, tak motivačně. Co je to ale platné, když Magneto má jednu působivou scénu, která vyzní prakticky do ztracena a profesor stráví půlku filmu na nějaké skále. Mladá parta je vám fuk a jediný, kdo za něco stojí je Flash. Jemu patří opět nejlepší scéna, i když je prakticky vykrádačka už jednou viděného. Každopádně tenhle mutant by mohl klidně zaskočit na návštěvu k Deadpoolovi :-) Prostě je to guláš bez ladu a skladu a bylo by snad pomalu lepší sérii ukončit než dále systematicky likvidovat předchozí díly. V tomhle bordelu, teď už i digi, se totiž už nemůže určitě vyznat ani sám Singer.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Film si užijete tím víc, čím více paříte střílečky. Jedná se o jednu dlouhou krvavou lázeň, která se snaží z filmového experimentu prokopnout dveře pro další šílenosti podobného druhu. Filmu se nedá upřít řada nápadů a scén, kdy se pohled z první osoby vyloženě hodí. Po nějaké době se ale tato perspektiva stane trochu stereotypní a člověk hledá něco dalšího, k čemu se upnout. To ale moc nenachází. Humoru je minimum a ani super Sharlto to nezachrání. Přitom koncept si vyloženě o nadsázku říkal. Co je pro mě ale největší mínus, je až příliš velká brutalita. Nejsem žádná cíťa, ale hrátky s nožem už na mě byly až moc explicitní a zbytečně rádobyšokující. Posledních 20 minut je pak pro mě už jenom jeden velký blivajz se zmateným vyústěním. Tudíž závěr je takový, že zhlédnutí nelituji, ale v budoucnu bych prosil trochu odlehčenější uchopení.

plakát

Kolonie (2015) 

Film, který vám spolehlivě zvedne žaludek. Film, který má neuvěřitelně depresivní atmosféru. Film, ve kterém Emma hraje jak o život. Film, ve kterém Bruhl potvrzuje, že je jedním z nejlepších herců mladé generace. Film, který má jednu z největších filmových sviní za posledních pár let v podání neskutečného Nyqvista. Film, který musíte vidět. Film, který si zaslouží plnou palbu jako máloco jiného.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Kvalitní komorní napínák s pár skorohororovými okamžiky. Plusem je super Goodman, mínusem poslední desetiminutovka, která se k filmu vůbec nehodí a slušně kazí celkový dojem. Každopádně název Cloverfield je zcela zbytečný a filmu spíš ubírá než něco dává.