Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (885)

plakát

Noční hra (2018) 

Exkluzivní záležitost, na kterou se oplatí jít do kina. Věděl jsem, že to bude tajemná a pěkně domotaná hra, ale že až takhle zajímavě? Ono nejenom že člověk přemejšlí, co je jenom hra a co je realita, ale dokonce se i perfektně baví. Přesto, že to nebyla čistá komedie, tak to byl přesně ten typ humoru, kterej mám rád. Jeden twist střídá druhej a podle mě to hluchý místo nemělo. Navíc Rachel McAdams a Jason Bateman, povedená a sympatická dvojice. Vřele doporučuju, obrovský letošní překvapení.

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Kupodivu, to nebylo úplně tak zlý, jak jsem čekal. Hlavním důvodem tu pro mě byla krásná blondýnka Kelly Rohrbach, kterou jsem v životě neviděl, ale už teď vim, jakej v ní je potenciál a Alexandra Daddario. Bohužel těch scén s nima tam nebylo až tolik, ale když už, tak to byla pastva pro oči. Dwayne Johnson klasika, Zac Efron měl taky jasnej důvod, proč se objevil ve filmu. A tak i kromě tý neoriginální zápletky, to bylo relativně vtipný, pobavil jsem se, pokochal jsem se. Žádnej průser se tudíž nekonal.

plakát

Ten, který přežil (2015) 

Strašně komorní drama, neatraktivní herci, ale i tak svým způsobem neskutečně zajímavý, ačkoli se tam toho moc nestane. Zvláštní mix všeho možnýho. Tenhle žánr Survival filmu má takřka vždycky, co nabídnout. Člověk je totiž po celej film v napětí, co se může ještě přihodit a stát. 100 minut uteklo jak prd, což je paradox, vzhledem k tempu filmu. Ale ten konec zklamal. Průběh napovídal čemukoliv, ale tohle bylo slabší. I tak to jsou pro mě lepší 3 hvězdy.

plakát

The Veil (2016) 

Horor o sektě, která hromadně spáchala sebevraždu a začne pátrání, proč se to stalo. Od začátku mě to vůbec neoslovilo, celkově projekt vedenej amatérskejma filmařema nemůže moc nabídnout. Sice se to mělo tvářit tajemně, ale já jsem v napětí nebyl, atmosféra někde v chajdě uprostřed ničeho nefungovala. Za duchařinu se to snad ani považovat nedá. Herci se chovali absolutně nelogicky, jak kdyby to byli úplní blbci, prostě jsme se vrátili x-let dozadu. To se nemůže v hororu v roce 2016 přece stávat.

plakát

Winchester: Sídlo démonů (2018) 

Zápletku vystavit na padlých ze zbraní Winchester, kteří trpí a chtějí se pomstít. A proto jim postavím pokoj, aby dosáhli klidu. To by opravdu člověka nenapadlo. Na to, jakej to měl bejt démonickej horor, to bylo strašně vlažný, sem tam nějakej démon vyskočil, možná 1-2x to bylo opravdu nečekaný. Ale atmosféra absolutně žádná, na to jaký to bylo sídlo, jaký to mohlo bejt bludiště, jak se to mohlo vygradovat, se to nepovedlo. V tom baráku byl neskutečnej potenciál. Tyhle démonický horory jakmile nemaj hodně originální zápletku a spoustu okamžiků překvapení, tak nemaj šanci uspět, natož aby na to někdo s odstupem vzpomínal nějak pozitivně.

plakát

Extraterrestrial (2014) 

Tohle je přesně to, co očekávám od mimozemskýho hororu. Úvodních 5 minut krásně navnadilo, takhle se to má dělat. Další průběh už trochu kolísal, ale to jenom kvůli těm amatérskejm hercům. Protože to mimozemský fungovalo, ať už to byl pád UFA, nebo zjevení alienů, útoky alienů, únosy alienů. Upřímně jsem ani nečekal, že byl nám mohli ukázat něco z lodi, ale stalo se. Já se absolutně nebráním těmhle teoriím, jak kdo vypadá, a jak to kde vypadá. Jen ať se nám všichni pochlubí s jejich představou. Ale to, jak to skončilo bylo zbytečný, navíc ten dvojitej konec. Prostě přes čáru. Pro porovnání s podobným hororem z roku 2014 - Alien Abduction, tohle sice nemělo až tak kvalitně vypracovanou atmosféru. Ale ty mimozemský aspekty byly na vyšší úrovni a po tom já přesně prahnu.

plakát

Mumie (2017) 

Tak to bylo strašný, hrozivý, strašidelný. Proč se vůbec pokoušeli nastartovat něco novýho? Pod názvem Mumie, to je kacířství. Původní Mumie bude legenda navždy s dávkou humoru. Tohle bylo vyloženě nudný, bez nápadu, bez energie. Absolutně mě tam nikdo nebavil, no chvílema div jsem neusnul. Ohromnej průser, jsem rád, že jsem na tom v kině nebyl.

plakát

The Hive (2015) 

Vzhledem k tomu, jaký je to béčko, to mělo povedenej námět. Souhlas, že začátek byl trošku guláš, ale všechno to mělo svůj důvod. Stačilo jenom vydržet, mě docela zaujal ten nádech tajemna všude kolem. Postupně ty vzpomínky a nápovědy začaly dávat smysl, všechno se rozklíčovalo a nebyl z toho vůbec špatnej film. Určitě ne čistej horor, ale pořád lepší to takhle naaranžovat do sci-fi thrilleru než po stopadesátý dělat filmy o zombících, kde nikdo nezná původ vzniku nebo kde se to masakruje bez nějakýho hlubšího příběhu. Tenhle virus měl původ, měl důvod, měl svý pravidla. Točej se mnohem větší sračky, co zasloužej odpad.

plakát

Black Panther (2018) 

Nemůžu si pomoct, ale i v průběhu, i na konci jsem byl mírně zklamanej. Skoro jako kdyby to nebylo od Marvelu. Výpravou a příběhem to spíš připomínalo DC universum. Jednoznačně tomu chyběl ten typickej Marvel humor. Ok, snažilo se to jít serioznější cestou, ale takhle Marvel filmy prostě moc nefungujou. To bohatství a technologie Wakandy byly šílený a díky tomu si mohli dovolit ty akční sci-fi pasáže, aniž by si kdokoli mohl stěžovat. Ale zas na tu druhou stranu si tě nikdo nedokázal získat. Dokonce ani ten hlavní hrdina. Za mě se prostě tenhle origin moc nepovedl. Ta samotná postava Black Panthera třeba není až tak zajímavá. V Civil War byl super, protože dostal trošku prostoru a dokázal ji využít, ale na celovečerák to prostě nebylo. Druhej díl se snad nemůže ani plánovat. Horší 3 hvězdy a Infinity War to snad vyžehlej.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Člověk by ani neřekl, že už je tomu 6 let od posledních Pirátů. Každopádně mě to opět pobavilo, ať už to byla přehnaná úvodní scéna s vykrádáním banky nebo ta zmiňovaná scéna s gilotinou. Nebo téma sextant mezi piráty. Co se týče hlášek, tak to pár světlejch stránek mělo. Ale jako výprava taková, to prostě fungovalo jako vždycky. Nebylo tam prostě nic, co by vyloženě nudilo, nebo otravovalo. Johnny Depp, pravda, už jenom ohrává, ale co jinýho může dělat. Každopádně další generace hrdinů docela sympaticky obstála. Aspoň teda u mě. Nijak se netlačilo na romantiku, což se taky u rodinný komedie ani neočekává. Za mě rozhodně spokojenost po všech směrech.