Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (631)

plakát

Vrána (1994) 

Krásně temné, temně krásné. Tahle vrána ke mně přiletěla v pravou chvíli.

plakát

Next (2020) (seriál) 

Nízké hodnocení tomu zřejmě dali ti, co si myslí, že je to sci-fi. :) Až na prostředek a lehce uspěchaný závěr (na jednu stranu je to ale možná dobře, protože by to mohlo být ještě o něco hysteričtější, než byly epizody tuším 6 a 7) slušný příběh, který mě donutil to zkouknout takřka najednou. V průběhu sledování nastal menší lokální blackout (vypadl hlavní jistič v baráku) a po nahození se ještě pro jistotu vypnula televize. Radši už na takové věci koukat nebudu. :))) Jinak mě tak napadá, že paranoici, co nechtějí zanechávat digitální stopu, to možná jednou vyhrajou. V dnešní době učitel neví, čího haranta může mít ve třídě, a rázem dostávají informace, co má nasyslené strýček Google, trošku jiný rozměr. Nakonec i malá ryba se semtam chytí a může posloužit třeba jen jako blbá návnada.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Myslím, že dneska v noci se budu bát, jestli nemám pod postelí Cadyho. Mrazivá hrůzička při dnešních 32 stupních ve stínu přišla vhod.

plakát

Vetřelec (1979) 

Koukám opět jedna mnou doposud neokomentovaná legenda. Včera jsme si řekli, že si dáme vetřelčí maraton a dneska po obědě ho zahájili. Sice je ten film ještě o něco mladší než já, ale i po těch letech je to furt stejně dobré, a bavilo to dokonce i mého pubertálního syna, který měl s Vetřelcem tu čest poprvé. Doufám, že maraton bude zdárně pokračovat a náležitě si to užijeme.

plakát

Nevyřízený účet (2013) 

A to nebylo vůbec špatný, přesně ten typ filmu, u kterýho se těšíte na závěr a nikdy nejste zklamaní.

plakát

Vlkochodci (2020) 

Ach a opět ach. Zase jedno obrovské animované kouzlo. Opět fantastický příběh dětské odvahy, přátelství a hypeprotektivního rodičovského nepochopení s velkolepou katarzí v závěru. Oživlé mýty, které mají tolik co říct i dnešním lidem, jen kdyby naslouchali.

plakát

Šarlatové písmeno (1995) 

Takové věci mi už nedoporučujte. Já tušila, že to zas taková hitparáda nebude. V podstatě celkem dlouho celkem věrohodné utrpení se závěrem tak přitaženým za vlasy, že to za to ani nestálo. Odpad to není, dokonce dvě hvězdy Garymu Oldmanovi, protože má prostě sakra charisma, a kdyby se v tomhle příběhu nepletl do záležitostí nadpozemských, mohl si ten pozemský život užít mnohem líp.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Tohle jsem napoprvé nedala. Jsou zápletky, které těžko snáším, těžko vstřebávám a ještě hůř se mi o tom píše. Příliš velká síla na moji (hrozně křehkou - občas) psychiku. Takže poprvé jsem (ani nevím, jak velkou část filmu jsem vlastně dokoukala) od toho odešla. Pak si jednoho dne dodala odvahu a připravila se na to, vydržela to a byla odměněna. Napotřetí to už byla čistá fascinace. Díky za tenhle taneček se Smrtí, některé věci má zkrátka cenu nevzdávat.

plakát

Bod zlomu (1991) 

Dívat se dneska na filmy z devadesátek má svoje kouzlo. A tenhle konkrétní film taky. Jednak toho mladýho Reevese, ultrasympatickýho Swayzeho, tomu to tak seklo, že jsem na něm mohla oči nechat. a jednak ten úžasnej adrenalin, je to pomalu, jako bych tam byla, přiblížení zážitku, který patrně nikdy nebudu mít v reálu (ale zase nikdy neříkej nikdy, až vyhraju 200 mega ve sportce, to se budou jinak překonávat vlastní limity).

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Díky tomuhle seriálu jsem se naučila zpaměti téměř celý text exorcismu (pravda, když to neumíš celý a dobře, je ti to celkem k prdu) a měla zase na nějakou dobu o super zábavu postaráno. Leč dokoukala jsem to jen do osmé série, pak mě to nějak přestalo bavit. Ale od 1: do 7. určitě pecka a nejvyšší hodnocení. Třeba se k tomu někdy vrátím a dokoukám to, možná to chce jenom pauzu.