Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském Kameňákově žije pestrá směsice lidí všech možných povah a profesí. Žijí tady Novákovi. Otec Pepa je náčelníkem městské policie, jeho žena Vilma je učitelkou, dcera Julie studuje zdravotní školu a devítiletý Pepíček komentuje všechno, co se jen v okolí šustne. Z Anglie do Kameňákova přijíždí šlechtický pár, kterému byl v rámci restituce navrácen zdejší zámek. Na malém městě se ale nic neutají, a tak záhy všichni ví, že lord sem přijel hledat poklad po svém otci, na který má zálusk i jeho zrádný komorník. Zpráva o pokladu nedá spát továrníku Kohnovi, chtěl by ho i playboyský primář, ale také matka představená zdejšího kláštera, v němž se místo jeptišek ukrývají prostitutky a zloději na útěku... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 142)

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Přestože všechny postavy, situace i místa děje jsou zcela smyšlené, je velké nebezpečí, že se v nich poznáte." ==> no to si ze mě snad Troška dělá prdel ne??? Zdendu svrbělo a tak si ukojil chuť šokovat nás tímto výplodem hodným šílence masové likvidace. Psát není o čem, jsem znechucen mírou debility a úrovně Zdendovy tvorby, která klesla do zatuchlých stok, kde se prohání žvatlající hovínka na skútrech a pronásledují je hladové myšky s příbory v předních horních. PS: Komentář uživatele Lhurgoyf je vážně úžasný, doporučuju přečíst, srovnat Trošku se Sartrem, Gogainem nebo Shopenhauerem vyžaduje buď odvahu, nebo autor před psaním ucucával naftu. Každopádně mě pobavil víc jak film samotný :D ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Což o to, ty vtipy samy o sobě vtipné jsou, ale když třetinu odhadnete, třetinu znáte a třetina je trapných, je to blbé. Rozjezd nebyl špatný, několikrát jsem se pousmál a začal přehodnocovat, jenže v půlce filmu to šlo všechno do háje a já jen čuměl na obrazovku a úpěl nad trapností. V nějakém dokumentu o dvojce Troška říkal, že dělali selekci a vyřadili vtipy sprosté a tak, předpokládám, že u jedničky se dělo něco podobného (jinak by to přece nefungovalo!), ale okolo "souložení" se ve filmu točí 80% fórů, tak na co to kecání kolem je! Toto je asi nejspíš prostě jen recept - nacpětě tam co nejvíc známých tváří, sprosťáren, bizarních situací a debilního humoru, jen ať nám proboha ten guláš nevychladne moc brzy! Udělat film z vtipů IMHO není dobrý nápad, je to jen snaha za málo peněz zahrát hodně muziky... Waterloo po česku je ovšem mnooohem větší srágora... ()

Reklama

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Dostává mě zde napsaný anglický název “Bad Joke”. Ale jsou vtipy samy o sobě špatné? Některé jsem znal, některé ne. Nemám páru, odkud znají všichni všechny do jednoho. Bohužel nejde o referenci, ale čistou prázdnou recitaci. Herci se chovají jen jako dřevěné loutky v představení pro dospělé a to někde v pajzlu. Stejně působí výplň mezi recitovanými vtipy. Děj téměř nula. Možná ten Laufer měl nějaký potenciál, ale ta kaše je moc hustá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Kameňák" je naozaj veľmi zlý film. Scenár je len chaoticky riadeným tokom navzájom prepojených vtipov. Čo samo o sebe je zaujímavý nápad. Tak banálne primitívny, až stojí za pozornosť. Ale samotná realizácia nie je vôbec uspokojivá. Zdeněk Troška je režisér, ktorého ja raz nedokážem pochopiť a ohodnotiť. Mne ten jeho štýl príde desne buransky plytký. Tu ho predviedol v plnej sile. Najviac svoje filmy ničí tým, že obsadzuje nehercov, alebo totálne podpriemerých babrákov, ktorí nedokážu presvedčivo zahrať ani prd. Je utrpením sa na niektoré scény pozerať. Bolo mi z toho až trapne. Hrozný pocit. Nehodím to však do odpadu. Dám hviezdičku za odvážnu chcenú zhovadilosť. Ale tie ďaľšie dve pokračovania si vážne mohli odpustiť. * ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Kamenem úrazu Kameňáku není nápad z vtipy, ba právě naopak tato původní myšlenka mohla být použita k natočení slušné komedie, jenže to by se pan Troška musel vyhnout vtipům, které každý divák slyšel minimálně jednou. Celý snímek tak vlastně vypadá spíše jako odkladiště vtipů s neskutečně trapným příběhem. Nejsem schopen posoudit herecké výkony, neboť ve v Kameňáku nic takového není. Herci hrají v rámci možností, snaží se osvojit si roli a vcítit se do ní, jenže jelikož postavy nemají charakter a vlastně se jedná jen o prázdné nedůležité figury sloužící k předvádění více či méně vtipných situací. Pokud zhlédnete celý film všimnete si také většího množství naprosto zbytečných scén (tedy scén ještě zbytečnějších než jsou ty ostatní), které tam jsou jen proto, aby film prodloužily a Troška nám mohl předvést další vtípek. No a to se zase vracíme zpět ke vtipům, které bohužel nefungují. Místo toho aby byl film díky vtipům posunován dopředu je díky nim jen bržděn a ztrácí tak tempo... No jednoduše řečeno je Kameňák naprosto zbytečný film bez jediné chvalitebné scénky... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (18)

  • Filmovalo se i na zámku Náměšť na Hané, Bechyni a Týně nad Vltavou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Když primář naplní v závěru filmu sklenici s vodou z modrého pramene, v dalších následujících záběrech se mění hladina vody ve sklenici. (Petr.Penicka)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Mannovo Impérium vrací úder

Mannovo Impérium vrací úder

15.10.2007

Michael Mann je tvůrce báječných filmů, ať už je režíruje (Miami Vice) nebo produkuje (Království). Jenže ty báječné filmy nevydělávají. Jistě, nakonec se jakž-takž zaplatí, ale rozhodně to nejsou… (více)

O starších, ale nejen pro ně

O starších, ale nejen pro ně

16.06.2006

Je vždy příjemné, když filmy neoplývající obří reklamou, za nimiž nestojí balík akcií nadnárodní filmové společnosti ani megahvězdy protřelých jmen, jejichž rozpočet byl spíše nižšího kalibru a… (více)

Reklama

Reklama