Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak takovýto zbytečný a nezáživný horor jsem už dlouho neviděl. Ač působila všudypřítomná reklama na tenhle horor, který měl být to nejlepší co letos uvidíme, tak pravda byla úplně někde jinde. Na tomhle filmu není nic, co by šlo obdivovat. Sice kamera a prostředí docela funguje, tak děj a lekačky absolutně nefungují. Snaha tu o vystrašení byla, ale bylo to spíš k smíchu. Tohle se hodně nepovedlo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak barák to byl parádní o tom žádná, uklízet bych tam teda nechtěl. Ve dne v noci je přestavován, takže o to, aby se v něm natočil nějaký horor si přímo říká. Také životní osudy zbrojního impéria rodiny Winchesterů je jistě zajímavý, ale tím to nějak, a to hodně rychle hasne. Máme tady prý horor, ale kromě několika celkem podařených lekaček nic jiného nenabízí a to mě přijde hodně málo. Za mě celkem zklamání. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Těšení a zklamání. Tak velký potenciál je zabit nudnou a předvídatelnou zápletkou. Samozřejmě, že to je doktor, co není zrovna psychicky labilní. Samozřejmě, že to je příběh, který se týká jednotlivce. A samozřejmě, že se tu bude potulovat naštvaný duch. Nechybí ani posednutí dítěte... Film není nic než klišé s provařenými lekačkami. Ta atmosféra, co je ve filmu, tak je tak nudná, nezajímavá a všichni ví, kam směřuje. Dům, který reálně existuje a má tisíce metrů chodeb, desítky pokojů a dveří, které nikam nevedou. To je přeci tak obrovský potenciál. A tvůrci místo toho nám naservírují příběh, který je nudný a bez šťávy. Nic jiného než fádní lekací scény, které mají diváka vyděsit, ale nedaří se jim to. A atmosféra je tu k uzoufání. Jako horor, to nebaví a jako příběh taky ne. Škoda. (35 %) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skúsený lekár prichádza do majestátneho sídla Winchester, aby ohodnotil stav jeho postaršej majitelky. O tej sa hovorí, že už dlhé roky nie je v poriadku, čoho dôvodom je aj to, že od robotníkov vyžaduje, aby pracovali 24 hodín 7 dní v týždni. Po príchode doktor zisťuje, že nie všetko je také, ako vyzerá, a strašidelné historky o tomto mieste sú ozajstné. - Moja predikcia z komentáru k Jigsaw mi vyšla a bratom Spierigovcom PG-13 produkcia sedí naozaj lepšie. To ale neznamená, že Winchester je podareným hororom. Hororové scény tu sú až žalostne slabé a najviac pokazené je jednoznačne finále, v ktorom pomocou CGI lietajú všetci a všetko. O scenári radšej ani nebudem písať, pretože za nič nestojí a je až neuveritelne predvídatelný. Takže je velká škoda, že tie najdôležitejšie aspekty sa nepodarili, pretože na tých nádherných kulisách a správne obsadených úlohách sa dalo vystavať ovela funkčnejšie dielo. Nejako výrazne sa to odporučiť nedá, ale keď si cez víkend chcete pustiť niečo na oddych a viete, že v polovici zaspíte, môžete využiť toto. + herečka z Jessabelle + herec z Insidious, Insidious 2 a Insidious 3 + herec z Mohawk ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Od tohoto hororu jsem skutečně nic neočekával vzhledem k velmi negativním recenzím a musím uznat, že zbytečně. Jelikož tempo a atmosféra je ve velmi filmu dobře uhnětená. Nejsou zde až tak velké lekačky, kromě asi jedné, nicméně čím méně lekaček a více tajuplných záběrů s hutné atmosféry tím lépe. Většinou, když budu generalizovat, se k tomuto žánru nahážou méně známí herci, aby nepřekáželi tomu hlavnímu což je dějové linka. Zde naopak celý film mohutně podpírají (Mirren i Clarke) a bez nich by film měl hodnotu o pár stupínků nižší. Celé závěrečné vyvrcholení už mi přišlo trošku mimo pozvolný kontext celého filmu. Nejspíše došel scénář, tak se to muselo nějak narychlo uzavřít. Mile rád tento film doporučím. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Prvou spoločnosťou Olivera Winchestera bola Winchester & Company, spoločnosť vyrábajúca pánske košele, ktorú vlastnil so svojím bratom-dvojčaťom Samuelom. Zbraňami sa začali zaoberať od 60. rokov 19. storočia, keď investovali do Volcanic Repeating Arms Company, ktorá vyrábala revolver navrhnutý Horace Smithom a Danielom Wessonom. Keď spoločnosť skrachovala, kúpili ju a splatili jej dlh vo výške 57 000 dolárov. (Arsenal83)
  • O tom, ako bol dom zariadený, kým tam žila Sarah (Helen Mirren), sa veľa nevie. Tvrdo si chránila súkromie a vo všeobecnosti nedovolila v dome fotiť. Po jej smrti boli vydražené jej súkromné veci, ale neboli vytvorené žiadne záznamy o tom, čo sa vydražilo. (Arsenal83)
  • Len veľmi málo z natáčania sa odohrávalo v skutočnom kaštieli. Dizajn kaštieľa je v skutočnosti mimoriadne stiesnený, čo sťažovalo natáčanie. Väčšinu interiéru kaštieľa ako takého bolo potrebné znovu vytvoriť na zvukových scénach. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama