Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (207)

Ezis 

všechny recenze uživatele

"Tak já se ve státním zájmu obětuju a jeden valčík si s Váma zatančím." Tahle hláška by se mohla říkat na plesech :-D Těžká romantika, ale postavy se drží v rámci realismu a neberou se úplně vážně. A film si drží jednotný styl, žádné nečekané trapnosti nebo výkyvy ve kvalitě. To je skvělá kombinace, která se málokdy povede. Potěšilo mě, jak se scénář vyrovnal s tématem žen v politice - napůl vážně, napůl s humorným nadhledem. Jinak - pohoda, krásná Praha a zase pohoda. Do náročného roku 2022, který ještě začínal lockdowny, úplně ideální. A v podstatě lepší Disney než ty blbosti, co poslední dobou Disney produkuje. Jestli potřebujete milé uvolnění po náročném dni nebo krásné záběry na noční Prahu, doporučuju všema deseti. Jestli hledáte cokoliv jiného, tak radši ne :-) Za mě nejlepší česká romantická komedie. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč jsem se měl dívat na příběhově opět jen trapnou napodobeninu Popelky. To nešlo vymyslet něco nového ? Asi ne, když dvě hlavní role stejně zabraly dvě nejokoukanější české tváře. Strašné dialogy, kdy se několik minut rozebírají banální události stylem: "tak já už musím jít. Opravdu musíte? Ano, vážně musím. Nechoďte. Ne, já jdu. Opravdu?....."ano, musím." ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že to nie je nejaké terno. Na film Pohádky pro Emu to nemá. Ale i tu si pán Havlík napísal jednoduchú a pritom potešujúcu story o niečom, čo vlastne ani vo filme nevidíme, ale cítime ľudskosť. A tu sa v poslednej dobe dvojica Geislerová, Vetchý skutočne hodí. Pre mňa osobne jeden z mála pekných okamžikov bez intríg, násilia a politiky pri filme. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Geislerová jako prezidentka, která v noci prchá inkognito do podhradí mezi prostý lid, až zabloudí do sochařského ateliéru vdovce Vetchého. Další Havlíkův romantický film, který je scénáristicky hrozně jednoduchá předvídatelná neoriginální věc, ale díky sympatickému obsazení, technické stránce věci a tak nějak aspoň zajímavého námětu se na to dobře kouká. A pokud je člověk schopen přijmout tu koňskou dávku naivity, tak je výsledek příjemný oddechový film ikdyž levelu Pohádek pro Emu (2016) to nedosahuje. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

S obrovským sebezapřením a dvěma promilemi proseca v žíle nakonec dávám průměrné 3 hvězdy. Scénář je tak blbý a prvoplánovitý, že si myslím, že musel být sepsán během reklamy mezi Ulicí a Televizními novinami. Nicméně - Geislerová i Vetchý (i pokud dostatnou na talíř podobné hovno) si to odehrají po svém a mě bavilo sledovat tuhle slaďárnu, která se na 101 % inspirovala americkou klasikou Notting Hill.....................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama