Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

S kuchařem kolem světa (2007) (seriál) 

Fred, budiž to francouzský kuchtik, který se domluví po celém světě... :-D Moc zajímavý seriál o všemožných chuťovkach celého světa, plus místa do kterých se z nás asi málokdo dostane.. Takže kdo jste fanda kuchariny a cestování doporučuji tento seriál...

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Sice nejsem komiksový fanda, ale u tohohle filmu mi to naprosto nevadilo, spíš naopak. V dnešní době si troufnu tvrdit, že se jedná o velice nadčasový snímek (na tu dobu určitě). Totalita je zde sice trochu nadsazena, ale při zamhouření alespoň jednoho oka si může každý vychutnat tento skvělý filmový "zákusek" od hudby počínaje po herecké výkony konče. Prostě a jednoduše 5 hvězd zaslouženě.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Od začátku do konce napínavé, hravé, dravé a v pár scénách trošku předvídatelné, ale na druhou stranu tito dva pánové v hlavních rolích vám to plně vynahradi. Foxx jako zástupce spravedlnosti (pro mě trošku jiný americký hrdina, než v jiných filmech), Butrel jako vzorny otec rodiny a později jako pomstichtivy "blázen" stojí za to, dávám 4 hvězdy.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Na tenhle film jsem se těšila už od prvního traileru, který jsem viděla a premiéra mě nezklamala. Opět smekám svůj pomyslný "filmový klobouk" před Davidem Fincherem. Film od začátku nabírá na otáčkách a během tříhodinového shlédnutí jsem nepostřehla ani jedno hluché místo. Hodnotím 5 hvězdami, jelikož jsem po dlouhé době viděla jedno obzvlášť podivuhodné, výpravné, lidské a pravdivé dílko. :)

plakát

Terminál (2004) 

Tom Hanks opět ve výborné roli jako Viktor Navorski. Spielbergovi se podařilo skvěle propojit byrokratický boj s větrnými mlýny spolu s nutnou dávkou humoru, který film velice dobře odlehčuje, což na mě, jako na diváka, působilo ve všech směrech pozitivně a optimisticky. :) Díky tomu z toho vylezl docela slušný film na odlehčení, ve kterém si hlavního hrdinu nelze neoblíbit. :)

plakát

Zelená míle (1999) 

Skvělý film zrežírovaný Darabontem podle knižní předlohy Stephena Kinga. Co k tomu dodat, rozhodně se od začátku do konce nudit nebudete. Darabont opět dokázal, že mu tohle téma sedí a děj filmu je prostě jedním slovem strhující.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Větší nadšení u mě panovalo z prvního dílu. Tohle trochu méně povedené pokračování bylo plné vizuálních triků, ale to bylo asi tak všechno. Jediné, co z filmu stojí za větší vyzdvihnutí je scéna při lesní přestřelce, to mělo aspoň trochu spád, zbytek filmu hodně slabý průměr. No, uvidí se, co autoři vymyslí pro třetí pokračování.

plakát

Hunger Games (2012) 

Doteď nepochopím, jak tenhle film může lámat rekordy. Pro mě zatím velká záhada, nijak mě to neupoutalo, od poloviny jsem se v kině nudila, až jsem přemýšlela, že odejdu, možná to bylo tím, že jsem předtím nečetla knižní předlohu a dost věcí pak člověku unikne. Uvidí se, třeba pokračování bude lepší?

plakát

Železná lady (2011) 

Ani dobrý herecký výkon Meryl Streep tento film nezachrání. Mé očekávání bylo větší, ať už z komplexnějšího rozpracování politického dění v Británii, tak i většího nahlédnutí do soukromého života jedné z velice úspěšných žen v politice. Pro mě velké zklamání.

plakát

Pomáda (1978) 

Hodně dobrá muzikálová klasika s Travoltou + Olivíí, nezapomenutelné taneční kreace a pěvecké "výkony". Vždyť jenom, kolik lidí na ní tančí jako na remake dodnes! ;)