Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském Kameňákově žije pestrá směsice lidí všech možných povah a profesí. Žijí tady Novákovi. Otec Pepa je náčelníkem městské policie, jeho žena Vilma je učitelkou, dcera Julie studuje zdravotní školu a devítiletý Pepíček komentuje všechno, co se jen v okolí šustne. Z Anglie do Kameňákova přijíždí šlechtický pár, kterému byl v rámci restituce navrácen zdejší zámek. Na malém městě se ale nic neutají, a tak záhy všichni ví, že lord sem přijel hledat poklad po svém otci, na který má zálusk i jeho zrádný komorník. Zpráva o pokladu nedá spát továrníku Kohnovi, chtěl by ho i playboyský primář, ale také matka představená zdejšího kláštera, v němž se místo jeptišek ukrývají prostitutky a zloději na útěku... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 143)

fleker odpad!

všechny recenze uživatele

Když sem před vosmi lety seděl s vodevřenou hubou u jedný blonďatý Mudry, slintal jí na ruku a snažil se předstírat že to VUBEC nebolí, myslel sem ze nic nechutnejsího než je zubní vrtačka zapíchlá v sedmičce vpravo dole už snad nemuže bejt...až teprv Troška mě vyved z omylu...muže ..... na tomhle filmu je jasně vidět, že jeden dobrej fór vedle druhyho muze znamenat i totalni debakl...já například mám rád kuře..mám rád indiány z cukrárny, mám rád puding mám rád banánovej kokteil a mám taky rád vokurkovej salát....ale když to všechno smicham dohromady, vyjde ze me neco nepopsatelně nechutnýho, nehorázně tekutýho a neskutečně hnědýho (původně sem chtěl napsat ukrutná sračka, ale protože je csfd prestižní server, nehodlám se uchylovat k vulgarizmům a napsal sem to inteligentně). jinak pro ty mene chapavejsi..pokrmy=fory , konečný produkt=konečný produkt, Troška byl v tomhle případě něco jako trávící systém...jinymi slovy, jestli tohlencto uvidim ještě jednou, tak doufam ze s mokrou houbou na hlave a cernou páskou přes voči ,,,,, Elektrický křesla už sou z módy, V celách smrti Troška sklízí svoje plody. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se nasmál, jako u klasicky lidového českého filmu, který se skládá jen a pouze z Kameňáků a točí ho Zdenda Trošků. Na poprvé jsem se řechtal jak páté kolo u vozu, po druhé už po usmál, a tak postupně mi nakonec došlo, že je to všecko neskutečné ohrané, ale když jsem to viděl poprvé tak jsem se příjemně bavil. Jenže jak to v televizi dávají stále dokola, stejně tak jako Hoštickou trilogii, tak to omrzí, i když Slunce, seno neomrzí. A v tom je ten háček, ten rozdíl. Právě proto, že se to všecko skládá z kameňáků, a že je to dobrý nápad, nakonec po nějaké době zanucí a už nebude bavit tak jako dřív. Nebo takový na to mám názor já. Každopádně tenkrát to byla mela... --- A opustila sestra svého bratríčka Pepíčka a šla a šla a šla, až prišla do jiného stavu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prvního Kameňáka mám docela rád. Když se poprvé na obrazovce objevil policajt Pepa, jeho nevěrná ženuška, povedená dceruška a malý rebel Pepan, tak jsem se u toho docela dobře pobavil. Film založený na vtipech není zrovna nejvděčnější téma, ale Troška si s tím docela poradil. Pár dobrých gagů tu je, samozřejmě nechybí ani trapnost, ale s tím jsem tak nějak počítal. Opravdu dobrých vtipů znám málo a mnohdy taky záleží, jak mi jsou presentovány. Což znamená, že herci a herečky to v žádném případě neměli jednoduché, aby se zavděčili všem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška a jeho humor, který by tak rád byl vtipný, ale prostě se mu to nedaří. Když jsem ještě býval malý kluk, tak se mi film docela zamlouval. Fajn nápad s modrou vodou a místo dialogů herci předčítají sbírku velmi špatných vtipů, z nichž je vtipný přibližně 1 z 20. V pokročilejším věku jsem film neviděl a ani po tom netoužím, takže nemohu říct, zda by se mi film líbil i nyní. Přesto se nezbavím přesvědčení, že mezi 300 nejhoršími filmy nemá tento kousek co pohledávat. Zřejmě zde hodnotí příliš mnoho homofóbních jedinců, kteří se přes Zdendovu homosexualitu prostě nedovedou přenést. Zkrátka je to jednoduchá sračka. Je naprosto zcestné film s čímkoli srovnávat, či se v něm snažit cokoli geniálního vidět. Za sebe dávám 3*. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Přestože všechny postavy, situace i místa děje jsou zcela smyšlené, je velké nebezpečí, že se v nich poznáte." ==> no to si ze mě snad Troška dělá prdel ne??? Zdendu svrbělo a tak si ukojil chuť šokovat nás tímto výplodem hodným šílence masové likvidace. Psát není o čem, jsem znechucen mírou debility a úrovně Zdendovy tvorby, která klesla do zatuchlých stok, kde se prohání žvatlající hovínka na skútrech a pronásledují je hladové myšky s příbory v předních horních. PS: Komentář uživatele Lhurgoyf je vážně úžasný, doporučuju přečíst, srovnat Trošku se Sartrem, Gogainem nebo Shopenhauerem vyžaduje buď odvahu, nebo autor před psaním ucucával naftu. Každopádně mě pobavil víc jak film samotný :D ()

Galerie (9)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu si zahrál i autor snímku Zdeněk Troška, a to ve scéně, kdy policie zastaví auto řízené psem. (URBAN)
  • Film, sestavený ze samých vtipů, měl v plánu natočit již v sedmdesátých letech Oldřich Lipský. (Přemek)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Mannovo Impérium vrací úder

Mannovo Impérium vrací úder

15.10.2007

Michael Mann je tvůrce báječných filmů, ať už je režíruje (Miami Vice) nebo produkuje (Království). Jenže ty báječné filmy nevydělávají. Jistě, nakonec se jakž-takž zaplatí, ale rozhodně to nejsou… (více)

O starších, ale nejen pro ně

O starších, ale nejen pro ně

16.06.2006

Je vždy příjemné, když filmy neoplývající obří reklamou, za nimiž nestojí balík akcií nadnárodní filmové společnosti ani megahvězdy protřelých jmen, jejichž rozpočet byl spíše nižšího kalibru a… (více)

Reklama

Reklama