Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (41)

plakát

Gran Torino (2008) 

Když jsem si tento film pouštěla nevěděla jsem do čeho jdu a vůbec o čem to je. Ale věděla jsem, že tam hraje Clint Eastwood a můžu v klidu říct, že to jako doporučení stačí. Film je výbornou ukázkou rasových odlišností. Taky je tam krásně vidět, jak málo si mnohdy rozumíme s vlastními příbuznými.

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Jo to byli komedie, kam se teď vytratily. Malo, kdo je v dnešní době dokáže natočit, tak dobře, a málokterý herec by to dokázal takto zahrát. Je to komedie s opravdovími a nejspíš posledními komiky. V dnešní době už se takový nenajdou.

plakát

České nebe: Cimrmanův dramatický kšaft (2010) (divadelní záznam) 

Obdivuji co všechno dokázali a myslela jsem, že po všech sepsaných hrách už nemůžou přijít s ničim lepšim, ale oni přišli s tím nejlepším. Jsou opravdu dobří, kdybych měla příležitost s nimi někdy mluvit asi bych se jim poklonila až k zemi.

plakát

Requiem pro panenku (1991) 

Film, který mi stačí vidět jenom jednou. O lhostejnosti lidí a zneužívání postavení k dokázání si vlastní důležitosti.

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Zbožňuju všechny auta( ačkoliv jim moc nerozumím ), každý má jinou vlastnost v podstatě jsou to takový mechanický lidé a to jakým způsobem dělají ti tři týpci tuhle show se mě neskutečně líbí a baví mě to protože je to baví taky. Mají velký štěstí dělají práci, která je baví. Navíc jsou to prostě typičtí britové se svým humorem a stylem.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Choulostivé téma, které bude mít vždy nějáké odpůrce. Ale u mě si film zasloužil uznání. Jeho zpracování je výborné a za celou dobu sledování filmu jsem nenašla nic co bych mu mohla vytknout. Herci se toho také zhostili výborně a myslím si, že občas to musel být herecký oříšek.

plakát

Zamilovaný Shakespeare (1998) 

Každý romantický film, který nekončí: Žili spolu šťastné až na věky si zaslouží ocenění. Krásný film o lásce Shakespeara k ženě, která mu byla inspirací pro jeho díla. Jenom škoda, že shakespeare nebyl ve skutečnosti tak hezký jako herec, který ho hrál.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Tajemný Midsomeru se spousty vraždami. Každý díl je zajímaví a nepředstavují tam moderní techniku jako ve všech amerických krimi filmech. Je to taková stará dobrá kriminálka v modernějším provedení se skvělou hudbou a prostředím. Není přeci Anglie výborným místem pro vraždu?

plakát

Jeremiah Johnson (1972) 

Filmy o přežití v přírodě a o její krutosti, když jsou dobře natočené tak mě nikdy nezklamou. Moje dobrodružná část duše je zbožňuje a touži potom co prožívají hlavní hrdinové těchto filmů.

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Napínavý příběh, který mi připomíná citát: Světlo zůstane světlem ikdyž ho slepí nevidí. Tak něják myslím, že to je. Hlavní hrdinka, která je slepá využije tmu aby se ubránila zlodějům. Opravdu skvělí film.