Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (29)

plakát

Až na krev (2007) 

Neurazí ani nenadchne. Možná je to tématem. Filmařině totiž nelze nic vytknout. Takže pokud milujete přelom 19. a 20. století, shlédněte raději nějaký western. A pokud máte rádi olejové skvrny na podrážkách nebo studujete historii a chcete prokrastinovat a zároveň mít pocit, že se učíte něco z historie kapitalismu, nelze než doporučit. Jinak se vyhněte obloukem. Doporučuji všem olejářům a všem z rodiny Ewingů.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Franku Drabinovi vděčím za svůj první letní kino zážitek u Máchova jezera a tak není divu, že mě tenhle chlapík dokáže rozesmát i po letech. Úvod uprostřed Arábie nemá chybu a pokládám ho za nejlepší část filmu spolu s romantickými scénkami, nad kterými nejedno oko nezůstane suché a nejedna bránice zůstane v křeči. Spotřeba piva se ten večer pohybovala díky škytavce o třetinu níž než je u mě obvyklé. Žhavé výstřely a bláznivá střela byly, jsou a budou mými největšími favority na poli amerických parodií. Mimochodem...již 10 let pracuji na poli stavebnictví, tak není divu, že mě tenhle film opravdu okouzlil :). Doporučuji jako spolehlivý lék na depresivní stavy všeho druhu a alkoholikům na nucené dovolené. Chlastat se po tohmhle filmu vážně nedá :).

plakát

Bouře duší (2019) 

První 2/3 filmu jsou takříkajíc průměrný a nebýt toho, že miluju válečný ilmy, asi bych to ani nedokoukal. Velká Říjnová tomu ale dala šťávu a tak nakonec hodnotím na roveň s 1917. Na Remarqua a západní frontu to asi nemá, ale i tak zdařilej počin. 5 hvězd za oblibu válečnejch filmů. Jinak si odečtěte 1 hvězdu. Doporučuju Lotyšům a milovníkům válečnejch filmů. Naopak nedoporučuju milovníkům Říjnový Revoluce. Mohli by být zklamaní a kapku dezorientovaní pravdou či hoaxem. Záleží na tom, jak to cítí.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

V dětství mi Indiana Jones úplně uniknul a tak asi nejsem ten pravý, kdo by měl hodnotit tento film. Navíc dobrodružné filmy nemám obecně příliš v lásce. Nicméně chtěl jsem ho vidět jako jeden z nejlepších dobrodružných filmů své doby a tak jsem zapnul na videu play AVI a šel na to.Na filmu se podepsaly typické neduhy akčních a dobrodružných filmů 80. let. Tj. že hrdinové přežijí téměř vše, jsou prakticky nezranitelní a jejich odvaha by je vzhledem k činům stála život během prvních 5 vteřin filmu. Výkony nacistů jsou pravděpodobně záměrné, ale natolik stupidní, že je není možno vystát. Krom toho není prakticky co vytknout, ale výše zmíněné mě natolik rušilo, že nemohu dát víc než 2 hvězdy. Co mi naopak nesmírně vyhovovalo byl lehký a svěží humor, který doprovázel celý film. Kdyby šlo o parodii na nějakého skvělého Indiana Jonese a přidalo by se ještě více humorných scén, bavil bych se asi jako u žhavých výstřelů. Doporučuji těm, co Jonese viděli v ranném dětství, jinak Vám pravděpodobně nebude mít co dát.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Hodnotím po 1. serii. Svět, kde zločinci a psychopati mají navrch, protože se úmyslně zapomnělo na něco, jako policejní technik. Jelikož se ale jedná o krimi s lehkým nádechem hodně černé parodie, jsem ochoten to odpustit. Hlavní hrdina má teda pech. Rozsekat si nos před hasičárnou dvakrát v jedný sérii je jak uklouznou 2x v policejní koupelně. Inu past na medvědy sklapla a je to za 5. Pro psychopaty bez výcviku ta pravá volba.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Příběh tak geniálně prostý, jako sám Forrest a přesto neznám tvrďáka, kterého by tenhle chlapík nedojal byť na vteřinu k slzám. Přiznávám, že co se týče filmů, tak se nechám dojímat a psychicky vydírat velice snadno :). Forrest je plný klišé, ale byl prvním filmem, který tak úspěšně spojil všechna klišé, přidal pár geniálních nápadů a vše zasadil do velice kompaktního a silného příběhu. Vynikající film, kde snad nelze vyzdvihnout jeden konkétní obor. Ať už jde o režii, střih, herecké obsazení....vše se spojilo v jedno velkolepé a mistrovské dílo. Prestože se jedná jen o sympatie, dovolte mi vyzvednout alespoň postavu poručíka Dana (Gary Sinise). Scénka z bouře při lovu krevet mi navždy zůstane v paměti. Doporučuji k doplnění hladiny estrogenu v krvi :).

plakát

Happy End (1967) 

Vladimír Menšík katem a maminkou zároveň aneb palindromická řež po česku :). Kdo si doteď myslel, že viděl vše, je na omylu. Připomnělo mi to snad jen jednu epizodu Červeného trpaslíka. Konkrétně díl Pozpátku. Zde ovšem dovedeno k dokonalosti. Příběh člověka, který nemá o kauzalitě ani ponětí s komentářem člověka, který ví o kauzalitě vše, je mistrovský nápad sám o sobě. Doporučuji všem, co hledají návod na sestavení nevěrné ženy ze zbytků :).

plakát

Kameňák (2003) 

Tak tenhle kousek mě zastihl v nemocnici a to v poměrně silném morfiovém opojení, takže hodnocení berte s rezervou :). Nicméně nutno podotknout, že od dvojice Izer-Dobrodinský mám naposloucháno téměř vše a jejich příběhy složené výhradně z vtipů mám velmi rád. Tento humor nemusí sedět každému a tak bych pochopil i velmi rozdílné hodnocení. Filmařské umění je na bodě nula a to včetně hereckých výkonů. Ty mi přijdou zmršené (přehrávané) spíše záměrně, ale narozdíl od Indieho mi to docela sedí. Jen bych příště doporučil panu Troškovi investovat kapku více peněz do scénáře a nakoupit ho kupříkladu u výše zmíněné dvojice Izer-Dobrodinský. I tak jde ale o scénář složený výhradně z vtipů a tak je třeba občasnou křeč ve scénáři odpustit. Poslední kameňák dostal ode mě ještě o hvězdu méně. Komu se z předchozích slov ježí na hlavě vlasy hrůzou, ruce pryč. Vy ostatní očekávejte jednorázovku, u které se hodně nasmějete a která časem omrzí. Jde o příjemný a nenáročný zdvihač nálady. Doporučuji všem s IQ pod 100 a lidem po mozkových operacích :).

plakát

Kdo si vezme Barryho? (2014) 

4 hvězdy za to, že máme v partě podobnej tmel i průšvih jako je Barry :).

plakát

Labyrintem revoluce (2006) (seriál) 

Reakce na 5. díl - My všichni starší víme o co jde. Jen to teď konečně někdo řekl nahlas a konečně natočil. Ne, nelze vše svalovat na komunismus. V porevolučním zmatku si téměř každý uloupil to svoje. Jestli je to v pořádku, to ponechám na svědomí každého z Vás. Nicméně je dobré vědět, že nic není černobílé. Tenhle dokument je do značné míry tendenční a hazí jen svinstvo na opačnou stranu než je obvyklé. Díky tendenčnosti také dostal ode mě jen 3 hvězdy místo 5. Doplňuje však šířku záběru a říká, že po revoluci nekradli jen členové vlády, a Viktor Kožený, ale i bývalý komunisté, potažmo všichni kdo jen trochu mohli a měli na to náturu. Doporučuji zejména mladším 30-ti let, kteří jsou ochotni přijmout i jiná fakta, než která jsou jim běžně předhazována. Kdo to zažil, mohl by vyprávět. :)