Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (71)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Ach jo... A tak jsem se na tento film těšila - Tim Burton je "známá firma", příběh Alenky je plný fantazie a i herecké obsazení slibovalo pěknou podívanou. Ovšem tohle byla spíš šílená podívaná. Celý film jsem čekala, kdy přijde nějaký mezník, od kterého mě film začne bavit - marně. Všichni vypadali jako zfetovaní nějakou tvrdou drogou, vše bylo velmi chaotické a nejlepší ze všeho byla Helena Bonham Carter a dráček, který stejně ke konci zemřel rukou brutální Alenky. S těžkým srdcem dávám jednu jedinou hvězdičku, ale dalo mi to hodně práce najít důvod, proč bych jí vlastně tomuto filmu měla dát. Takže jediné plus tohoto filmu je grafika a herecké obsazení. Škoda, Burton by to zaručeně dokázal natočit lépe.

plakát

Atlantida: Tajemná říše (2001) 

Kdo by neznal klasický příběh o Atlantidě - inteligentní obyvatelé, obrovská potopa ... Pokud máte již dost stereotypu tohoto příběhu, určitě se na tento film podívejte. Pocit při sledování je nepopsatelný, pojetí příběhu Atlantidy je tu tak jiné, tak odlišné a přitom tak dechberoucí. Podniknete samotnou cestu do Atlantidy a budete mít možnost prohlédnout si jí i z výšky. Kreslené filmy jsou většinou pro děti, ale tento je určen i dospělým! Určitě doporučuji všem věkovým kategoriím.

plakát

Avatar (2009) 

Je to dobrý film. Možná až příliš dobrý, což ho vlastně samotného ničí. Takhle to dopadá, když se snažíte nacpat extrémní akci alá Transformers, romantiku a moře slz z Titanicu, modrou barvu od Šmoulů a nějakou tu omáčku dokola do jednoho filmu. Takže, je to opravdu dobrý film, ale pět hvězdiček mu nedám. Přesto zaujme a zabaví .... na tři hodiny (o délce si obrázek udělejte sami).

plakát

Avengers (2012) 

Popisovat Avengers je asi jako popisovat Bibli. Je to... je to úžasné. Epické. A tím pádem náročné na shrnutí. Každopádně, akce je tu přímo úměrná humoru (obzvláště ze strany pana Starka). Vizuální stránku netřeba příliš hodnotit, krásné jako u filmů předcházejících a navazujících na Avengers. Co bych ovšem chtěla "vypíchnout" je Loki (Tom Hiddleston). Jeho volba jako úhlavního nepřítele byl tak trochu risk, ale o to větší zisk. Loki totiž ve skutečnosti není stoprocentní záporná postava, podobně jako Raskolnikov v Zločin a trest. Velmi rozpolcená postava. I proto je dobře, je zůstal na živu a jeho starší bratříček si ho odvedl domů. Tak to má být. Kdo jiný by to přece dokázal Avengerům nandat v dalším díle? :-) Pozn.: 3D je opravdu nářez, doporučuji.

plakát

Benga v záloze (2010) odpad!

Film o ničem. A začínalo to tak zajímavě, ale po smrti The Rocka a Samuela, která by si zasloužila Darwinovu cenu, se na to dál ani dívat nedá....

plakát

Bitevní loď (2012) 

To, co jsme očekávali, jsem dostali. A vlastně ještě víc. Bitevní loď v sobě nezapře prvky Transformers, ale i přesto je originální a zábavný po celých 131 minut. Nemusím se snad zmiňovat o vizuálních efektech ani hudbě - dokonalost sama... Asi nerozpoutal davovou psychózu při premiéře, ale bez jakýchkoliv pochybností bych ho zařadila mezi nejlepší filmy tohoto typu.

plakát

Criss Angel: Mistr magie (2005) (pořad) 

Rozhodně bych do názvu pořadu nedávala slovo "magie", protože tento pořád má toho s magií asi tolik společného jako hovnivál s Microsoftem. Vše, co opěvovaný Criss Angel v pořadu předvádí, jsou jen staré triky, na které naleznete návod na internetu do pěti minut. Zbytek jsou extrémní kousky "ohrožující" život, ke kterým se raději nebudu vyjadřovat. A proč jsem mu tedy dala jednu hvězdičku? Protože ÚSPĚŠNĚ oblbuje miliony lidí, kteř opravdu věří, že byl tenhle týpek obdarován magickou mocí.

plakát

Čistá duše (2001) 

Moc jsem od toho nečekala, vzhledem k tomu, že jsem o tomto filmu nikdy neslyšela. O to větší to bylo překvapení. Takový nenápadný film, s ponurým (až dojemným) dějem, který vypadá, že skončí špatně a ejhle - stal se přesný opak. O to to je úžasnější, i když je náš život hrozný, může se někdy stát něco úchvatného, nádherného. Krásné dílo o úznání (kterého se samozřejmě hlavnímu hrdinovi nedostává), velké lásce a tenkou hranicí mezi genialitou a šílenstvím. -A na závěr musím pochválit i hudbu, opravdu krásná.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Den, kdy se zastavila země je nepopsatelný film plný emocí a akce. Ano, možná že tento film není dokonalý, ale to právě dotváří tu úžasnou atmosféru! Jedonznačně si zaslouží plný počet hvězdiček - 5.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Každý máme svůj názor, ale většina lidí tu popisuje tento film jako nechutné porno, což nechápu. Tak nádherně zpracovaný film, unikátní záběry, Firth a Barnes ve svých rolích naprosto zářili! A co se týče lechtivých scén, nad kterými jsou zde tak všichni znechuceni, je opravdových uměním natočit film tak, aby zde tyto scény nebyli příliš výrazné a přesto si vše divák dokázal domyslet, ale zde se to povedlo. A pokud nevěříte, stačí se podívat na věkovou přístupnost tohoto filmu, která je mimochodem neomezená. Shrnutí: krásné a okouzlující.