Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Enderova hra (2013) 

Jak tady napsal jeden přispěvatel - nečíst knihu, tak to vidím jako blbost. Já knihu nečetl a jako blbinu to vidím, první půlka nuda a jen nuda. Vyobrazení v podstatě dítěte jako jediného pravého bojovníka, to mně nepřipadá super nápad, stačí si připomenout africké děti s kalašnikovem v ruce schopné všeho bez zábran. Jestli to nám měl film říci, tak to ani nemusím. Snad jen závěr měl nějakou hlubší myšlenku.

plakát

Gravitace (2013) 

Námět a vizualizace skvělá, scénář slabý, režie a herecký výkon Sandry slabota. Škoda, že George ve filmu nepobyl déle. Nepochopil jsem vůbec, proč se George musel od Sandry odpoutat, že by jej táhla nějaká černá díra od ní, aby jej vcucla... možná, nebo spíše tou černou dírou byl režisér Cuaron, který si to přál

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Famke Janssen byla šik, Jeníček a Mařenka byli až moc neprůstřelní a čarodejnice až moc průstřelné. Teda průstřelné samozřejmě jen z pohledu našich hrdinů, vesničané jak jinak neměli šanci. Ale jinak pěkná podívaná na jedno zhlédnutí

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Chápu, že to nesplnilo očekání producentů a nedočkalo se takového ocenění od diváků. Film není špatný ale i ničím zvláštní. Zbytečně natahované a pitvoření Johnnyho ala Piráti z Karibiku tomu také moc nesvědčilo, za což možná ani nemohl Johny Depp jako spíše Verbinski, tady myslím ulítl. Prostě průměr na 3 hvězdičky

plakát

Plivu na váš hrob 2 (2013) 

Místy nechutné a sadistické, Jemma Dallender je okouzlující svým půvabem a když ji Ivan fotil v těch černých šatečkách, leckteré modelky by jí ten půvab mohli závidět. A jak již jsem napsal u 1. dílu, pomsta je sladká věc a v tomto případě asi jediná spravedlnost.

plakát

Podfukáři (2013) 

Jeden z nejlepších filmů, který jsem v poslední době viděl a nebylo k tomu třeba hektolitry krve, desítek mrtvých a hlavně milion vystřelených kulek. Hezká podívaná, napínavé a hlavně zábavné, 5 hvězdiček bez debat, nic jiného si ani tento film nezaslouží.

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

No že by to byla nějaká bombovka, to mně ani nepřipadá. Děj či scénář je snad 100 x otřepaný a stále používaný, budiž nic nového či převratného a to je asi největší slabina filmu.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

K hereckým výkonům není co vytknout, režie něco mezi průměrem a podprůměrem (ty trhavé pohyby kamerou a ještě ve tmě, kde je prd vidět, si mohl Robinson; odpustit). Děj je podprůměrně jednoduchý, nic výrazného. K záporům filmů tohoto typu rozhodně přispívá ten fakt, když režiséři dělají z posádek vesmírné lodi dementy, kteří by neprošli testy snad ani na výpravu do Antarktidy natož na Mars. S hereckými výkony je ve filmu nadprůměrná i svižnost a akčnost děje a možná i autetičnost prostředí.

plakát

Riddick (2013) 

První polovina filmu je nadprůměrná, divák je udržován v neustálém napětí a o akci tu není nouze. Poslední třetina filmu, kdy nastupuje armáda vetřelců (nápadně jim podobných) už je slabota a blbina, což je škoda. Slabota jsou i digitální efekty, které mně připadali o 20 let nazpátek.