Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Od doby co si Džesika vzala Davida Silvera už to není taková palba jak bejvala. Bejvávalo líp, ale nutno říct, že je pořád dostatečně sjízdná. Pod mohutným lesním Veilem se skrývá malej roztomilej rybníček s lávkou pod vodou a chaloupka jak z pohádky, kde si Tomáš Jana svýho natisíckrát reinkarnovanýho ´démona´ užívá tak mocně, že mu to soudnej člověk nemůže sežrat. Tam kde přidává prostředí amosféře, tam ubírá Tomík svým hereckým projevem. Škoda. Začínalo to hodně sympaticky. I myšlenka je neokoukaná. Jenže... 50% P.s.: Inspirace Jimem Jonesem a listopadem 1978 ? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Veil“ je snímek, který mě bavil díky svému tématu a také díky tomu, že je ono odhalování tajemství dobře gradující, není hned přesně jisté, o co půjde a jak to skončí. Proto musím snímku dát víc procent, protože podle mě si to prostě zaslouží. Je to trochu jiný pohled na sektu, trochu jiný pohled na téma duchů a paranormálních schopností, kdy nic není jisté. A poslední monolog Jima Jacobse je prostě mrazivý. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

VEILebnosti, jdu blejt! Lacná, otrepaná, c-éčková ducharina ako z príručky „Ako netočiť horor“. Nestrašidelné, bez akejkoľvek atmosféry, celé to nedáva žiaden zmysel a celkovo absolútne nefunkčné ako horor, totálne zbytočné ako film, neskutočne nudné a ešte to niekto prehnal aj s tým kamerovým filtrom a tak aj na pohľad odporné. Tu skutočne ani nie je čo pochváliť, akurát nerozumiem čo tu robí pár známejších hereckých mien (Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane). I keď v prípade toho Thomasa Janea k tomu radšej ani nemuselo dôjsť. To je tak cez čiaru napísaná a zahraná postava, že hraničí s paródiou a nechápem ako to niekto čoby len na sekundu mohol myslieť v tomto, ehm, horore vážne. To nám ten hororový rok 2016 začína ... toto nie je hodné snáď ani ako direct-to-video/VOD snímok. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mě opatrný approval - když je Blumhouse dostatečně sebekritický na to, aby necpal The Veil do kin, ale uvádí jej rovnou na VOD sítích, budu k filmu vstřícný a mírně pochvalné hodnocení udělím. Oceňuju viditelnou produkční kvalitu - pěkně natočený snímek, se slušnými herci, atmosféra sem tam vystrkuje růžky i díky hezky nasnímanému prostředí (mimochodem mnohem hezčí exteriéry než nedávný The Forest, který měl právě na nich stavět). S použitým filtrem ale někomu možná trošku ujela ruka a úplně nejvíc film sráží herecká kreace Thomase Janea, jehož přehrávání je mimo tabulky. Repektive tomu ani nelze říkat přehrávání, to je prostě over the top napsaná postava až parodických rozměrů, která ze zbytku filmu nepřirozeně vystupuje. A proto jej nelze brát úplně vážně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama