Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tohle je krutá realita Star Wars. Realita, která se odehrává kdysi dávno v předaleké galaxii samozřejmě.. A realitou je, že ne všechno dokáže pár maníků se světelným mečem a vytříbeným smyslem pro humor. Kdepak. Válka je o sebeobětování, kdy hrdinové umírají v naději, že ostatní budou žít. Žádnej hepyend, žádnej ferytejl..

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Film to bezesporu není špatný, ale jeho hodnocení jsou trošku přestřelená. Časová smyčka není žádná novinka a asi každému je od začátku jasné, jak to skončí - překvapení se nekonají. Proto jediné, čím si film může zasloužit tak pozitivní kritiku, je jeho zpracování. Vykreslení úvodní bitvy je perfektní a myslím, že každý se aspoň na chvílí vcítí do toho zelenáče, který byl vypuštěn do naprostého chaosu a vřavy bitevního pole a na(ne)štěstí ani neví, kde má pojistku. Ale to nejlepší je ten zatraceně velký meč - spojení sci-fi arzenálu a brutální síly obrovské čepele v rukou na pohled křehké dívky - a tenhle motiv videohry tomu nikdo neodpáře.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

První celovečerní film Ruperta Sanderse a hned románek s představitelkou hlavní role. Čirá neprofesionalita. Takže tenhle film z mého pohledu vůbec nestojí za vidění, neboť ho natočil pedofil (říkejte si téměř 20 letému rozdílu, jak chcete, ale Kristen by mohla být při troše fantazie jeho 3. potomkem) a hlavní roli stvořila - jak jen to říct slušně - paní, které nevadí, že ten pán má paní, a ona má taky pána (teda měla).

plakát

Černá mamba (2011) 

Asi nejlepší kratkometrážní film jaký jsem zatím viděl. Vykradačka svých vlastních filmů, spousta výbuchů, parádní akce, neotřelý humor, hvězdy první jakosti a hlavně .. bezvadný boty. Tahle delší reklama je splněným snem všech fanoušků Nike (a nejen jich). "..chce zničit mojí střelu. - Nejenom střelu, ale i hlavu."

plakát

Napsáno tužkou (2010) 

To holení mě rozesmálo, potom se zmalovaná slečna proměnila na Jokera, vandal s nožem, následující tajemný flashback spisovatelky píšící zprava doleva (konečně jsem viděl, jak to vypadá). Prostě taková normální cesta vlakem a skvělá hudba. 8 minut => 80 %

plakát

Rousek (2010) (studentský film) 

Tohle šlo mimo mě. 1/5 za stopáš 12:34 a za zajímavé "zastavení času". Ten úlet s dcerou byl dost přestřelený pokus, a to i přesto, že chápu, co tím chtěl autor říct. Studentské filmy by měly být progresivní a vyzařovat náboj, ne mrtvolné ticho a komorní atmosféru - to je můj názor.

plakát

Bratislavafilm (2009) odpad!

Je až s podivem, že má někdo zájem na tom předvést své hlavní město světu v takovém světle - naprosto odporném (nehledě na to zda se jedná o pravdu nebo ne) a přitom uvádět takové bratislavské mýty jako Bronx atd., kterým se i sami blaváci smějí. Naivnější diváky snímek dokonce odradí od návštěvy města a to celé pod záštitou slovenského ministerstva kultury. Já žasnu, kam se slovenská kultura ubírá.. A že se jinak rád zasměju, ale tohle se tak křečovitě snaží působit jako nějaké svědectví doby, že to nejde. Paradox že tohle "dílo" jsem viděl zrovna v Bratislavě.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Ze začátku velmi slušný thriller, ale potom, ani nevím přesně kdy, se to celý zvrtne a z chytrého mstitele se stane "geniální" terorista - myslím, že to je to správné slovo - který nemá ani špetku svědomí.. K tomu ta přehnaná brutalita některých scén, která prostě, nemůžu si pomoci, na plátno v takovémhle podání nepatří - realistickém (to mi trochu připomnělo "Na hraně temnoty" s Melem Gibsonem). Brutalita ve filmech mě zkrátka neoslovuje, dávám přednost hlavě a patě, tohle se snaží mít oboje, ale výsledně to nemá ani jedno, ani druhé.

plakát

Kráska a Ošklivka (2008) 

Neviděl jsem to až do konce, ale je mi prakticky jasné, co se tam stalo. Možná škoda, že jsme tu televizi nezapnuli o něco později, mohlo to být 2/5 (možná).

plakát

Nic než pravda (2008) 

Celou dobu nejspíš nebudete chápat, proč to prostě neřekne (i když některé argumenty novinářky Armstrongové mají svou váhu), ovšem pokud vydržíte do konce - a je to celkem pravděpodobné, že vydržíte - bude vše nad slunce jasné.