Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Jonah Hex (2010) 

Nudná zabava, kerá mě nedokázala zaujmout.

plakát

Poslední jednorožec (1982) 

Příběh o posledním jednorožci, který putuje po světě a hledá zbytek svého druhu. Děj je smutnější a temnější povahy. Nečekejte, že Vám vykouzlí úsměv na tváři. Naštěstí se ke konci všechno zlé v dobré obrátí. Na svoji dobu velmi vydařeně zpracován. Nádherná pohádková hudba, jak v originálním provedení, tak i s českým dubingem.

plakát

Paní z Monsoreau (1971) (seriál) 

Předloha Dumasova díla. Knižní podoba je mnohem napínavější a zábavnější. Televizní zpracování se táhne nudnými dialogy.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Přesně takový seriál mi tu dlouhá léta chyběl. Správně zaplnil ono volné místo. Realistický důvod vzniku zombie, žádné vymyšlené blbosti. Vydařené efekty a maskování zombii, obzvláště pak nechutná maska malé holičky z prvního dílu. Temná hudba od Beara McCrearyho do děsivého prostředí diváka přímo vtáhne. Těším se na druhou sérii. Jen tak dál.

plakát

Dámy nebo nedá mi? (2002) 

Správná americká bláznivá komedie. Kvůli obvinění ze ztráty peněz se studenti rafinovaně převlékají za studentky, a pro očištění svého jména dokonce vstoupí do spolku ošklivek. Studenti se setkávají s mnoha ženskými problémy, které ošklivkám pomáhají zdárně vyřešit. Vydávání se za studentky není sice originální téma, ale tato komedie je zpracována velmi dobře. Povedené hlášky, vtipní herci a herečky. Nejvíce se do role ženy vcítil Doofer, který se stal mojí oblíbenou postavou.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Seriál se ze začátku vyvíjel slibně, avšak ke konci 1. série se mi zdál stereotypní…Sue se neustále snaží potopit pěvecký sbor. Žádný dějový vývin směrem dopředu, v každé epizodě to samé. Dál už jsem přestala seriál sledovat. První * dávám za pěkně zpracované písničky a druhou * dávám pro herečku Jane Lynch, která hraje trenérku Sue. Je to opravdu vydařený herecký výkon. Sue je prostě správná mrcha a jako jediná dává seriálu potřebnou šťávu.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Dokonalá animovaná podívaná, navíc s pěkným příběhem o hledání pravdy a o skutečném přátelství. Film mě doslova dostal vtipnými scénami a hláškami, které se mi navíc vryly hluboko do paměti. Třeba křeček Bivoj, který je z 1/16 vlkodlak se svojí ochrannou koulí byl naprosto jedinečný a hloupí holubi byli taky dost dobří. Pokud máte malé děti a bojíte se s nimi dívat na dětské filmy, tohohle se určitě bát nemusíte. Od začátku až do konce se budete skvěle bavit.

plakát

Avatar (2009) 

Geniální dílo od Jamese Camerona. Úžasné, nadčasové, fascinující. Tento mega film hodnotím plným počtem 5*. Film jsem poprvé shlédla ve 3D, což se pro mě stalo nevšedním zážitkem. Celým dílem nás provází brilantní hudba Jamese Hornera, která jen umocňuje překrásný svět planety Pandora. Celou první polovinu filmu jsem měla blažený pocit. V druhé polovině filmu jsem byla vnitřně rozpolcena, protože jsem si uvědomila, jak zlé dovedou mít lidé vlastnosti, pokud se jim dobře zaplatí. Chamtivost a sobeckost zde přímo sálala z vojáků pracujících pro těžební společnost. Nakonec však dobro zvítězilo, i přes velké ztráty na životech u obyvatel Pandory.