Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Africké kočky: Království odvahy (2011) 

pěkný dokument s decghberoucími záběry africké divočiny. Bohužel je to nudný polidšťující komentář, který to celé tahá dolu.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Sice jsem věděl, že nový Spider-man je zaměřený na mladší publikum, ale nečekal jsem, že se to bude až tak prostoduché. Peter Parker už nepřipomíná obrýleného šprta, se kterým se čistí záchodové mísy. Akční scény už nejsou působivé a z prvního lezení po stěně nenaskočí husí kůže. Amazing je na tomto filmu pouze digitální zpracování zešílevšího doktora Connorse. Jinak spousty klišé. Včetně efektně nasvícené americké vlajky. Dvě hvězdy pouze za to, že jsem milovník komiksů.

plakát

Arachnid (2001) odpad!

OBSAHUJE SPOILERY!: Opět džungle, opět ostrov a opět pavouk. A opět mutace. A já si říkám: kolikrát ještě? Kolikrát ještě budeme nuceni sledovat mimozemšťany popř. tajné služby jak necitelně zasahují do našich drahých ekosystémů? Kolik toxického svinstva ještě bude vypito nebohými zvířátky, které se poté začnou mstít?? Trochu jsem si duševně ulevil, ale zpět k věci. Pilot v superstíhačce je matlák, který nad mořem narazí do létajícího talíře (opravdu! Byl neviditelný!) a ztroskotavší emzák vylije na ostrov nějaké toxické svinstvo... A zbytek je jasný. Střih. Malé letadlo plné vědců a dobrodruha ztroskotá hádejte kde? Ano! Na ostrově plném breberek. A dál to je samý klišé a klišé a kecy a plky. Nejhorší je jednoznačně výkon pavouka. Proč taková obluda skřípe jak starý kolo?? Navíc je velký jako škodovka, ale není schopen sežrat hlavní hrdinku, což je strašná kráva. Furt prudí a když otevře tlamu, hraje si na drsňačku těma nejotřepanějšíma frázema, za které jsem se styděl už v šestý třídě. Vše vyvažuje pohledná hispánská blondýna s velkým "charakterem" :) I když postarší, šmrnc pořád má. Ale jen do chvíle, kdy ve staré stodole přehlídne škodovku (teda babouka) a víme jak to celé dopadne. Je tam jeskyně a spousta vyteklé těsnící pěny (kokon). Ale nebudu prozrazovat, kdo vyhraje. Určitě jste si to už domysleli :)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po prvním shlédnutí jasné čtyři hvězdy. Už teď ale vím, že další projekce mi ukáže pár detailů, kterých jsem si dříve nevšiml. Rozhodně masterpiece.

plakát

Auta (2006) 

Ačkoli počítačová grafika vypadá hezky, celkově tento film nepřináší nic, co jsme neviděli už x-krát v jiných obměnách. Za neotřepaně vtipné považuji jen scénu s traktory :)

plakát

Batman Legends (2006) 

Zajímavý kraťas, který připomíná spíše trailer k filmu. A ten bych rád viděl :)

plakát

Batman: Nightwing (2012) 

Kluci si mohli trochu víc vyhrát s akční scénou, ale technicky velmi pěkné :)

plakát

BloodRayne (2005) 

Bloodrayne je další z řady předělávek počítačových her. Sexy vampka v kůži ohánějící se dvěma meči musí potěšit srdce každého pubescenta. Ale nástup nové femme fatale upířího světa se nekoná (samozřejmě, že na vrcholu je stále Selene z Underworldu, ne ta pipina z filmu, který z upírů udělal metrosexuály). A nepomůže tomu ani kožené tílko tak těsné, že hlavní hrdinka ani nemohla dýchat :) Herci klasicky strašní. M. Madsen i B. Kingsley rezignovali na jakoukoli snahu o cokoli jen vzdáleně podobného hereckému výkonu. A tak Madsen tím svým komíháním a belháním se připomíná vyžilého notora se závislostí na ironu a B. Kingsley v šedé paruce s výrazem "mám zácpu" působí jako šutrák (nebo Jiřina Bohdalová). Režisér Uwe Boll chce asi svými stále většími průsery dosáhnout toho, že za padesát let ho bude parta nadšenců oslavovat jako zneuznaného snílka, podobně jako je tomu u Eda Wooda. Pořád přemýšlím, co na tom bylo špatně. Je tu dostatek všeho - šplíchanců krve, bodání do obličeje, výstřihů, prsou (těch ale není nikdy dost) a vykydlení městečka. Ale je to podané tak nudně, že jen vytvořit tenhle popisek mě stálo víc úsilí, než snaha zapamatovat si všechna ta rumunská jména (Katarin, Rayne, Sebastian, Amanda apod.). Ale budu shovívavý a jedna hvězda budiž jim dána. Aspoň nám ukázali, jak se dá rozházet 25 milionů dolarů...

plakát

Brouci (2003) (TV film) odpad!

Chtěl jsem dát hvězdu za krásný vagon metra plný krve, ale zbytek filmu mě přesvědčil, že nemám být měkota. I když krásná vědkyně, krásný agent, bláznivý agent a opravdu záporný boss jsou stvořeny pro film od kterého se nic nečeká, jejich výrazy když se kolem prohánělo plno šváboštírů a jedna velká vážka byly nezapomenutelné :)

plakát

Cesta bojovníka (2007) 

Jedna hvězda za parádní kostýmy vikingů. Zbytek ubírá Rybana, Karl "Stojící bradavka" Urban a banda rybožravých mírumilovných indiánů, které jen tak pro srandu kydlí již zmínění seveřani. Jinak nekoukat a zapomenout na to :)