Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Což o to, že to vypadá jako reálný film díky velmi kvalitnímu CGI. Což o to, že je tam magie, kterou zbožňuji, ať už je kdekoli. Což o to, že je tam.. Hmm.. Sympatický král možná? Tím asi končí můj výčet pozitivních věcí. Nastupuje naprosto nezáživný příběh, který byl silný na začátku, ale naprosto nicotný na jeho konci. Hru jsem nehrál, nemohu tedy soudit, zda tam byly nějaká propojení. Už od první bitky s nestvůrama a warpujícíma vojákama jsem začal cítit nudu. Ta přešla, když film vstoupil do fáze poznávání postav a opět nastoupila, když začala akce. Ta to pohřbila. Ano, efektivní, spektakulární, úžasná podívaná, ale což o to, když tam jen vidíte věci blikat, řvát po sobě, svítit, žhnout, rozbíjet, vybuchovat, ale necítíte žádné napětí, žádnou sympatii k hlavnímu hrdinovi či princezně, nebojíte se záporáka, atd... Celý film působí, jako kdyby po vás autoři chtěli, ať znáte veškeré LORE Final Fantasy, všechny postavy, politické frakce. Možná pak bych si film vychutnal. Playstation jsem však nikdy nevlastnil, takže se toho ani nedočkám. Za mě velké zklamání. 1,5 hodinový "kolos", který přišel, nestačil se ani překvapit a odešel... FF Advent Children bylo lepší. magie puff... 55% ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Bolo to... divné. Frajeri v lesknúcej sa zbroji zdvíhajú telefónne mobily, vo svete mágie a chodiacich démonov používajú lamborghini, bilboardy, číňanky a chodia na turecký kebab či šašlik. Silne urbanizované mesto je vlastne stále ľudoprázdne, scény sú divne zostrihané a super premakaná animácia sa tu premrhala na 1,5 hodiny statických dialógoch. Dačo tam nepasovalo. ()

Reklama

perna182 

všechny recenze uživatele

Cutscéna, akce, cutscéna, akce, akce, akce, cutscéna, vlastně film. Film slouží jako prequel ke hře, ale působí jako hratelná cutscéna. Příběh nás uvede do děje hry, takže chápu, že nehráčům nemá co nabídnout neboť nemají šanci pochopit o co hlavním postavám jde a jakou hru to tady vlastně rozehráli. Tím spíš, pokud nemají k Final Fantasy jako značce žádný vztah a nehráli ani žádnou hru. Potom nechápu jejich potřebu tento film vidět a následně hodnotit. Já fanoušek jsem, hru jsem hrál a film jsem si užil nejen po audiovizuální stránce, ale i úplné prokreslení příběhu, zvlášť pokud kromě hry víte i všechny ostatní souvislosti, pokud jste viděli Ardynův prolog nebo Brotherhood seriál. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film s názvem FF je prakticky pokaždé událostí. I když jde skoro pokaždé o marketingový tah, jak upoutat pozornost k herní sérii, je to vždy i krásná ukázka toho, kam se zase pohnula kvalita CGI animace "made in Japan". Prostě když máte pořádný budget a zkušenosti z tvorby PC her, pak je výsledek skoro vždy minimálně dobře koukatelný. Co byl povětšinou problém obou předchozích filmů a čeho se vždy tak trochu bojím u filmů FF je příběh. Buď je to v podstatě o ničem, jako byla Esence života, nebo je děj tak úzce spojený s hrou, že se v něm nezasvěcený divák, který nezná FF hru, pravděpodobně nevyzná (Advent Children). Tady máme v podstatě úvod k nové hře, která se na nás chystá, film ale díky hlavnímu hrdinovi, kterým není hlavní postava z nadcházející hry, má i docela dost prostoru pro svůj vlastní příběh. No a ten není úplně špatný, jsou tam bitvy, je tam politika a má to i atmosféru. Charaktery ujdou a jsou velmi dobře nadabované (viděl jsem anglickou verzi). Sice jsem u první bitevní sekvence chvíli přemýšlel, jestli se nedívám na nové Starship Troopers, ale finální střet a okolnosti, které k němu vedli se mi líbily. U mě nové FF končí prostě dosti dobře, přeloženo do řeči čísel - 7,7/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama