Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Ať si říká kdo chce co chce já ten film miluju. Poprvé jsem jej viděl v malém vesnickém kině a od té doby jsem jej viděl nesčetněkrát a věřím že jej ještě nesčetněkrát uvidím. Líbí se mi na tom filmu jak práce s barvou tak naprosté ignorování fyzikálních zákonů a realistična. Má úchvatnou atmosféru, hlášky, co se vám dostanou pod kůži ("fair trade") a dokonalé herecké obsazení. Nemám tomu filmu, co vytknout, ale nechci se s dalšími "chytrými" uživateli hádat. Každý ať si jej posoudí sám.

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

Smějte se mi nebo ne, ale že v tom hraje Cruise jsem zjistil až z titulků a dlouho přemýšlel kde, než jsem zjistil, že jako jedna z hlavních postav :D A nutno říct, že hraje dobře (ano, mám ho docela rád, ale za fanouška bych se přímo neoznačil), užívá si svoji postavu a alespoň ve mně vzbudil k Lestatovi sympatie. O výkonu Kirsten Dunst netřeba mluvit, je naprosto úchvatný, ale je mi líto, že pak už si vybírala role, kde svůj talent mohla nechat zahálet, protože za to nestály. Pitt hraje přinejmenším obstojně a nijak mi nevadil.--- K filmu samotnému, mám hodně rád upíry a fantasy všeobecně, takže mám s čím srovnávat a považuji Interview za nejlepší upírský film, jaký jsem kdy viděl. Líbil se mi způsob předání temného daru, to jak upíři nebyli "jen" krvelační zabijáci, ale měli celou škálu emocí i popis zvláštních vztahů (včetně zmíněné pedofilie a homosexuality) které postavy mezi sebou mají. Filosofie nad tíhou nesmrtelnosti, nestárnutí i ceny, kterou je za ni nutné platit je podávána s lehkostí, že toho kdo nad ní nechce přemýšlet příliš neobtěžuje a tomu, kdo nad ní chce přemýšlet dává víc než dost materiálu. Atmosféru, kostýmy, exteriéry apod. už tu popsali jiní, takže jen podotýkám, že s kladným hodnocením souhlasím a dávám s čistým svědomím plný počet.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Moje nejmilovanější anime a jako malý jsem se do Mononoke strašně zamiloval :D

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Přidávám se k většině komentářů a tvrdím: Jednička byla dokonalá jako horor, dvojka byla dokonalá jako akční film. Mým divácko-chuťovým buňkám více chutná Cameronova akce, protože je daleko větší legrace sledovat ozbrojené mariňáky, kteří se (nepříliš úspěšně) snaží bránit, než vesmírné špeditéry, kteří ze všeho nejvíc připomínají zoufale bečící ovce v ohradě pro které si přišel hladový vlk. Ps. Director's cut jsem neviděl, ale film samotný nesčetněkrát.

Jak přicházejí sny

Jak přicházejí sny (1998)

Ať už se ke tématu posmrtného života staví kdokoliv jakkoliv tento film, změnil můj názor na něj natolik, že si jej představuji přesně takhle. Možnost vytvořit si vlastní nebe a až se mi po pozemském životě začne stýskat, tak se jednoduše znovuzrodit... už jen ta představa je dokonalá. K příběhu samotnému - nikdy jsem nebyl zastánce "ultimátních happyendů", kdy pravá láska všechno spasí, ale v tomto konkrétním filmu je to podáváno způsobem, který mi nevadil, ba naopak při prvním prvním shlédnutí jsem brečel jako želva a když jsem jej po letech viděl znovu tak opět a naprosto beze studu.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Také bych chtěl dívku, která by při polibku tak krásně zářila...