Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (958)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

X-Men: Apokalypsa je třetí díl nové trilogie X-Menů a je proto závěrečný (pokračování z devadesátých let už se chystá). Odehrává se v alternativní časové linii poté co se stalo v Budoucí minulosti a vidíme mladé verze Cyclopse, Jean Grey, Storm a Nightcrawlera. K tomu se vrací Profesor X, Magneto, Beast, Mystique a Havok. Režíroval opět Bryan Singer který stojí již za X-Men 1, 2 a X-Men: Budoucí minulost. Má proto k sérii nějaký vztah. A dokázal to skvěle........... Zatím co Marvel Cinematic Universe jsou občas s humorem, většina věcí v X-Men: Apocalypse je brana vážně. Také se překvapivě dočkáme docela dost krve a věci které byste v podobném filmu nečekali. Herecky je to naprosto perfektní. Fassbender jako Magneto zase útočí na Oscara, McAvoy je jako Profesor X dokonalý, Nicholas Hoult jako Beast taky docela dobře zapadá do příběhu. Naopak trochu víc jsem čekal od Jennifer Lawrence která tvrdí že X-Men: Apokalypsa je její poslední film z X-Mení sagy. Lucas Till jako Havok (který mimochodem je nový McGiver) je tady spíš taky taková vedlejší figurka. Nové herecké obsazení se tvoří z Tye Sheridana (Cyclops), Sophie Turner (Jean Grey), Kodiho-Smitha McPheeho (Nightcrawler), Alexandry Shipp (Storm), Olivii Munn (Psylocke), Angela (Bena Hordyho), Jubilee (Lana Condor) a Apocalypse (Oscar Isaac). Tye Sheridan, Sophie Turner a Kodi-Smith jsou úžasní je to taková skvělá trojka. Storm, Psylocke a Angel nemají tolik prostoru kolik by si zasloužili a také Jubilee nemá zrovna moc prostoru. Docela dobrý je však záporák Apocalypse který je konečně záporák bez žádného motivu způsobu zradili mě nebo mi někoho zabili je prostě zlý. Vrací se taky Quicksilver (Evan Peters) a má další skvělou scénu která se podobá té z Budoucí minulosti. Evan Peters je dobrý herec jehož kariéru sleduju a baví mě to sledovat takže tady jsem se bavil. Hudba taky není špatná ale narozdíl od ostatních filmů jsem chvilku nevypnul a tu hudbu neposlouchal. Hudba totiž tady není moc zajímavá. Jinak je to ale všechno naprosto dobře udělaný, post-creditová scéna zase nalákala (tentokrát na Wolverina 3) a i když bych hrozně chtěl návrat X-Menů k Marvelu pokud to takhle půjde dál není důvod. Je otázka jestli je Apokalypsa lepší než Deadpool nebo Budoucí minulost. A Apocalypsa prohrává souboj. Budoucí minulost je skvělá v tom provázaní dvou časových linií a Deadpool je zase skvělý v tom že je to geniální komiksová adaptace. Apocalypsa postrádá jakousi větší myšlenku. Ale Apokalypsa rozhodně patří do TOP 3 X-Men univerza. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny silně nepřekvapivého schématu - nový hajzl, který je mocnější než kterýkoliv předtím, je samozřejmě porazitelný pouze tehdy, když všichni zanechají sváru a spojí se proti němu. Do toho hodně křečovitý pokus o nové Magnetovo trauma a kolosální trikové scény destrukce, jež krom oné kolosálnosti nenabízí prakticky nic, co by stálo o prostor v paměti. Docela zábavné je sledovat herecké obsazení - zatímco McAvoy s Fassbenderem jsou herecké jistoty, díky nimž mě vůbec nezajímalo, nakolik si korespondují se svými staršími verzemi, u Jennifer Lawrence a Sophie Turner nastává zádrhel. První jmenovaná dobře vypadá, skvěle hraje a po právu se o ní mluví jako o budoucí Meryl Streep, jen má tu smůlu, že proti smyslné superčubce paní Rebeky vypadá jak patnáctiletá záškolačka na útěku. Něco podobného platí v bledě modrém (rudém) pro Sophii Turner jakožto Jean Grey, u níž je to ovšem spíše o zvyku a jež má tu výhodu, že hraje ústřední roli v nejepičtějším momentu celého filmu (SPOILER - ano, Phoenix se po deseti letech opět probouzí, tentokrát na správné straně a je to velmi, VELMI působivé - přesně tak, jak si může dychtivý fanoušek téhle bandy přát). Vlastně nemůžu říct, že bych byl s poskytnutým zážitkem nespokojen - kolosální rozpočet je vidět v každém záběru, nuda moc nehrozí, vizuál vykouzlil nejednoho wallpaper adepta a před závěrečným kočkováním jsou v příběhu dva výrazné highlighty (Quicksilverovo repete ve škole mutantů a nečekaně brutální krasojízda jedné populární postavy během návštěvy staré známé přehrady). Podtrženo a sečteno, celá série: X-Men 7/10, X-Men 2 8/10, X-Men 3 5/10, První třída 6/10, Budoucí minulost 9/10, Apokalypsa 7/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale isto sa komixový trh dostal do bodu, keď nám už vie ponúknuť niečo nové len veľmi obtiažne. Po toľkých tímovkách a megalomanských pokračovaniach už tažko prkvapí scenár či spracovanie. Apocalypse neni takmer o nič horším filmom, než jeho X-menovský predchodcovia, ale jednoducho má človek pocit, že sme to už všetko videli. Tým pre mňa trpia už všetky Marvelovky a DC filmy tiež. Pohár začína pretekať, a ja osobne by som uvítal trošku prázdna na poli, aby žáner mohol nabrať nový dych a čerstvosť. Keď ale vidím ten kalendár filmových štúdií, tak sa ten kolotoč len tak nezastaví, a to je veru veľká škoda, pretože komixové spracoviania od dôb Batman Begins či Iron Man 1 ma naozaj bavili a vedeli ma strhnúť aj na viac krát. Je si ale potreba uvedomiť, že je to už viac, než 10 rokov, a plnohodnotné zážitky mi vedia dopriať poslednú dobu už väčšinou len filmy, kde sa nikdo nepremieňa a nemá žiadne schopnosti... MOMENTÁLNE NEMÁM POTREBU VIDIEŤ ŹIADNY KOMIXOVÝ FILM :((( ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Už Future Past byla předzvěst budoucího totálního průseru a nepochopitelného tvůrčího úpadku. Tím je bohužel v plné síle další díl - Apocalypse. Všechno to, proč jsme měli X meny tak rádi v první řadě (charaktery, vazby, propojení s realitou) tu není. Nastoupily klasické komiksové prvky Marvelu a spol. Digitální bordel, prokládaný neustálou změnou lokací, což má evokovat jakousi gradaci děje. Skutečně dobrých scén, které budou rezonovat je tam však jen několik - primárně skoro všechno s Fassbenderem a minutovka Wolverina. Pokud tedy nepočítám Jennifer v sexy fialových šatech, nebo pár pěkných triků, které jen kopírují to, co už jsme viděli lépe/střídměji použité v předešlých dílech. Sázka na omladinu nevyšla a na super záporáka taky ne. Kupodivu chtěl zase zničit svět - to tu ještě nebylo. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu po 14 dnech, protože dost přemýšlím, co napsat. Je to děsnej KÝČ. Až na pár herců všichni děsně přehrávaj, všude samé odhodlané pohledy, statečné pohledy, útrpné pohledy, do toho postoj typu anime, až na to, že to ve filmu nefunguje. Hlavní mutant má skill na hov**, lidi zavrtá do země a pak....co..? Angel vypadá jako karikatura na Kena, děsivě mi připomíná toho anděla tlouštíka z hrátky s čertem. Absolutně nechápu, co tam dělá Striker a všechny scény s ním jsou zcela zbytečné. Opravdový wtf efekt přišel s wolverinem. Pardon, ale to bylo tak trapný, že jsem jen bezradně rozhodila rukama. Senzory na hlavě? muhaha fakt moc. Kdyby Fassbender dal svýmu dítěti hned od začátku do držky jako Růžičková v slunce seno, mohlo sklapnout a nic by se nestalo. No a nakonec tu máme Jennifer. Role elegantní lehce záporné lehce kladné Mystique zdegenerovala do něčeho opravdu nepříjemného. Mám Jennifer celkem ráda, ale už od role Katnis je zřejmé, že ta holka neumí vést lidi, neumí prohlašovat srdceryvná poselství (měla by se učit od krále theodena) a vůbec nechápu, proč tomu tam velí. Na druhou stranu se neztotožnuju s názory, že tam nebyl, kdo by přirostl k srdci. Já mám slabost pro Speedera a když mu modrý frankenstein zlomil nohu, opravdu to se mnou hnulo. Celkem roztomilý byl i příběh mezi Jean a Cyclopem, i když Jean trvalo asi hodinu, než pochopila, že má to modrý monstrum zabít. Je tak skvělé, když se kolem řítí svět do zkázy a vy jen blbě čumíte... "rylís jour pawá" je jen hřebíčkem do rakve ()

Galerie (114)

Zajímavosti (47)

  • Poprvé se postava Apokalypsy (ve filmu Oscar Isaac) objevila v roce 1986 v komiksovém sešitu "X-Factor #5". (Bube1)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama