Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

Zákony vlka - Škodná v revíru (2023) (epizoda) 

Dívat se na to dá.  Jsou to Vraždy  mezi muškáty smíchané s Banshee. Co tam zatím chybí z Muškátů :  manželka vesnického poldy co ráda vaří,  otec hlavního hrdiny(ky) na vejminku a stará paní s chodítkem.  Co tam chybí z Banshee jsou Amishové, Drsnej majitel jatek,  obchody s drogama, asijskej LGBTQ IT kadeřník, Černej Bývalej boxer s hospodou , Indiánská rezervace, hříšná mladá amishka.

plakát

Prezidentka (2022) 

Je to mělké.  Hodinový děj je roztažený na 90 minut.  Chtělo by to  více zkomprimovat a zaměnit alespoň 20 minut za náznak politického života prezidentky nejlépe z pera někoho jako je Jindřich Šídlo. Tvůrci asi měli vyšší ambice ale je z toho jen "film k žehlícímu prknu"

plakát

Muž na radnici (1976) (seriál) 

Agitku neřeším. Je to překvapivě dobré. V podstatě jde o "manažerské drama v kulisách doby" . Scénář propracovaný výrazně lépe než je v dnešní době zvykem.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Poměrně dost fajn pohádka a na obvyklé poměry i "originální". Je škoda že potenciál je citelně nevyužit. Místy by prospěl svižnější střih, záběry z dálky jsou něčím divné,a pár podivných logických skutečností by bylo vhodné v ději vysvětlit. Třeba: - Egon je nejbližší soused, počítá se s ním jako s potenciálním ženichem a nikdo u dvora neví, že je mešuge, a zadlužený až hamba ? - že je po drakovi a Honzův nárok je oprávněný se pozná podle čeho ? Nikdo nechtěl hlavu draka? Honza draka neprodal protože chtěl zůstat chudý ? - královská veličenstva nikdo doma nepostrádá - Eben jako rytíř se vrátí do svého království najde Honzu a nestaví se u sebe doma ani pro armádu, koně ani pro fajnové oblečení pro Honzu ani pro nic co by mohli při té "akci" potřebovat ?

plakát

Zaklínač - Něco více (2019) (epizoda) 

Konečně chápu proč museli být čarodějové sterilní. To je ochrana světa. Jinak by skončil ve stavu popsaném ve filmu idiocracy v době ještě před objevením parního stroje. Někteří autoři scénářů jsou předurčení být čaroději. Když nejde o nic tak si čarodějové portálem skáčou pro pizzu, ale jak jde o osud světa tak si raději sednou do necek .Na kopec v horách se přemístí střihem. A zde pomocí vesničanů na které produkce zapoměla při epizodě s naháněním draka udělají mejdlo s ohňostrojem a ráno jdou spáchat asistovanou sebevraždu každý zvlášť mezi nepřehledné stromy.

plakát

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) 

Povídka "Menší zlo " která vede k přezdívce "Řezník z Blavikenu" byla dost zmršená. Úplně tam vypadnul ten prvek vydírání ultimátemkterý pak vygraduje když strachy podělaný čaroděj nevytáhne paty z věže. Geralt aby ochránil obyvatele města zabije celou tu divokou Bandu a Renfri držící kudlu pod krkem holky ? C´mon. Linka s Cintrou mi přišla vyloženě trapná. Lvice je zkušená válečnice, která nemá zvědy a v čele své jízdy sedí na koni až do chvíle kdy k ní doběhne pěchota která ji od prvního pohledu početně převyšuje???? Uprostřed bitvy, mávajíc mečem se musí bavit s okolím o tom kde jsou lodě? Ani s nimi by neměla přesilu o které předtím mluvila. Město s masivními hradbami starého Říma se vůbec nebrání a není obléháno Hrad nemá ani bránu. dřevěný Most je spuštěný dolů, návštěvníci v hradu čekají do poslední chvíle na dávku jedu, princezna "prchá" s "princem Krasoněm" přímo mezi útočníky, nepřipravená, bez peněz, Myšilov trapně zmizí.. Zklamání. Pokud děj sám nedává smysl tak by na to sestřih neměl silně ukazovat

plakát

Zaklínač - Série 1 (2019) (série) 

"Blonďatá Xena" na motivy Zaklínače. Spousta promrhaného potenciálu. Scénárist(k)a to zabila. Oproti Sapkovského povídkám kterými se to inspiruje to postrádá tempo, vtip a logiku. Střih který přeskakuje jednotlivé osoby mezi různými časovými rovinami v rozsahu několika desítek let tomu dost ubližuje. Mnoho změn v ději postrádá smysl Pokud by se scénář držel skladbou scén polskému komixu, tak by to dopadlu o několik tříd lépe. S herci a výpravou nemám problém, kromě Marigolda. Marigold je všechno jiné jenom ne Marigold. Spousta "komorních" scén z interiérů evokuje nasvícením a kamerou "levnou televizní" Xenu z devadesátek. Asi jediné co mě příjemně překvapilo byla Yennefer v době než se stala čarodějkou.

plakát

Všechno je jinak (2019) (seriál) 

Ohromně jsem se bavil. Bylo to chytré a vtipné. Vysoko nad standardem. Ten náhled do kreativního světa mi přišel jako s nadsázkou líčená realita.

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Stále nepřipadá nikomu v ČT divné, když utratí tolik peněz za výpravu, herce triky při tak slabém scénáři který by stěží stačill ani půlhodinovou studivou pohádku ve Studiu Kamarád ?

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Velkovýpravná nuda. Většina dokumentárních filmů které jsem kdy o Karlovi IV. viděl byla zábavnější a méně ucouraná. O srovnání se "Slastmi otce vlasti" nemluvě.