Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (2 051)

plakát

Ghosted (2023) 

Zatím spolu, zatím živí jen v opačném gardu. Tady se rezignovalo v podstatě na vše a příběh se odehrává v rámci scén, které fungují každá samostatně, jen ne dohromady. Vcelku nechápu, jaký zážitek přinesly režisérovi akční scény se zpomalenými záběry poletujících vojáků, kteří ani netrefí autobus ze dvou metrů . A hezké ksichtiky to nemají šanci vylepšit. To Evans nemá na hypotéku, že se tohohle účastnil?

plakát

Jeho poslední slova - Ochraňuj ji (2023) (epizoda) 

Čekal jsem více, ale po 3 epizodách jde prozatím o průměrnou záležitost, byť románová předloha byla bestselerem. Vláčné tempo, nevýrazné herecké projevy, především Jennifer Garner a slabší thrillerová atmosféra stahují děj do méně záživné podívané.  Zápletka o manželovi, který znenadání zmizí a zanechává po sobě pachuť darebáka, je přitom fajn a režie odvádí solidní práci. Jen cesta manželky a její nevlastní dcery za poznáním, kdo vlastně jejich manžel/otec je, mohla být vztahově dramatičtější.  Ve zbytečně dlouhých scénách se ztrácí napětí, ostatní postavy jsou odsunuty na vedlejší kolej a není tu nic, oč bych se měl více zajímat. Zůstal jen méně příjemný vztah macechy a dcery, o který se příběh až moc opírá. Zda oprávněně nám poodhalí až další epizody, ale taková paráda jako Mělas to vědět, nebo Defending Jacobs se tu neklube.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Rodinná, generická taškařice, kdy ani z Kanga nejde taková hrůza, jak by měla. Dialogy typu "nebuď hovado, ale já jsem hovado" nejsou tak humorně úderné a že nakonec vše zachrání mravenci bylo jasné už od prvopočátku.

plakát

Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016) 

Scénář je hlavním"nepřítelem" příběhu o záchraně království. Děje se tu toho hodně, ale jen část dokáže zaujmout. Prolínání epického děje s čaroději a špionážní linkou je místy až nudné, dialogy zbytečně patetické. Tvůrci si měli lépe ujasnit,co vlastně chtějí zachraňovat.

plakát

Florida Man (2023) (seriál) 

Na to, jaká tu je herecká parta, tak story je všehochuť žánrů, která moc nechutná. Děj, jenž balancuje s žánry černé komedie, drama, gangsterky a komedie, nedrží moc pohromadě a zatímco přijde scéna, která pobaví, téměř vzápětí přijde pravý opak. Sled nahodilých událostí, které mají vliv na děj , je občas zábavný, ale pak přijde humor jako ten se žralokem a to jsem si pomyslel něco o demenci. Já vím, Guy Ritchie je jen jeden, ale dost věcí by šlo rozhodně lépe. Ještě že tu je tolik známých tváří, které tahají seriál z bažin floridského bahna.

plakát

Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023) 

Uhtred je postava, která si mně získala, opírajíc se o silné téma sjednocení království a vznik Anglie. Je moc fajn, že Netflix umožnil tvůrcům seriál uzavřít, i když byl film klasicky "uspěchaný", jenže tady to nevadí, pokud jste viděli seriál. Děj byl přeci jen předvídatelný a tvůrci v podstatě okopírovali postupy z prvních sérií, kdy se z Uhtreda opět stává vyhnanec, aby zase povstal a stal se nesmrtelným. Závěrečné pomrknutí na hostinu se všemi zásadními postavami seriálu bylo tou pověstnou třešničkou na dortu Posledního království.

plakát

Alchymie duše (2022) (seriál) 

Výpravný seriál se spoustou kouzel, humoru a asijské mentality. Forma je bez debat skvělá, ale děj se spoustou magie je trochu vláčný, humoru je místy až hodně, tak jako všudy přítomná epická hudba. Nevyvážené tempo příběhu je velikou slabinou seriálu, zápletka o převtělené kouzelnici jeho plusem. Vyšší rozpočet, jenž je vidět i na efektech, taktéž celkovému dojmu výrazně pomáhá a je pádným důvodem, proč seriál boduje u asijského diváka a nejen. I tak je pro mně problém se ztotožnit s "pohádkovou" mentalitou příběhu a to jsem příznivec Opičího krále.

plakát

Poker Face (2023) (seriál) 

Poctivá detektivní zábava ala Colombo. I tady jde o epizodní příběhy, kde vidíme proč se tak stalo a jak. Poté se do děje "vsune" Charlie, která má schopnost odhalit lež, proto má vždy hodně dotěrných dotazů. A také je všímavá. Velkým plusem je, že epizody mají téměř stejnou kvalitu, nedá se říct, že by tu byla nějaká vyloženě slabá, navíc se odehrávají v různých koutech Ameriky, v různých prostředích.A také se dočkáme řady špičkových herců jako Nick Nolte, Adrien Brody a další. Tak takhle by to šlo.

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

Škoda až civilního hraní hlavních postav, hlavně "Čáryfukyně", která nedokáže prodat magickou moc run s efekty Dr.Strange. Příběh je fajn, děj nenudí a nechybí ani humor, byť vtipný moc není.